Kai senas amerikietiškas sunkvežimis yra geresnis už rusišką techniką - taip augo Lietuvos kariuomenės garažas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedriax 2020-05-31 01:05
Matyt per vėlai gimiau, tad rusiškos technikos ypatumų nesuprantu. Skaitydamas straipsnį norėjau pamatyti bent trumpą palyginimą tarp amerikietiškos technikos ir rusiškos. Iš straipsnio supratau štai ką: sena rusiška technika = š. sena amerikietiška technika = š. bet kadangi turi langelį tarp keleivių ir vairuotojo, taip pat šiokį tokį šildymą - ypatingai super ultra geras daiktas Na o jei rimtai, straipsnis visiškai neišsamus, vienpusiškas, neužtenka pasakyti, kad rusiška technika yra blogis. Reikia pasakyti kodėl.
SaMaras 2020-05-31 22:05
Na iš dalies tu teisus, straipsnis vienpusiškas. Bendrai paėmus ne viskas bet dažniausiai rusiška technika ir buvo Š gabalas (iš didžiosiuos raidės š), pagaminta atmestinai, surinkimo kokybė prasta, priežiūros kokybė dažniausiai prasta, viskas nepatikima, bet tuo metu praktiškai bet kuris vairuotojas/ mechanikas ar koks gudresnis šaltkalvis turėdamas laiko ir medžiagų (su medžiagomis dažnai būdavo deficitas, ar gauni prastos kokybės) bet galėdavo vos ne vidury lauko atlikti „kapitalinį“ remontą. Su vakarietiška technika.. padaryta gal ir geriau, bet ji sena, krūva skirtingų modelių (ką gaudavo labdaros) tai jei ir lūždavo retai, bet atsarginių dalių nėra ir tikras logistikos košmaras, kokią detalę vos ne rankiniu būdu reikia drožti arba perdarinėti rušiškos tecnikos pagrindu.. Na nebuvo viskas taip drastiška kaip rašo.. tikrai nebuvo išmesta dar pakankamai gera rusiška technika ir imama labdarinė seniena.. buvo mišrainė. Ir perėjimas prie vakarietiškos technikos buvo labiau politinis nei techninis, nes buvo aiški kryptis į vakarus ir į NATO
NekenciuReklamos 2020-05-31 22:26
tau ka lengviau sutvarkyti, kirvy ar benzo pjukla? Kirvis - tai Rusija, benzo pjuklas - tai bet koks sudetingesnis yrenginys nei kirvis.
Evil Goku 2020-05-31 23:56
Nesakau, kad sovietinė karinė technika buvo kokybiška, bet ji tikrai buvo kokybiškesnė už civilinę.