Praėjo techninę apžiūrą, tačiau pastebėjo, kad ji galios ne dvejus metus: taip galėjo atsitikti ne vienam

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-08-20 11:20
Sutikčiau, jeigu smulkios problemos išduotų tarkim metus galiojančią TA vietoj dviejų, bet čia.... . Negi dabar automobilis trumpiau bus tos būklės, kurią pamatavo ekspertas? Toks dalykas pateikia TA ne kaip ekspertizę, bet kaip kažkokį abonimentinį mokestį.
Arunas1948 2020-08-20 11:50
Taip buna kai egzistuoja monopolis arba reketas, kuri laimina politikai nes turi is to naudos, eikit i politika ir jum nubyres.
kestutisz 2020-08-20 12:22
O kada nors buvo kitaip??? Per 20+ metų nė karto nebuvo, kad TA suteiktų kažkokios naudos/informacijos, tik prievolę susimokėti iškreiptu būdu dar ir gaištant laiką (servisai vistiek tikrina iš naujo ir tai turi mažai ką bendro su ta privaloma "ekspertize", na ok turi šiek tiek bendro - paklausia ar remontuosi normaliai ar tik kad TA praeiti?)
Pumper 2020-08-20 12:59
Nuo durnumo vaistų nėra. Buvo iškart pasakyta, kad atidėjimas nereiškia pratęsimo; tech. apžiūros centrai nebuvo užsidarę, todėl visi laisvai galėjo registruotis ir praeiti apžiūrą laiku; tech. apžiūros galiojimas visiškai nieko bendro neturi, kiek tu su ta mašina važinėjai ir ar išvis važinėjai per du metus.
HardAxe 2020-08-20 16:18
Na sakykim man pasibaigia TA (apie laikus prieš koroną). Tada pusantrų metų nenaudoju mašinos, sugalvoju, kad reikia susitvakyti popierizmą, preinu TA (ar tai išsiėmęs leidimą važiuoti iki artimiausios stoties, ar tai ant traliuko, neesmė), TA gaunu dviem metam nuo atlikimo datos. Ne nuo pasibaigimo.
Arunas1948 2020-08-20 16:32
Kokia baime del stabdziu, dabar ir be kaladeliu stabdo, visos sistemos atidirbtos iki tobulumo, leiskit TA praeiti sevizuose kaip Lenkijoje, kas blogai patvarko ir laimingo kelio o Lietuvoje monopolinis reketas, kurio pramusti niekas nepajegia, kas tik pakalba tuoj nuraminamas.
Pumper 2020-08-20 17:52
Nereikia lyginti su laikais prieš koroną, nes šiuo atveju tie su pasibaigusiom technikinėm galėjo laisvai važinėti, t.y. kaip kad būtų praėję tech. apžiūrą laiku, o tavo pvz. nebūtų galima važinėti pasibaigus galiojimui, dėl ko natūralu, kad gauni pilnus 2 metus pro praėjimo.
kestutisz 2020-08-20 18:02
Turim dar ir _privalomą_ draudimą, ir čia jau jis galėtų paprašyti pažymos iš bet kokio negaražinio servisiuko, kitaip negausi draudimo. Ta pati TA, gal net kaina panaši, bet ne monopolis su dvigubu laiko gaišinimu (servisas vistiek turi tikrinti ir tikrina kur kas normaliau). Jau retai bebūna taip kaip seniau, kad jami kokį išmanų draugą TA praėjimui - kuris pagal gautą popierių pavaržytų varžtelius, pasakytų kur tikrintojui palikti dovanėlę etc, vistiek varai į servisą ir tiek. Dėl xenonų/padangų/etc - tai ir dabar gali atimti TA dėl to, tai tiesiog galėtų DB nuimti varnelę kuri leidžia dalyvauti eisme, gi viskas dabar "online".
jull 2020-08-21 15:18
Blin, tai ka tu tuo nori pasakyt? Kadangi kazkam leido pasivazinet be apziuros, tai jo automobilis suprastejo tiek, kad pilno periodo jau neiveiks? Ar cia bauda gal jiems tokia skirta? Technines apziuros tikslas yra periodiskai tikrint auto bukle, o ne susirinkt mokesti su butent 2 metu periodiskumu. Px kas ka leido, ne px, kokia tokio sprendimo logika ir kiek jis musu akim saziningas. Tokio sprendimo motyva as matau tik viena: vid 1 men pajamu/24 = 0.04, arba -2% metiniu regitros pajamu jei bus daroma logiskai ir nauja apziura galios 2 metus.