„Florence Y'All“ - kaip šis paprastas vandens bokštas netikėtai tapo vietine garsenybe?  ()

Florenco miestelyje Kentukyje stovi paprastas vandens bokštas. Na, ne toks jau ir paprastas - jį puošia žodžiai „Florence Y'All“ (laisvas vertimas - „Florencas, visi“). Linksmas užrašas ten atsirado ne šiaip sau - tai buvo teisinis galvosūkio sprendimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Florencui reikėjo vandens bokšto. Geriausia vieta jam buvo prie pat greitkelio, miestelio centre. Problema ta, kad ta žemė tuomet jau priklausė privatiems vystytojams, kurie ten planavo statyti prekybos centrą. Jie sutiko miestui duoti žemės bokštui, bet tik jei jį papuoš užrašas „Florenco prekybos centras“ („Florence Mall“). Miesteliui toks susitarimas puikiai tiko ir 1974 metais iškilo minėtas vandens bokštas.

Tai buvo puiki reklama, nes tas vandens bokštas su naujuoju užrašu buvo puikiai matomi nuo greitkelio. Ši reklama kvietė keliautojus sustoti ir apsipirkti, tačiau to padaryti nebuvo kur - prekybos centras dar nebuvo pastatytas. Tiesą sakant, jo atidarymas buvo planuojamas tik 1976 metais. JAV Greitkelių biuras nusprendė, kad reklama yra nelegali ir liepė ją pašalinti.

Florenco valdžia neturėjo jokio kito pasirinkimo - bokštą reikėjo perdažyti. Buvo svarstyti ir kiti variantai, įskaitant ir užrašo uždengimą. Tačiau Florenco meras C.M. Ewingas susirinkimo metu ant servetėlės nupiešė kitokią idėją - modifikavus raidę M ją galima paversti į Y ir taip gauti užrašą „Y'ALL“ - tai „You All“ santrumpa, žaismingai reiškianti „Jūs visi“. Ewingas pastebėjo, kad tai - daug pigesnis sprendimas. Vietoje kelių tūkstančių dolerių Florencui teko sumokėti tik 472.

Vandens bokštai JAV perdažomi kas 10 metų. Taigi, ir Florenco vandens bokštas buvo ne kartą perdažytas, tačiau užrašas išliko. Jis tapo miestelio simboliu, o „Florence Y'All“ - oficialiu vietinių gyventojų moto. Net ir vietinė beisbolo komanda šių metų sausį pakeitė savo pavadinimą ir dabar yra „Florence Y'Alls“. Šios komandos talismanas - didelis pripučiamas vandens bokštas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()