„Saugesnio interneto koalicija“ padavė į teismą Apple, sekantis - Google: kas čia darosi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-01-20 02:44
O tai nėra internetinių puslapių, per kuriuos galima kurstyti neapykantą? Appsai yra labai panašus tinklapius. Tik va duomenis sunkiau rinkti. Asmeniškai tai net išsitryniau youtube appsą, nes per chrome naršyklę, patirtis daug geresnė buvo.
punktyras 2021-01-20 09:05
Puslapiai yra, bet programėlės yra „sutirštinimo“, koncentravimo priemonė.
kestutisz 2021-01-20 10:12
Konkrečiai Telegram ir kt kurie skirti apeiti visokius idiotiškus cenzorius kitaip nei su apps'u ir neveiks. Ir šiaip aišku labai "įdomu" - putinas rado draugų netikėtoj vietoj - amerikoj, net teisme gali nurašyti 1:1 lozungus nuo roskomnadzor'o
conjurer 2021-01-20 15:01
Nesugalvoju techninių priežasčių kodėl. Nebent hostingo tiekėjas atsisakytų teikti paslaugas, domeno tiekėjas nutrauktų sutartį, ar interneto tiekėjas pradėtų blokuoti srautą. O apple atveju, jie tiesiog nustoja teikti programos failus. Bet visos šitos priežastys nėra techninės. Nebent programėlė naudoja onion tinklą. Bet tada gali atsisiųsti tor naršyklę. Ir jei didelis projektas, lieka problema su hostingu.
kestutisz 2021-01-20 15:23
Na, tarkim roskomnadzor sugavoja ir blokuoja kokį hipotetinį telegram.com, nes įsvaizduoja kad tą gali ir moka. Bet play store etc užblokuoti negali, nes na patys ir svarbiausia jų jų vaikai irgi naudojasi, todėl telegram developeriai pačiu pačiu paprasčiausiau atveju gali prisikurti free-telegram.com išgraušk-roskomnadzor.com ir pan alternatyvų ir atnaujinti programėlės versiją. Vartotojai atsinaujina ir apeina draudimus, jiems niekas nesikeičia, nieko nemato, tik labai kokie įkyrūs kur lenda giliau į firewall logus gal pastebės. Gali net domenus generuoti automatiškai pagal formules kaip botnetai. Žodžiu į appsą dedama logika, kurios į browserį neįdėsi. Na ok, čia galbūt gali būti papildomas extensionas browseriui, bet Telegram/Signal/etc appsai nėra tik web formos rodymas, dar jie ten gal dar integruojasi į sms/gsm appsus. Taip, dar galbūt gali Tor, bet čia papildomas appsas kur gal ne kiekvienas nori, kad pas jį rastų saugumas, o čia blogiausiu atveju gali suktis kad nieko nežinau, čia žinutės, veikia ir tiek, patys blokuokit jei nepatinka.
conjurer 2021-01-20 15:43
Ir va čia yra labai rimta priežastis įsirašyti brave naršyklę. Kad ir kiek draustų piratavimą, tai tapo dideliu procentu interneto srauto. Pradės drausti nestandartinius socialinius tinklus, ir jie įsigys .onion galūnes. Uždraus brave, atsiras kelios kitos. Taigi ką noriu pasakyti, kad programėlės yra prastesnis dalykas nei puslapiai. Jos gal gali turėti daug funkcijų, bet nelaužtuose telefonuose yra tik vienas būdas jas gauti, per operacinės sistemos gamintoją, o kartais ir per modifikuotoją. Tuo tarpu hidden wiki yra nepašalinamas dalykas, tik kartais užtrinką, kol surandi naujausią jos adresą.
VirtualGadget 2021-01-21 00:26
Čia gal toks bandymas pasirodyti ,kad kažką daro . O jei žiūrėti iš technologinės pusės tai yra tas pats kas kovoti su vėjo malūnais. Programų yra tiek ,kad visas išėmus ir užblokavus galiausiai nebus kaip bendrauti. Kodėl tada neužblokavus telefonų apskritai ar neatjungus interneto Neramumai įvairiose šalyse vyksta labiau dėl psichologinės kai kurių žmonių būklės. Kas neteko darbo kas gal artimųjų . Galiausiai viskas pasireiškia štai tokiais dalykais kaip protestai karai ir kitokie dalykai.
kestutisz 2021-01-21 15:21
Na, kinai "tvarkosi" gan pavydėtinai, įtariu bet kurios kitos (ypač demokratinės) valstybės jėgos struktūros slapta pavydi. O kas ir neslapta - arba bando kaip nors kreivai įgyvendinti kaip roskomnadzoras, arba va bando per tokias "saugesnio interneto koalicijas" imituoti liaudies balsą. Juk visi tie "piratavimo", lošimų blokavimai - irgi yra visiškai ta pati tema. Ir kas kad programėlių daug, vietų iš kur jas gali daugmaž nepavjingai parsisiųsti yra vienetai :)
pe3 2021-01-28 13:11
https://web.telegram.org/#/login