Vieta, kur nebaisi jokia apokalipsė - apartamentais virtusioje raketos šachtoje galima gyventi ilgai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-11-02 10:10
Aš man šitas bunkeris atrodo gera įdėja? tiesa pasakius nelabai, nebent jis įrengtas kažkur prie pat tavo namų. Bet turtuoliai, spėju, nesistato namų prie raketų šachtų. Buvau užlipęs ir į 5+km viršukalnę. Pagrindinius principus lyg ir žinau, kaip nenumirti lygioj vietoj. Ir tai nebuvo vienintelė alpinistinė ar turistinė kelionė. Ką tau dar atsiųst? ipsc reitingą? naro sertifikato numerį? Bet kaip žmonės sako, šit happens. Šlapiam miške per pūgą be dektukų ugnies tikrai nesukurčiau. (Taip, reikia trinti kietą pagaliuką į minkšto medžio malką, kišti sausas samanas, iš batraiščio gal ir įrankį pagaliukui sukti pasidaryčiau... Bet savo sėkme labai abejoju). Kažkokį urvą pernakvot išsiasti lengva, bet ilgai urve neišgyvensi be maisto. O dar kai esi ne vienas, bet turi mažų vaikų ir t.t. Na tęsiant temą, yra visokių įmonių ir visokių turtuolių. Aš irgi sutinku, kad šitas projektas nesąmonė. Bet yra tikrai turtingų žmonių, kuriem alpinizmas, medžioklė ir pan yra didelė aistra. Jie savo rankom gal neskerdžia gyvulių, bet esant reikalui išmoks. Turbūt bunkerius pirks tie, kurie turi polinkį į "preppinimą". Turbūt dauguma prijaučiančių tiesiog pasistato savo bunkerius. Bet bendras bunkeris turi pliusų. Gyvenant su kitom šeimom atsiranda kažkoks socialinis ratas, skirtingi žinių bagažai, yra kas išties pagalbos ranką. Na ir šitam bunkeriui užtektų vieno aptarnaujančio asmens, tebūnie dviejų dėl saugumo. Jis gi paskaičiuotas pilnu pajėgumu veikti 5 metus. Kas čia tokio fantastinio - išlaikyti 5 metus veikiančią infrastruktūrą? Kaip seniai pas save namie keitei buitinę techniką ar elektros įvadą?
conjurer 2020-11-02 10:42
Ar mes jau pamiršom apie knygų egzistavimą? Turiu kaip tik į kišenę telpančią knygą, su kelias šimtais puslapių pattarimų išgyvenimui gamtoje. Daug geresnis turinys nei bear "drink my piss" grizly. Kalbant apie karinius bunkerius, tai normalus personalo kiekis, ir visa kitą, nes karinis bunkeris nėra skirtas išgyventi turntingai šeimai. Jis yra skirtas vadovauti karo eigai. Išgyvenimo bunkeriui nereikia personalo. Tereikia instrukcijų aprašančių kokias procedūras kada reik atlikti, ir žymėtis kas jas kada atliko. Žmonės kurie sugebėjo užsidirbti krūvas pinigų, sugebės ir atlikti darbą kurį atlieką mcdonaldo darbuotojai. Taip yra visokių turtuolių, yra ir visiškų ištižėlių. Bet tie kas pirks apartamentus, manau yra pasiryžę iškentėti tame bunkeryje.
