Ekspertas apie „Black Hawk“ įsigijimą: šalis, kuri nemaitina savos kariuomenės – maitina svetimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

audriuxas 2020-11-21 15:09
Kai paskaitau tokias naujienas - taip malonu širdžiai:) pirmyn LK!!!
PCP 2020-11-21 15:21
Suprantu kogero gėda su Mi-8 į misijas važiuoti, bet jei jau švaistomės pareiškimais kaip antraštėje, tai gal pagalvokim apie realią gynybą? ir atsiprašau už abejonę, tačiau kiek efektyvus toks pirkinys lietuvos dydžio šaliai? 200mln - tai čia pusė boxerių projekto, už kelis malūnus kurie konflikto atveju tikėtina net nepakils. Rusai turi vienas geriausių priešlėktuvinių sistemų visiems atstumams. Kokie dar orlaiviai?. Čia kaip liesam kompiuteristui investuot paskutinius pinigus į bokso pamokas, susipykus su Kličko. "lietuvos karinės oro pajėgos".. - tūkstantis galvų su mėlinom uniformom, tuzinas admirolų su žvaigždėm ir ką jie visi veikia? gano vieną spartaną ir tris gelbėjimo sraigstasparnis? varyti juos lauk visus, pajėgas pertvarkyti į oro gynybos bataljoną, ir visus kitus siūsti mokintis smėlio maišais ir kastuvu naudotis. Dar bent į dronus investuotų, galima būtų suprasti, o čia?? Vienintelė reali nauda gynybai iš šito sandėrio, tai bent jau su amerikiečiais santykiai plėtojami, nu tai ir tiek neblogai aišku.
Benediktas 2020-11-21 15:38
Ta rusu geriausia S400 man atrodo jau diskredituota dronu pagalba.
audriuxas 2020-11-21 15:46

PCP 2020-11-21 15:51
Kur ir kada? Jei apie armėnus, tai jie turėjo tik s300 ir dar visokio seno laužo. Bet į lietuvą nieko tokio ir nereiktų, nebent sąjunginiams nubaidyti. O malūnsparniams numušinėti rusai turi daugiau įrankių nei vidutiniam garaže atsuktuvų - pantsir, sosna-r, tunguska.. tai čia vien naujos, 2010m+ o kiek dar senų.. nu nebent visai visai medžių viršūnėm ruošiasi aitvarai skraidyti, bet tai tada vistiek, ar ne greičiau ir paprasčiau tą patį su bokseriais ar kokiais motociklais tą būtų daryti? tik primenu vienas paukštis 50mln, ir perkami bus 4 ar tai 5 vnt už minimus šimtus milijonų jei kas straipsnyje šito pasigedot.
Benediktas 2020-11-21 15:59
Sirijoj berods Izraelio lėktuvai sunaikino kelis, nežinau kiek tai tiesa, lyg ir video buvo. Nežinau ar ne feikiniai, gali ir meluot.
Niemand 2020-11-21 16:37
Nesusimąstei, kad malūnsparniai, skirtingai nuo bokserių yra dvigubos paskirties - gelbėjimo darbams, visur, kur reikia greitos logistikos ir t.t.
Berserkas 2020-11-21 16:55
Na šitie sraigtasparniai bus naudojami universaliems dalykams, vis dėl to Lietuvai reikėjo, nes dabartiniai laužų laužai ir kaip minėjo už šią sumą gaus ne tik pačius sraigtasparnius, bet dar daugybė papildomų dalykų ir +bendradarbiavimas su JAV. Aišku tų 4 sraigtasparnių bus per akis ir būtų kvaila daugiau pirkti, nes tikrai nebus naudojami tiesioginiam puolimui ar dar kam. O šiaip dar iki šiol keista, kad Lietuvoje normali dronai neperkami, nes dabar oro pajėgos kažkokios tuščios pas mūsų.
Benediktas 2020-11-21 17:07
Pritariu. Kalnu Karabachas parodė, kad sunkioji artilerija, tankai, S300, apkasai nieko negali priešpastatyt dronam. Ukraina berods keliasdešimt tu turkiškų Bayraktar (5mln $ 1vnt.) nusipirko. Galejo Lietuva du „Black Hawk“ ir 20 Bayraktar. Bet taip, čia gali būti daugiau nei tik apsimokėjimas tą ar aną. Net Bayraktar nepadėtų, jei JAV ir likęs NATO negintų.
