Bus pranešta, kad vaizdo įrašuose užfiksuoti ateiviai? Pentagono NSO darbo grupė pasirengusi paviešinti tyrimo rezultatus (Video)  ()

Speciali Pentagono darbo grupė, įkurta ištirti užfiksuotus NSO epizodus, ruošiasi visuomenei pristatyti tyrimo rezultatus, praneša „The New York Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir nors skamba labai intriguojančiai, tačiau greičiausiai apie po Žemę skrajojančius ateivius taip ir neišgirsime.

JAV Senato paviešintoje ataskaitoje tvirtinama, kad pagrindinis šios darbo grupės tikslas yra „ištirti bet kokius ryšius su NSO ir priešiškomis užsienio valstybėmis bei nustatyti jų keliamą grėsmę JAV kariniam turtui ir įrenginiams“.

Tikėtina, jog būtent apie pastaruosius dalykus ir bus kalbama.

Tokią prielaidą leidžia daryti ir praėjusią savaitę senatoriaus ir Senato žvalgybos komiteto vadovo Marco Rubio „CBS Miami“ naujienų laidoje išsakytos mintys, kad kitos šalys, tokios, kaip Rusija ar Kinija, galėjo padaryti „tam tikrą technologinį šuolį“.

Taip senatorius replikavo į klausimą, dėl anksčiau šalia JAV karinių bazių užfiksuotus nepaaiškinamus skraidančius objektus.

Įdomu yra tai, kad iš ataskaitos aiškėja, jog Gynybos departamentas nuo pat 2007-ųjų vykdė tyrimus, kurie buvo „Pažangiosios kosminės erdvės grėsmių nustatymo programos“ dalis.

Pentagonas dar 2017-ais siekė surinkti su NSO susijusius duomenis ir juos kompleksiškai ištirti. Tačiau planas žlugo, kai dalis įslaptintų įrašų tapo vieši.

Tuomet Pentagonas nusprendė visuomenei pateikti turimus NSO vaizdo įrašus, tačiau į pagrindinį klausimą – kas gi tuose įrašuose užfiksuota – taip ir nebuvo atsakyta.

Tad ir toliau patiriamas spaudimas ne tik iš visuomenės, bet ir pačio JAV Kongreso, kad pagaliau būtų atsakyta į visus klausimus.

„Daugiau nebereikia slėptis šešėliuose“, - „The New York Times“ sako buvęs karinės žvalgybos pareigūnas ir anksčiau Pentagono įkurtai tirti su NSO susijusius klausimus grupei vadovavęs Luisas Elizondo. „Tai [paskelbti tyrimo rezultatai] suteiks naujo skaidrumo.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(40)
(20)
(20)

Komentarai ()