Kokias dainas kurtų dirbtinis intelektas? Paklausykite - štai kaip skambėtų DI AC/DC (Video)  ()

Jei dirbtinis intelektas kada nors taps tikrai intelektualiu, ar gali nutikti taip, kad jis pamėgs sunkųjį roką? Na, pavyzdžiui, AC/DC?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O jei pamėgs, gal ir ims kurti savo dievukams dedikuotas grupes (angl. tribute band)? Tačiau tai jau nebus pirmas toks atvejis pasaulyje – nes tokio dalyko pionieriumi nuo šiol oficialiai galima laikyti projektą AI/DC, kurį sukūrė „YouTube“ vartotojas Funk Turkey.

Daina buvo sukonstruota (taip, būtent toks terminas labiausiai tinka šiuo atveju) visų AC/DC dainų dainų tekstus perleidus per Markovo grandinę. Šis modeliavimui skirtas procesas paprastai yra naudojamas kompleksiškai analizuoti tokius dalykus kaip termodinaminių būsenų prognozavimą, DNR evoliuciją, saulės baterijų efektyvumą, kompiuterinį kalbos atpažinimą, internetinio naršymo elgesį ir akcijų rinkos tendencijas.

„Botui įvedžiau AC/DC dainų tekstus ir paprašiau parašyti dainą, – aiškina Funk Turkey. – Bet, turiu pasakyti, dainuoti taip, kaip tai daro Brianas Johnsonas, yra ypatingai sunku“.

DI ištyrė, kaip dažnai žodžiai ir frazės naudojamos grupės kūryboje, ir iš populiariausių sudėliojo dainos žodžius, tuo pačiu bandydamas atitikti klasikinį AC/DC ritmą ir stilių.

Viso to rezultatas – dainoje minimas personažas, vadinamas Poker Face, prancūzų tarnaitė, užsienio virėja ir karalienė.

„Wasn’t the dog a touch too young to thrill?“ – dainuojama vienoje eilutėje, o priedainyje atitariama: „She got great balls and big balls / Too many women with the balls / Seems like a bone given’ the balls / A whole lotta woman ‘cuz I’m a ball“.

„Šis botas geriau supranta Vakarų kultūrą nei aš“, – komentaruose juokauja vienas gerbėjas.

Funk Turkey ateityje planuoja atlikti panašius dirbtiniu intelektu paremtus eksperimentus ir su „Metallica“, Bobo Dylano ir galbūt „Rush“.

Eksperimentatorius jau yra atlikęs panašų dalyką su grupės „Nickelback“ kūryba – DI jam sugeneravo dainą „Nobody Died Every Single Day“.

Parengta pagal „Ultimate Classic Rock“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(14)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: