Pirštų antspaudai ar veido atpažinimas? Pamirškite abu: „Samsung Galaxy S21“ pasiūlys naują atrakinimo būdą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-11-30 17:58
Tai viskas kaip ir OK jūsų visų biometriniai duomenys jau sukataloguoti ir parduoti, pirštų antspaudai, veidai, buvimo vieta, na šitas paskutinis "sezamai atsiverk" tikrai nėra būtinas, nes ir taip senai balsas jau įtrauktas prie tų pačių biometrinių duomenų. Nesuprantu žmonių kurie rakina telefonus nuo "svetimų akių", bet uoliai deda į soc tiklus visa savo gyvenimą tūkstančius fotkių su savo buvimo vietos trakinimu, neriboja absoliučiai nebūtinų prieigų apsams ir tt. Gal tiesiog reikėtu savo tlf laikyti su savim ir mažiau skelbti apie save viešai?
Paprastas_zmogus 2020-11-30 18:14
Niekas nepralenks Samsung beprasmiškų ir nepraktiškų inovacijų srityje. Jiems neatėjo į galvą, kad žmonės gal nenorės parduotuvėj, viešam transporte, restorante su telefonu kalbėtis vien tam, kad atrakinti jį? O kas jeigu esi triukšmingoje aplinkoje? Kitas aspektas saugumas - panašu, kad tokią apsauga būtų labai lengva apeiti tiesiog įrašant savininko balsą. Žiauriai easy telefono vagimas gaunasi. Tereikia sekti žmogui iš paskos, įrašyti kai jis savo telefoną atrakinėja, tada atimti telefoną ir jį atsiblokuoti padarytu įrašu. Ir galų gale dar vienas dalykas- greitis. Panašu, kad toks atrakinimas užtruktų dvigubai ilgiau, nei tiesiog su piršto antspaudu atrakinti. Žodžiu samsung kaip visada - bele padaryt. O ar naudinga, ar gerai? Dzin.
Monochamus 2020-11-30 20:20
Jau įsivaizduoju situaciją: eini sau gatve žiūri vis žmogus seka su diktofonu. Atsisuki, sušunki "atsi**sk gal nuo manęs!". Tas žmogus "aha, pagavau!", išjungia diktofoną, smogia į galvą ir atima iš tavęs telefoną. ...Bet, paskui vagišius nusivils, nes įraše girdimas balsas "atsi**sk gal nuo manęs" tikrai neskamba kaip "Hi Bixby"... O kalbant rimtai, tai sutinku, kad nepatikima: arba atrakins bet koks žmogus, kurio balsas panašus į tavo, arba labai dažnai neatsirakinsi ir pats. Turiu google home, kur taip pat turi balso atpažinimo funkciją. Mano ir žmonos balsą skiria, bet sykį kai pasikvietėm svečių, tai šie lengvai "nuhackino" ir google kai kuriuos žmones identifikavo tarsi mus.