Kauno miestas nori Kelių eismo taisyklių papildymo: sieks įteisinti rombo formos ženklinimą - jis tiesiog stulbinamai mažina avarijų skaičių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2020-05-20 12:04
O tai savivaldybei kažkas draudžia užsiiminėti visa ta menine veikla? Ar jei įteisins tai privers visur gatves teplioti? Ar tikslas tiesiog numesti išlaidas nuo savo biudžeto į "niekieno"?
Berserkas 2020-05-20 12:09
Manau, kad tai būtina. Ypač vairuotojams padėtų, mat dabartiniai ženklinimai yra maži ir prie pačios perėjos, todėl iš atsumo tampa dar mažesni. Todėl kas be ko, būna vairuotai, kad atkreipia į tai dėmesį gan vėlokai. O tai leistu iš anksto vertinti situacija ir tiesa sakant realiai sunku ir nepamatyti tokių didelių ženklinimų, kai visa tai tau prieš nosį.
quartz 2020-05-20 15:52
neziau. as ju jau nebepastebiu, o jei ir pastebiu tai pirma mintis - man pagrindinis kelias. buciau uz panasu zenklinima, bet ne uz romba.
Shinigami 2020-05-20 16:12
Gali ant kelio pripaišyti ką tik panorėjęs, tik tiek kad dauguma vairuotojų ant tavo meno bus by**dėje, nes kelių eismo taisyklėse tavo meno nėra ir jie neprivalo jo laikytis. Antra, ne visi ir supras tokio ženklinimo prasmę jei jis nebus paaiškintas kelių eismo taisyklėse. O tai gali kaip tik sukelti avarijas, jei vairuotojai nežinos jo prasmės. Todėl viskas turi būti oficialų ir paaiškinta dar prieš išduodant teises.
who 2020-05-20 17:21
Kai pirmą kartą pamačiau, pagalvojau kad sužymėjo sankryžų pagrindinius kelius, nors logikos tame nedaug. Dabar įpratau ir tų ženklinimų nepastebiu. Bet turiu įprotį plačiai dairytis prieš perėjas. Būna kad netikėtai iššoka žmonės, ypač tamsiu metu. Seniau padėtis buvo tragiška nakties metu, be jokių apšvietimų, dabar jau europėjam ir dažna perėja turi pakabintą švieselę, daug perėjų pakeitė šviesaforai su atomatiniu signalo įjungimu, dėl to manau ir gerėja statistika. Kad "stulbinamai mažina avarijų skaičių", čia fantazija ir pritempta statistika. Jei jau ženklinti, kodėl nepasinaudojus perspėjimo apie geležinkelį ženklais: trys brūkšneliai - artėja nereguliuojama perėja, du brūkšneliai - perėja jau arčiau, brūkšnelis - prie pat.
unytas 2020-05-20 17:48
Prie perėjos uždėti ženklą pėstiesiems jei matai kad automobilis arčiau nei 10metru nelist į perėja ir jei tu senas ar šlubas (validolis) eik greičiau per perėją matau sumazetu iki 0 eismui iviku per pėsčiųjų perėją
Kyborg 2020-05-20 19:03
Ženklinimas gal ir nepakenktų, bet tik ne rombas. Negali ženklinimas būt dviprasmiškas. Trikampis tiek ant stulpo, tiek ant gatvės reiškia šalutinį kelią, o rombas ant stulpo pagrindinį kelią, tačiau ant gatvės jau įspėja apie pėsčiųjų perėją.
who 2020-05-20 19:25
Viena iš vietinių firmų siūlo tokį termoplastinį ženklinimą ir nereikia išradinėti naujų KET:
sub 2020-05-22 11:22
Nemanai kad nesiderina žodžiai senas ir šlubas su greitumu? O jei tu jaunas ir nešlubas tai jau gali vilktis asile? Pažiūrėsiu kaip tu grietai eisi senas ir šlubas. Už tokias nesamones per zūbus gali gaut.