Būsima „Windows 10X“ operacinė sistema turės labai patogią funkciją  ()

„Microsoft“ kuria naują „Windows 10“ versiją, vadinamą „Windows 10X“. Operacinė sistema turėjo pradėti veikti 2020 metais, tačiau bendrovė atidėjo leidimą ir keletą kartų pakeitė pradinius planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar jau žinoma, kad „Windows 10X“ oficialiai bus galima įsigyti šių metų antrąjį ketvirtį. Likus keliems mėnesiams iki paleidimo pasirodė išsami informacija apie šią operacinę sistemą. Pranešama, kad „Windows 10X“ gaus „Modern Standby“ funkciją.

Šiuo metu daugeliui „Windows“ nešiojamųjų kompiuterių reikia šiek tiek laiko pabusti iš miego režimo. „Modern Standby“ funkcijos dėka sistema vėl pradės veikti iš karto vos paspaudus įjungimo mygtuką arba atidarius nešiojamojo kompiuterio ekraną.

Kitas papildymas yra „Always-connected“ funkcija, leidžianti programoms veikti fone net miegant. Tai bus naudinga tokioms programoms kaip el. paštas, leidžiant fone gauti el. laiškus. Dauguma „Windows Store“ programų bus suderinamos su šia funkcija.

 

Būsimame „Windows 10X“ bus prieinamos kelios kitos funkcijos ir patobulinimai,  įskaitant naują „File Explorer“.

„Windows 10X“ yra skirta pigiems kompiuteriams

Pasak šaltinio, „Microsoft“ užbaigė „Windows 10X“. Tai yra visiškai nauja „Windows 10“ versija, skirta pigiems nešiojamiems kompiuteriams.

Primename, kad iš pradžių „Windows 10X“ turėjo pasirodyti su dviejų ekranų „Surface Neo“, bet vėliau strategija buvo pakoreguota, o dabar operacinė sistema skirta paprastiems nešiojamiesiems kompiuteriams, turintiems daugybę apribojimų (atminkite, kad kalbame apie biudžetinius modelius su mažu atminties kiekiu).

Nepaisant to, kad „Windows 10X“ jau paruošta, nešiojamieji kompiuteriai, kuriuose ji veiks, bus parduodami tik pavasarį – preliminariai balandžio mėn. „Microsoft“ neketina platinti „Windows 10X“ kaip nemokamos atsisiunčiamos programinės įrangos, todėl paprasti vartotojai negalės jos įdiegti savo kompiuteriuose.

„Windows 10X“ yra paprastesnė „Windows 10“ versija, kuri nepalaikys „Win32“ aplikacijų, turės suvienodintas tvarkykles ir supaprastintą „Start“ meniu, kuriame nebus spalvotų ir animuotų „plytelių“ (angl. tiles).

Kita „Windows 10X“ sąsajos naujovė yra suapvalinti langų kampai. Nors sistemoje „Windows 10X“ ši naujovė jau bus įdiegta, įprastoje „Windows 10“ ji pasirodys tik maždaug po metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(16)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: