Elonas Muskas parodė, kaip atrodys galutinai Berlyne pastatyta „Gigafactory 4“ gamykla – čia galbūt net vyks pašėlę „reivo vakarėliai su Rammstein grupe“  ()

Šiąnakt Elonas Muskas „Twitter“ tinkle pasidalino vizualizacija, kaip turėtų atrodyti galutinai pastatyta Berlyno „Gigafactory 4“ gamykla. Vaizdas išties šaunus, o ir gamykla neprimena tų, kurios yra Nevadoje bei Šanchajuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2019 m. lapkričio mėn. Elonas Muskas paskelbė, kad „Tesla“ planuoja Berlyne pastatyti „Gigafactory“ gamyklą – pirmąją „Tesla“ elektromobilių gamyklą Europoje.

Reikalai judėjo gana lėtai. Iš pradžių darbus trukdė vietiniai Berlyno gyventojai ir aplinkosaugininkų grupės, reiškusios pretenzijas dėl ketinamo iškirsti miško. O paskui dar prasidėjo ir pasaulinė koronaviruso pandemija.

Galiausiai esminiai klausimai buvo išspręsti ir gamyklos statybos vyksta vis greičiau. „Tesla“ neseniai atnaujino planus dėl šios gamyklos ir yra keletas svarbių pokyčių:

  • „Tesla“ nori iškirsti 30 proc. daugiau medžių – vietoje pirminio 62,5 ha ploto, norima iškirsti 81,3 ha miško ploto;
  • kompanija jau nenumato šioje gamykloje gaminti baterijų – pirminiame plane toks tikslas buvo iškeltas;
  • pavarų gamybą norima perkelti į kitą pastatą;
  • vandens poreikis piko metu bus mažesnis 33 proc., palyginus su pirminiu planu;
  • atliekų ir nuotekų šalinimo sistemą norima perkelti prie pagrindinio pastato;
  • nebelieka pagrindinio pirminio plano punkto, kad per metus bus pagaminta 500 000 elektromobilių. Dabar nurodomas tik „100 000 ar daugiau“ tikslas.

Tačiau priešingai nei su Šanchajuje bei Nevadoje esančiomis gamyklomis, iki šiol dar nematėme, kaip atrodys galutinai užbaigta Vokietijos gamykla. Bent iki šiol.

Dabar Elonas Muskas pasidalino vizualizacija, kaip atrodys galutinai užbaigta „Gigafactory 4“ gamykla ir iškart į akis krenta jos futuristiškas dizainas bei matyti, jog ši gamykla skiriasi nuo anksčiau „Tesla“ pastatytų „Gigafactory“ gamyklų.

Ant Berlyne būsiančios gamyklos stogo matyti daugybė įrengtų saulės fotoelementų, kurie, tikėtina, kad tieks pačiai gamyklai reikalingą elektros energiją.

Taip pat ant gamyklos stogo galima įžiūrėti žalio ploto aikštelę ir vandens telkinį – galbūt baseiną? Galima spėti, jog tai bus darbuotojams skirta poilsio vieta.

Aplinkui gamyklą jau matyti ir „Tesla Semi“ elektriniai sunkvežimiai, kurių vis dar laukiame pasirodant rinkoje. Galbūt taip Elonas norėjo subtiliai parodyti, kad pradėjus veikti Berlyne pastatytai gamyklai, joje gaminamus elektromobilius klientams jau išvežios elektriniai „Tesla Semi“.

Jei viskas vyks pagal planą, Berlyne statoma gamykla turėtų pradėti gaminti „Model Y“ elektromobilius nuo kitų metų liepos mėn.

„Gigafactory 4“ gamykla atrodo įspūdingai ir Elonas Muskas anksčiau netgi yra savo gerbėjų klausęs, ar reikėtų po Belyno „Gigafactory“ gamykla organizuoti mega reivo vakarėlius, kuriuose galbūt net dalyvautų legendinė Vokietijos muzikos grupė „Rammstein“? Absoliuti dauguma atsakė, kad „Taip“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()