Monochamus 2020-11-21 18:52
Juk ir neskrisim su tais sraigtasparniais atsiiminėti Kaliningrado Srities Black Hawk visų pirma labai pasitarnaus mokymams. Tiek pačių sraigtasparnių valdyme, tiek karinėse operacijose įtraukiant kitą techniką. Mūsų turimi sovietų griozdai pasene ir technologiškai ir morališkai ir nesuderinami su NATO ginkluote, o Black Hawk ne tik modernesni, bet juos naudoja ne viena NATO šalis. Jei būtų tiesioginis konfliktas su Rusija, tai šiaip ar taip kliautumėmės NATO pagalba, vieni neatsilaikytumėme net jei ir 100 naujausių sraigtasparnių turėtumėme. Tačiau bus skirtumas ar Lietuviai iki to laiko buvo matę ir treniravęsi su atgyvenusiais sovietiniais griozdais, ar su NATO šalyse naudojamais sraigtaspraniais. Kitas dalykas tas, kad tiesioginis konfliktas su Rusija nelabai ir tikėtinas, nes net Putinas nėra toks išprotėjęs, kad pultų NATO narę. Tačiau tikėtini įvairūs netiesioginiai konfliktai, pavyzdžiui "žali žmogeliukai" ar panašūs diversantai ar teroristai, kurie mažiau tikėtina, kad bus aprūpinti naujausia Rusijos technika kaip s-500. Tokių sraigtasparnių turėjimas tikrai pagelbėtų tiek tvakrymąsi su tokiais, tiek kaip atgrąsymas. Trečia - įvairios užsienio misijos. NATO tai ne "stogas", o aliansas: jei mes tikimės pagalbos iš NATO sau, tai privalome padėti ir kitiems.
PCP 2020-11-21 19:39
Šiaip yra įdomu, tai kad oficiali BH kaina, (už tiek juos parduoda Sikorsky) yra 10-20mln.[1]; [2] ir yra tik šiek tiek daugiau nei vidutinio civilinio sraigtasparnio kaina. Tačiau jos sąjungininkai juos perka visada iš JAV vyriausybės po ~50mln/vnt. Skirtumas matote - "aptarnavimas ir atsarginės dalys". yeah right. [Redacted - nu čia aišku gerai būtų gerai komentaras kažko kas išmano aviaciją.] Šiaip ką darysi, kainuoja palaikyti santykius su tam tikrais sluoksniais tai kainuoja. Viskas normalu. Įdomų ryšį šiaip galima pastebėti - pvž filipinai, valstybė nelabai turinti priešų, pirko 16vnt BH už 241mln, t,y po 15mln/vnt O štai Taivanas - už 3.1mlrd - gavo viso labo 56 paukščius su neįpatinga komplektacija, ("utility helicopter", tiktai GAU-19/A minigun kaip ginklas) t.y 55mln už vienetą. [4] Tokia šiek tiek atvirkščia masto ekonomija sakyčiau. Reiškia kuo stogo reikia labiau - tuo brangiau ir susimoki na bet nieko nesakau, reikia tai reikia. [1]. https://www.militaryaerospace.com/commu ... elicopters [2]https://web.archive.org/web/20110304183647/http://comptroller.defense.gov/defbudget/fy2012/FY2012_Weapons.pdf [3]https://www.defensenews.com/global/asia-pacific/2020/11/10/first-batch-of-polish-blackhawk-helos-arrive-in-the-philippines/ [4]https://21stcenturyasianarmsrace.com/2015/01/17/taiwan-is-buying-a-lot-of-blackhawks/
dainius.tamošaitis 2020-11-21 20:51
ten sunaikino s300 sirijos armija neturi s400 o kur rusai buvo dislokave saugojo tik ju baze
Berserkas 2020-11-21 21:00
WASHINGTON — Latvia has been cleared by the U.S. State Department to buy four UH-60M Black Hawk helicopters, in a move to bolster the NATO nation’s ability to move forces around the alliance’s eastern flank. The sale has an estimated price tag of $200 million, which covers the four rotorcraft, 10 engines and associated equipment. https://www.defensenews.com/global/euro ... ack-hawks/ Taip, kad nežinai tiksliai kokių atsarginių detalių, kiek gavo ir visą kitą.
Benediktas 2020-11-21 21:21
Latvija ar Lietuva tuos malūnsparnius perka, nesuprantu
Berserkas 2020-11-21 23:56
Na, paėmiau palyginimui, nes toks pats kiekis šių sraigtasparnių ir kaina labai panaši. Ir dėl to, kad ne vien sraigtasparnius gaus. 10 variklių kas išeina 5 poros sraigtasparniams tai sakyčiau, kad tikrai ilgai užteks jiems, plius dar kitos pagrindinės detalės kurios susidėvi. Nežinau ten kokie resursai būna. Plius dar kitus dalykus be atsarginių detalių jie gaus. Taip, kad tiek Latvija, tiek Lietuva tikrai nepirko šituos sraigtasparnius po 50mln. JAV dolerių už kiekvieną.
Benediktas 2020-11-22 00:03
Sekantis pirkinys turėtų būti dronai. Arba rusai nuvers savo valdžią ir pasidarys demokratine valstybe, tada viskas vėl keičiasi.
Berserkas 2020-11-22 01:32
Nieko apie tai neišmanau, bet rusai ilgą laiką su tuom sugyveno tai ką žin ar kažkas pasikeis, nebent nutiktų kas nors kas šokiruotu visus rusus, bet jeigu iki šiol niekas rimtai nešokiravo tai nežinau kas daugiau ir galėtų būti. Tiesiog rusai per daug konservatyvus, nenorintys pokyčių, jaunimas išvyksta iš ten, o pasilieka būtent vyresni žmonės, dauguma pasyvus, plius propaganda ir smegenų plovimas ir turi paklusnumą jų. Po sankcijų blogėjančios pačiu piliečių gyvenimo kokybė nesukuria noro žmonių pokyčiams, bent jau nedaugumai. Tad tokia kaip dabartinė Rusija ilgai egzistuos iki kol už pavadėlio prisės žmogus su kitokiomis vertybėmis, tuo pat metu dar tektų kovoti su visais oligarchais ir panašiai, kadangi būtų ne tas žmogus kurio tikėjosi, nes be melo ir apgavysčių kažin ar ir būtų kitas variantas pokyčiams, nes kaip ir sakiau, patys žmones nenori rimtų pokyčių, o aktyvus jaunimas išvyksta iš Rusijos, nes mato jog geriau nebus. Arba Kinija okupuotų Rusija, bet turint omenyje branduoline ginkluote ką žin ar tai realistiška. Nebent anti balistinė ginkluotė būtų neįsivaizduojamai įspūdinga ir nebijotume branduolinių ginklų, bet dabar kai kuriami hipergarsinės raketos sumontuotos ant balistinių raketų tai vėl gi atrodo nerealu.
Benediktas 2020-11-22 08:25
Čia tik jų ekonomika kažką gali įtakoti pas juos. Ir nesakyčiau, kad ten reikalai gerėja, kiek pažiūriu jų nepriklausomus vblogus per youtube. Jei dauguma netektų darbo arba nuvertėtų rublis kelis kart, kaip buvo su sovietų sąjunga, kai naftos kainos nukrito. Aišku tikrai nelinkiu jiems to, nes tai baisu, kai gyveni mieste ir gyveni ne vienas. Aišku mums patiems reikia savęs pirma žiūrėti, o ne apie kitus kalbėti, tik tiek kad mūsų karinės išlaidos grynai priklauso nuo valdžios Rusijoje. Daugiau mums niekas niekada negrasins.
PCP 2020-11-22 11:06
Svajojantys apie valdžios pasikeitimą Rusijoje, atsargiai su norais, nes po to Putiną galit prisiminti kaip pūkuotą kačiuką. Po jo partijos "Edynaja Rosyja", pagal reitingus ir vietas parlamente antroje vietoje eina komunistų partija (taip, taip) o trečioje "liberalai" vedami ne ko kito o Žirinovskio (to kuris garsiai pasakoja savo šlapius sapnus apie atomines raketas lekiančias į jav ir pribaltiką kurią išvis geriausia būtų išgarinti) Kokia liaudis, tokia ir valdžia. Kaip manote ilgai ten valdžioje išsilaikytų žmogus su vakarietiškais principais kokio jūs čia visi taip norėtumet? Priimkit prašau pasiūlymą pažiūrėti filmą (2014) ("Durnerlis", IMDB 8.0@11k; yra TPB su angliškais sub) suprasit kaip ten tokiam baigtūsi. Nors ir taip kogero nujaučiat.
Benediktas 2020-11-22 12:35
Kokie dar liberalai ten su Žirinovskiu, tai tik imitacija, kad žmonėms įbaugint, parodyt, kokie baisūs liberai būna. Liberalai būna už liberalias vertybes, o ten jomis net nekvepia. Šitą gero ir blogo policininko pasaką delfio komentaruose seka jau 20 metų. Komunistų partija gal pirmoj, bet jie tiek Žirinovskį, tiek Putiną seniai keikia dėl nieko nedarymo ekonomikoje, vidinėje politikoje. Bet, kuo remiesi, sakydamas, kad Vieningosios Rusijos (Putino) partija užima pirmą vietą reitinguose Rusijoje?