Jie gal visai neturi gėdos jausmo? Atrodo, kad kinai nuo „Tesla Model S“ nukopijavo viską – „Tesla“ ėmėsi bylinėtis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2020-06-03 00:37
Jau kad kažką sukursi, ką vertėtų patentuoti, sukrapštysi ir patentui pinigų. Jei nesukrapštysi, matyt ne per daugiausia investavai ir į sukūrimą. O jei visgi taip jau atsitiko, kad kažką genialaus padarei beveik be pinigų, surasi investuotoją. Ar manai kad patiktrinti ir suruošti dokumentus patentavimui yra pigu? Ar čia kaip visada, atlyginimo nori "oraus", bet kitas lai dirba per dienas už MMA, jei tu jam turi mokėti?
jull 2020-06-03 02:13
Nezinau, is kur tu trauki tokius skaicius. Pvz, patento uzregistravimas EU tau kainuos 3000-5000 euru priklausomai nuo sudetingumo, cia iskaitant registravimo mokesti, teisininko paslaugas, patentu paieskas, etc. Po to 4 metus nemokesi nieko, . Veliau - kas tai apie 200 euru per metus, suma po truputi augs, gal iki kokiu 300 paskutiniais metais. US islaidos apie 1.5 karto didesnes, kitur - mazesnes. Taip kad, tu niekaip nesumokesi 10000 per metus patento palaikymui, nors ir visose rinkose is karto. Tiesa, tos sumos galetu zenkliai issaugti, jei isivelsi i teismus, pvz, uzpildysi patenta su kazkieno kito darbu, nezymiais pakeitimais, etc. Tas kas karta uzpatentuota, antra karta patentuojama nebus, jokios korporacijos ir jokio individo prasymu. Vienas is patento reikalavimu yra nauja ideja/metodas/dizainas/etc. O parduosi, jei turi tokiu noru, laisvoj rinkoj, niekas gi taves neprivers parduoti uz tau nepriimtina suma.
Paramotoras 2020-06-03 15:46
paziurim apie kainas http://www.technologijos.lt/n/technolog ... -to-reikia
AAA000 2020-06-03 16:16
taigi muskas zadejo, kad kopijuot jo elektromobilius gali kas tik nori, ir net tecnologiniu patentu isviesino kruva. ir visi jus cia ciulbejot - koks jis del to genijus, ir kaip tesla pazangi ir lenkia sviesmeciais viska ir visur va kinietis ir pasinaudojo sita galimybe tiesiogiai suprato. o dabar vel ginat geniju, kad jo kompanija padavines i teisma ta kinieti ir kaip cia viskas teisinga ir taip turi but man tai nesueina vien cia jau... kaip sitai suprast? -------------- kad patentavimas nesamone - cia isvis atskira tema.
jull 2020-06-03 17:16
Cia tiesiog parase kazkas, kiek jo kontora ima, greiciausiai. Praktiskai mano ziniom yra daroma taip: jei nori pigai, nezinai kas is to gausis arba neturi lesu, tada uzsipildai nacionalini patenta savo salyje, kad ir Lietuvoj. Tas bus pigu. Tada uzpildomas toks Patent Cooperation Treaty prasymas, kuris suteikia tau suteikia pirmumo teise uzsipildyt tavo patenta visose pasaulio salyse. T.y niekas be taves tokio patento uzsipildyt negales niekur. Sitas galioja apie 3 metus gal, jei gerai pamenu. Prasymas irgi kainuoja, kas tai apie 3000 euru. Per tuos tris metus nuspresi ka su tuo patentu darysi: jei matysi, kad patentas vertingas, perspektyvus, matysi, kad uzdirbsi is jo pelno kitose rinkose, ar pelnigai kazkur parduosi - uzsipildysi kur tau reikia. Jei niekam neidomus, nevertingas - tiesiog nepildysi.