„Xiaomi“ užpatentavo nuimamą ekraną, kokio pasaulyje dar niekas nematė  ()

Pabodo vienodi išmaniųjų telefonų dizainai? Šis tikrai nustebins. Ką tik viešumoje pasirodęs „Xiaomi“ dizaino patentas yra vienas keisčiausių iš visų iki šiol aptartų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi“ sumąstė patentuoti išmaniojo telefono dizainą su nuimamu ekranu. Skamba neįtikėtinai, bet tai tiesa.

Kinijos technologijų milžinė eksperimentavo su kai kuriais telefonų modeliais. Štai „Mi Mix Alpha“ su 360 laipsnių ekranu yra bene vienas geriausių pavyzdžių. Vos prieš kelias dienas taip pat pamatėme „Xiaomi“ telefono patentą su integruotomis belaidėmis ausinėmis. O naujausias nuimamo ekrano patentas dar kartą įrodo, kad „Xiaomi“ dizaino srityje fantazijos netrūksta.

Kaip tai veikia?

Pasak „LetsGoDigital“, dar kovo mėnesį „Xiaomi“ užregistravo naują patentą Kinijos nacionalinėje intelektinės nuosavybės administracijoje (CNIPA).

Patente aprašomas įtaisas, kurį sudaro du komponentai: „pagrindinė dalis“ arba korpusas ir „suskaidyta dalis“ arba nuimamas ekranas. Pagrindinė dalis yra dvigubai didesnė nei padalytosios dalies storis, ir susiejant jas, jos sudaro įprastą išmanųjį telefoną.

Tačiau ekraną galima nuimti, kad jis veiktų savarankiškai. O tai reiškia, kad jis privalo turėti savo energijos šaltinį.

Korpuse randama USB-C jungtis, du garsiakalbiai, asmenukių ir pagrindinės kameros bei valdymo mygtukai.

„LetGoDigital“ teigimu, nuėmus ekraną, telefone slėptųsi asmenukių kamera. Kadangi ekrane nėra skylių kamerai, visko gali būti, kad ji slepiama būtent po ekranu.

Visgi, ar tokio patento įgyvendimas yra realu, kelia daug abejonių. Laikas parodys, ką yra sumąsčiusi „Xiaomi“, ir kokiais neįprastais sprendimais dar gali nustebinti pasaulį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()