Čia darbo sąlygos pasibaisėtinos? „Tesla“ duoda į teismą kinų žiniasklaidos įmonę - kas vyksta?  (7)

„Tesla“ dažnai sulaukia daug kritikos. Tai yra normalu, turint omenyje beprotišką šios kompanijos populiarumą, vertę ir sėkmę. Tačiau ne visa kritika „Tesla“ atrodo priimtina - elektromobilių gamintojas santykius su „Pingwest“ aiškinsis teisme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pingwest“ - tai kinų žiniasklaidos kompanija, kuri rašo apie Kinijos technologijų pramonės evoliuciją. „Tesla“  gamykla Šanchajuje, žinoma, sulaukė daug vietinės žiniasklaidos dėmesio, todėl apie ją rašė ir „Pingwest“. Tik ne iš gerosios pusės.

„Pingwest“ straipsnyje teigiama, kad „Tesla“ gamykloje nesudaromos geros sąlygos darbuotojams. Taip pat kalbama apie kokybės problemas. Straipsnis iš tikrųjų yra labai aštrus - „Tesla Gigafactory“ jau antraštėje pavadinama „Giga-Sweatshop“ (sweatshop - tai gamykla, kurioje nekvalifikuotiems darbuotojams sudaromos itin prastos sąlygos).

„Pingwest“ šaltinis - „Tesla“ darbuotojas Liu ir jis daug ką papasakojo. Kaip teigiama straipsnyje, „Tesla“ darbuotojai Šanchajuje gamykloje yra prastai maitinami. Ir ne šiaip prastai, o vis prasčiau - anksčiau jie daugavo neblogą maisto paketą, vėliau jį pakeitė greitai paruošiami makaronai ir duona, dalis kurios buvo su pasibaigusiu galiojimo laiku. Liu pasakojo, kad tokia kultūra jam buvo nauja, nes ankstesniame darbe jis gaudavo užkandžių ir koldūnų, o „Tesla“ gamyklos vadovai net nenorėjo kalbėti apie maitinimo problemas, kurios ne vienam darbuotojui sukėlė skrandžio negalavimų.

 

Tame straipsnyje buvo ir rimtesnių kaltinimų. Vienas iš jų - nekokybiškų detalių naudojimas, nes tiekėjai tiesiog nespėja susitvarkyti su dideliais gamybos tempais.

„Tesla“ jau paruošė atsakymą - padavė „Pingwest“ į teismą dėl realybės neatitinkančios informacijos. Sunku pasakyti, kaip eisis šis procesas, nes bylinėjimasis su žiniasklaida niekada nėra lengvas. „Pingwest“ turi savo šaltinius, kurių atskleisti neprivalo, ir atpasakoja, ką teigia jie.

 

Bet tai nėra pirmas kartais, kai „Tesla“ kovoja su žiniasklaida. „Tesla“ kadaise teisme pralaimėjo „TopGear“, nes buvo nuspręsta, kad modifikuoti apžvalgoje matomi vaizdai buvo labiau jau pramoginio nei informacinio pobūdžio. Tačiau dabar laikai kiti, „Tesla“ yra kita kompanija ir rezultatas gali būti kitas. Bent jau kitos žiniasklaidos priemonės informaciją apie „Tesla“ gamyklas, kompanijos kultūrą ir vidines problemas rinks kitaip.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai (7)