Ar žinote, ką reiškia „Xiaomi“ pavadinimas? Kompanija turėjo ir kitų variantų  ()

Ar kada nors susimąstėte, ką reiškia „Xiaomi“ pavadinimas? Kompanijos generalinis direktorius Lei Junas atskleidė šio žodžio reikšmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis, ko gero, susiduria su problema tariant šį žodį – „Xiaomi“. O ar žinote jo reikšmę? Kompanijos generalinis direktorius Lei Junas pateikė atsakymą.

Prieš apsistojant ties „Xiaomi“ pavadinimu, kompanija svarstė kitus variantus – Hongxing (ang. Red Star), Laijiao (angl. Chilli) ir Heimi (angl. Black Rice). Raudona žvaigždė, Čili pipirai ir Juodieji ryžiai – kaip jums tokie pavadinimai?

Visgi, kompanijai netiko nė vienas iš šių variantų. Galiausiai pasirinktas „Xiaomi“ pavadinimas, kilęs iš gražaus kinų eilėraščio arba, tiksliau tariant, iš mėgstamiausios Lei Juno frazės, turinčios šią prasmę: „Buda į ryžių grūdą žiūri tiek pat reikšmingai, kaip ir į Xumi kalną“ (angl. „Buddha looks at a grain of rice, the size of Mount Xumi“).

Tad „Mi“ reikšmė yra ryžiai, o „Xiaomi“ – mažieji ryžiai. Pagal įmonės filosofiją, prekės ženklas investuoja į mažus kasdienius dalykus, todėl laikui bėgant jis įgyja reikšmę: „Maži ryžiai, kuriuos Buda matė didelius kaip kalnas“. O matant naujausius komercinius rezultatus, kažin, ar būtų galima sugalvoti geriau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(63)
(9)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: