Nauji „Xiaomi“ patentai atskleidžia labai įdomius planus: gamins „iPhone“, tik be išpjovų ir apskritimų?  ()

Kinijos technologijų milžinė „Xiaomi“ užpatentavo į „iPhone“ panašų išmanųjį telefoną su didžiuliu berėmiu ekranu ir labai įspūdinga bei paslaptinga nugarėle bei viršutine briauna.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais metais „Xiaomi“ labai sustiprino savo pozicijas pasaulinėje išmaniųjų telefonų rinkoje. Europoje „Xiaomi“ išmanieji telefonai yra labai paklausūs. Įrenginiai paprastai yra labai konkurencingos kainos ir turi šiuolaikišką dizainą. Be to, Kinijos prekės ženklas dabar siūlo platų telefonų modelių asortimentą, kad galėtų aptarnauti skirtingų norų turinčius vartotojus.

„LetsGoDigital“ pastebėjo „Xiaomi“ ruošiant naujo telefono dizainą. Šį dizaino patentą pateikė Kinijos nacionalinė intelektinės nuosavybės administracija (CNIPA). Išmanusis įdomus tuo, kad stačiakampio formos dizainas primena „iPhone“. Tačiau „Xiaomi“ šiam dizainui suteikė savito išskirtinumo. Telefono ekranas be rėmelių, be išpjovos ar skylutės asmenukių kamerai.

Nugarėlės kairiajame viršutiniame kampe numatyta vieta vertikaliai išdėstytai kamerų sistemai. Tikėtina, kad šiame telefone bus trys kameros sensoriai, nors apie tai išsamiau patente nenurodoma.

Įdomiai atrodo telefono viršuje iššokantys ratukai. Panašu, jog čia gali būti montuojamos asmenukių kameros, filmuojančios 360 laipsnių kampu.

Kaip alternatyvą, šis įrenginys, be abejo, galėtų turėti kamerą, montuojamą po ekranu. „Xiaomi“ jau skelbė, kad kuria telefono modelį su po ekranu įmontuota kamera. Bet tuomet lieka neatsakytas klausimas, kam skirti iššokantys ratukai telefono viršuje. Neatmetama galimybė, jog tai gali būti garsiakalbiai.

Valdymo mygtukai taip pat montuojami abiejose prietaiso pusėse. Be maitinimo ir garso mygtukų matomas dar vienas. Deja, šio mygtuko funkcija lieka nežinoma. Akivaizdu, kad jis susijęs su dviem paslaptingais ratukais. Šis mygtukas galėtų būti naudojamas įrašymo funkcijai atlikti.

Bet kokiu atveju tai labai unikalus dizainas. Visgi, jeigu „Xiaomi“ iš tikrųjų planuoja išleisti išmanųjį telefoną su įmontuota 360 laipsnių kamera, tai ji nebus pirmoji gamintoja tai padariusi. 2017 m. MWC parodoje buvo pristatytas „ProTruly Darling“. Šis kinų įrenginys turėjo įmontuotą 360 laipsnių kamerą, kuria taip pat galima įrašyti virtualios realybės (VR) vaizdo įrašus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(6)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: