Skelbia apie greitai plintantį virusą, kuris „Android“ telefonuose tuština bankų sąskaitas – apeina bankų apsaugą, pavojus laukia ir „PayPal Business“, ir „Revolut“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-05-31 17:42
Gal labiau trojanas, nes telefono savininkas pats jį įsileidžia į savo įrenginį, ir leidžia jam skaityti sms. Be to kaip jis gali būti greitai plintantis, jei reikia neoficialios programėlių parduotuvės?
VirtualGadget 2020-05-31 20:04
Vagys gi vagia ne fizinius pinigus ,o skaitmeninius. Bankas gali tiksliai atsekti kur ir kas persivedė. O atsekus imtis reikiamų priemonių. Greičiausiai šis straipsnis yra iš rubrikos netikros naujienos.
drovosek 2020-05-31 20:24
nevisi bankai teikia info del pinigu plovimo.
conjurer 2020-06-01 00:27
Čia kalbama apie 2FA apėjimą per manipuliavimą sms, taigi yra galimybė kad pervedimas bus daromas tarptautinis pervedimas, į banką kuris neplanuoja gražinti. Be to ne visi aiškinasi kur jų pinigai dingsta, ypač kai suma yra mažesnė nei 100 eurų. O šiap sutinku čia nėra kažkokia naujiena, tiesiog vienas iš metodų tuštinti skaitmeninio raštingumo neturinčių žmonių sąskaitas.
Shinigami 2020-06-01 07:55
Matosi kad tave čia lengvai apgautu ir ištuštintu tavo sąskaitas, nes nesuvoki kaip viskas veikia ir įsivaizduoji kad čia tik skaičiukai kompiuteryje. Kiek laiko žmogus užtruks kol jis pastebės kad pinigai pavogti? Kiek laiko jis užtruks kol apie tai praneš bankui? Kiek laiko bankas užtruks kad viską patikrintu (o gal sąskaitos savininkas pervedė už pirkinį pinigus, o dabar nori pinigus susigrąžinti kai gavo preke). Man tereikės kelių valandų arba kelių minučių kad tuos pinigus pervesčiau sau į sąskaitą ir paskui juos išsiimčiau iš bankomato. Žinoma, niekas neves į savo sąskaita ir nenusiiminės iš bankomato, nes butu greitai susekti. Bet gali pinigus pervesti į koki paypal kur tau net nereikia eiti į baką, bet gali susikurti sąskaitą pasinaudodamas pavogtais kito asmens kortelės duomenimis. Pervedi pinigus į tokia sąskaitą, o iš jos nusiperki bitcoinų. O bitcoinu niekas nebe suseks. Tai kas turėtu patirti nuostolius tada, jei pinigai vagies kišenėje? Čia juk ne banko serverius nulaužė, todėl ne bankas atsakingas už vagyste, čia tu pats parsisiuntei virusuota programą ir dar iš nelegalaus puslapio.
conjurer 2020-06-01 11:38
Tiksliau bitcoin->mixer->monero->kita monero sąskaita->bitcoin->į savo sąskaitą. Mikseris nebūtinas, bet padeda nuo pervedimų analizės apsisaugot.
VirtualGadget 2020-06-01 18:37
Na nebent tik per kriptovaliutas pavyktų ištuštinti.
Shinigami 2020-06-02 11:45
Yra daug įvairių būdų, nes tokios vagystės egzistavo ir prieš kriptovaliutu atsiradimą. Nuvarai į kokia Rusija ar kita panašia šalį. Susirandi bomžą sąvartinę. Gražiai aprengi ir pasiunti į banką atsidaryti sąskaitos. Kai jis atidaro sąskaitą iš visų savo aukų bankų sąskaitų pervedi pinigus į jo banko sąskaitą (ne tiesiogei, o per kelias kitas dirbtines sąskaitas). Tada vėl pasiunti bomžą į banką išimti pinigų. Pinigus pasiimi iš bomžo, duodi jam kažkiek ir visi laimingi ir niekas surasti tavęs negali. Arba dar lengviau galima. Prikuri pilna netikru internetinių sąskaitų (kaip paypal ar panašiai) panaudodamas pavogtu bankinių kortelių duomenys. Pervedi pinigus į šia sąskaitą ir iš šios sąskaitos apmoki brangų pirkinį kuri gali lengvai parduoti. Gavėjo adresas yra paštomatas. Be jokių trečių asmenų visus pinigus išgryninai. Ir čia tik tai ką per 10 min sugalvojau. Mafijos organizacijos turės dar daugiau būdų išgryninti pinigus. Todėl jei pinigai banko sąskaitoje nebuvo apdrausti tai nieko ir neatgausi, jei pats kaltas dėl vagystės, o ne bankas. P.S. dėl netikrų sąskaitų kūrimo ir vagiama asmeninė informacija, nors iš tavęs pinigu ir nevogs (nepavogs), bet pasinaudoję šia informacija gali tavo vardu sukurti sąskaitą (ar dar ką) ir tai panaudoti nusikalstamai veikai.