Elonas Muskas: „jau labai greitai Tesla autopilotas pasieks 5 autonomijos lygį“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

X-log 2020-07-15 03:46
"pasiekti 5 autonomijos lygiui nėra jokių esminių iššūkių", aisku jeigu laikom, kad nejudantis objektas kelyje yra edge case ir i ji isirezimas nera problema....
Pumper 2020-07-15 08:21
Gali ką tik nori jis ten pasiekti, bet tai nekeičia fakto, kad dauguma valstybių neįsileis tų autonominių auto ir jas tiesiog uždraus arba reikalaus, kad vis tiek vairuotojas sėdėtų (kuri valstybė norės kažkokiam milijardieriui dar daugiau milijardų duoti savo piliečių - dešimčių tūkstančių vairuotojų, kurie prarastų darbus - sąskaita?).
kukulis4 2020-07-15 08:58
autonoiminiai automobiliai'. O draust del to, kad kazkas praras darbus - nope. Su tokia logika dar ir dabar visi anglius rankom ziemai kastumemes.
immortallt 2020-07-15 09:53
Amžinai yra skleidžiamas vienas melas - kad trūksta darbo vietų. Realija tokia, kad vis tenka įsileisti iš trečiųjų šalių, ar net ES žmones, kad užpildyti tas darbo vietas. Taip kad ne, tuo grindžiant draus tik populistai, susirinkti politinius dividendus. Bet tada Lietuva ilgainiui iškristų iš logistikos maršrutų.
HardAxe 2020-07-15 10:37
mieste gal ir sudėtingas reikalas, bet įrengti tam tikrus kelius, kuriuose glaima važinėti autonominiu režimu nebūtų bloga įdėja. Kad ir lietuvos autostrados/magistralės. Ten ir dabartinė tesla mažiau avarijų sukeltų už lakstančius ir nekantrius vairuotojus.
kukulis4 2020-07-15 11:34
Man atrodo kad su vairuotojo profesija, ilgainiui bus taip pat, kaip su kasininkais-pardavejais. Abiem atvejais tai vidutiniskai/mazai apmokama bei mazai kvalifikacijos reikalaujanti specialybe, kuria, akivaizdu, kad galima pakeisti robotuku. Su kasninkais tai jau vyksta. Kur anksciau dirbo 10 kasininkiu, siandien viena kasininke priziuri 10 automatiniu kasu. Tas pats bus ir su vairuotojais. Kuri laika galbut bus taip, kad vienas labiau kvalifikuotas furos vairuotojas ves autotraukini is keliu ar keliolikos furu, o veliau neliks ir to vieno vairuotojo. Ka daryt? Keistis - jei matai kad tavo specialybe eina nakum, tai ieskai, mokaisi, kvalifikuojiesi ir susirandi ka darysi, jei viena diena vietoj taves i kasa ar i fura pasodins robotuka. O ne baubi nuo sofos, kad uzdrauskit *let kompiuterius, nes mes be darbo liksim!
kukulis4 2020-07-15 11:38
Tam reikalinga tam tikra ekosistema, kurioje automobiliai galetu bendrauti tarpusavyje nepertraukiamai, ir keistis dideliais kiekiais duomenu. Su 5g atejimu, manau, kad kazkokiu tokiu sprendimu uzuomazgu jau pamatysim.