Jis važiuoja! Naujame vaizdo įraše užfiksuotas grakščiai riedantis vairo neturintis „Mercedes-Benz“ AVTR konceptas (Video)  (1)

Dar sausį Las Vegase „Mercedes-Benz“ parodė filmo „Avataras“ įkvėptą koncepcinį elektromobilį „Vision AVTR“. Šis keistas labai futuristiškas modelis atrodė kaip didelis maketas, kokių automobilių parodose būna labai daug. Tačiau dabar paaiškėjo, kad tai nėra tik stacionarus meno kūrinys - AVTR iš tikrųjų važiuoja!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vision AVTR“ - tai didelis elektrinis kupė, sukurtas be jokių ambicijų pereiti į masinę gamybą. Tai atriša dizainerių ir inžinierių rankas pritaikyti pačias beprotiškiausias technologijas, negalvojant nei apie realius vairuotojų norus, nei apie rinkos situaciją, nei apie reikalavimus saugumui ir panašius kriterijus. AVTR yra tik ateities transporto vizija, spėjimas ir bandymas būti žingsniu priekyje.

AVTR centre yra organinė baterija. Pats žodis „organinis“ dabar yra valkiojamas iš kairės į dešinę - chemijoje tai tiesiog reiškia „anglies pagrindo“. AVTR baterijos pagrindas - grafenas ir joje nėra jokių retų metalų. Kupė išvaizda ir tai, kad nereikia atlikti jokių bandymų, reiškia, kad AVTR būtų labai greitas. Ir galėtų važiuoti pasisukęs šonu 30 laipsnių kampu - jis kaip koks krabas įsiterptų į pačias ankščiausias stovėjimo vietas.

 

Filmo „Avataras“ herojai savo kūnus prijungdavo prie savo transporto priemonių. AVTR šią idėją interpretuoja savaip. Automobilio centre yra valdymo elementas, ant kurio vairuotojas tiesiog turi padėti ranką. Iš esmės, AVTR valdomas kaip kompiuterinių žaidimų mašinos.

Maždaug tiek - AVTR yra futuristiška ateities transporto koncepcija. Labai švarus, saugus, pažangus ir intuityviai valdomas automobilis. Būtų galima parašyti ir dar daugiau - kai kalbame apie koncepciją, jos teorines galimybes riboja tik rašytojo fantazija.

Tačiau, pasirodo, AVTR yra kitoks. Tai - ne šiaip stovinti koncepcija. Tai - tikras važiuojantis automobilis.

Neseniai pasirodžiusiame vaizdo įraše galima pamatyti daugiau „Vision AVTR“ dizaino detalių ir pasivažinėjimą ant uždaryto pakilimo tako:

 

AVTR vis tiek nepasieks masinės gamybos ir tai buvo aišku nuo pat pradžių. Visgi, iš tikrųjų įdomu, kad tai yra važiuojantis automobilis, galintis ne tik lėtai užriedėti ant scenos per oficialų pristatymą. Kiekvienais metais automobilių parodose matome daug panašių koncepcijų, tačiau dauguma jų yra visiškai stacionarios arba gali nuvažiuoti tik kelis metrus, reikalingus pristatymui ant scenos. AVTR yra kitoks. Ir nors gamybos linijų jis nepasieks, kai kurios technologijos ar bent jau dizaino elementai tikriausiai pasirodys kituose „Mercedes-Benz“ automobiliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(4)
(12)

Komentarai (1)