Shinigami 2020-11-02 10:45
Branduolinio karo metu, atominių raketų šachtos yra saugiausia vieta. Kodėl? Dėl labai paprastos priežasties. Jei JAV turi 1000 tokių šachtų kurios išsimėčiusios po jos visa teritorija kažkur negyvenamose dykumose. Jei Rusija turi 1000 tokių šachtų kurios taip pat išsimėčiusios po jos visa teritorija tundrose ir kalnuose. Kiek reiks branduolinių galvučių kad jas visas sunaikinti? Ogi 1000 branduolinių raketų, vien tik tam, kad sunaikintum 1000 šachtų. Tai visas savo branduolines bombas panaudosi šachtų naikinimui, tai su kuo tada naikinsi kitus priešo karinius objektus? Antra, tavo atominės raketos neatskris iki šachtų per 10 sekundžių, priešas matys kad tu į jo šachtas paleidai raketas, todėl jo pirmas žingsnis iš tų šachtų paleisti savo raketas į tavo miestus ir kitas karines bazes (nes tavo šachtos jau tuščios ir jų nėra prasmės naikinti), o tavo raketos sunaikins tik tuščias ir bevertes šachtas. Todėl branduolinio karo metu branduolinių raketų šachtos yra saugiausias objektas, nes jos niekada nebus taikiniu. Joks karas neprasideda (atsikėliau ryte, gerai pagalvojau ir nusprendžiau prieš pusryčius paleisti visas savo branduolines galvutes į kitas šalis). Galimo karo požymius galima matyti iš anksto. Vadinasi ir iš Havajų salų gali spėti nuvykti į šachtą pasislėpti ir laukti kol karas prasidės ir pasibaigs. Branduolinis karas duotas kaip pavyzdys. Tokioje šachtoje gali pasislėpti kad ir krentant dideliam meteoritui ant žemės, o jį astronomai iš anksto pamatys ir apie jį galėsi žinoti iš anksto. Tikrai turtingi asmenys ir kurie nori pasiruošti tokiems kataklizmams seniai turi įrenge savo slėptuves. Ir yra žymiai didesniu, saugesnių objektų slėptuvės įrengimui. Pavyzdžiui požemiai karjerai. Kaip Wieliczka druskos kasykla. Žinoma, jį pritaikyta turizmui, ne slėptuvei, bet gali kokia kita ir slėptuvei pritaikyti. Busi kokių 300 m gylyje (mažiausiai) ir šachtos galės būti kilometrinės (priklausomai nuo buvusios kasyklos dydžio). Joje tilps daug daugiau atsargu ir žmonių. P.S. branduolinio karo metu tavo pagrindinis tikslas ne atlaikyti branduolinį sprogimą (nes atominių bombų kiekis yra labai ribotas ir visos žemės teritorijos nepadengs branduolinių sprogimų bangomis), bet laiku pabėgti iš didžiausiu miestu ir turėti slėptuvę su atsargomis. Nes branduolinio karo metu, didžiausias pavojus išgyvenusiems nėra radiacija, bet branduolinė žiema. Todėl saugiausia slėptuvę butu daryti kalnuose kur nėra jokių karinių objektų ir mažai žmonių. Tada turėti daug atsargų, net įmantrios slėptuvės nereikės.
conjurer 2020-11-02 11:24
Spėju didesnis pavojus bus sutrikdyta logistika ir resursų trūkumas. Tai nors ir jūroje dreifuok laive, bet su krūva konservų. Be to manau taikiniai bus ne tik didieji miestai, bet ir karinės bazės.
HardAxe 2020-11-02 13:45
karas neįvyksta per dieną, bet nesėdėsi bunkeryje kaskart, kai tik didelės nedemokratinės šalies prezidentas pirsteli. Todėl daugeliu atveju man atrodo logiškiau turėti slėptuvę savo kieme nei vietą bunkeryje kažkur. Ir daug konservų. Turbūt eilinės kaimo veterinarijos savininkas turi daugiau galimybių išlikti nei pusė preperių. Pas jį valgomo kombikorno ir vaistų užteks keliems dešimtmečiams į priekį
Shinigami 2020-11-02 13:56
Taip, karinės bazės bus taikiniais, bet ne dėl to, kad ten yra branduolinių raketų šachtos, bet todėl kad ten yra daug karių ir karinės technikos. Jei visa karinė bazė tėra raketos šachta su keliais kariais, tai jų neapsimoka atakuoti. Bus atakuojamos vadovaujančios karinės bazės kuriose yra aukšto rango karininkų ir kurie siunčia nurodymus kitoms karinėms bazėms, kad sutrikdyti nurodymų perdavimą.