Apple pirmą kartą savo istorijoje uždirbo daugiau nei 100 milijardų per vieną ketvirtį: milžiniškas augimas ir pasitvirtinę paslaptingojo elektromobilio projekto gandai  ()

Didžiąją dalį pajamų atnešė iPhone 12, tačiau visus dar labiau domina paslaptingasis elektromobilio projektas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apple pateikė ataskaitą apie rekordines pirmojo 2021 metų ketvirčio (jis pasibaigė gruodžio 26 d.) pajamas. Lyginant su analogiško praėjusių metų periodo rezultatu, pajamos išaugo 21% – iki $111,4 mlrd.

57% ketvirčio pajamų atnešė iPhone pardavimai – išmanieji telefonai kompanijai atnešė daugiau nei $65 mlrd. Ankstesnis rekordas buvo pasiektas 2018 metais –$ 61,5 mlrd.

Kaip pamename, iPhone 12 pradėtas pardavinėti vėliau nei įprasta (lapkritį, o ne rugsėjį). Be to, 2020 metais dėl koronaviruso pandemijos Apple teko uždaryti kai kurias savo mažmeninės prekybos parduotuves.

Dėl pandemijos staiga išaugo Mac ir ⁠iPad pardavimai – dėl daugelyje pasaulio šalių paskelbtų lokdaunų daugeliui teko dirbti ar mokytis nuotoliniu būdu, iš namų. Paskutinį 2020 metų ketvirtį iPad pardavimų augimas tęsėsi: jis padidėjo netgi 41%, o Mac kompiuterių metinis pardavimas išaugo 21%.

Kalbėdamasis su investuotojais, Apple generalinis direktorius Timas Cookas pasakė, kad per ketvirtį Apple peržengė 1,65 milijardų aktyvių prietaisų visame pasaulyje ribą. Iš šio skaičiaus daugiau nei milijardas tenka iPhone.

Be to, Apple tęsiasi vadovybės pertvarkymas ir keitimas. Korporacijos spaudos tarnyba neseniai paskelbė, kad įrangos kūrimo vyr. viceprezidentas Dan Riccio susitelkė į naują, nenurodytą projektą. Gali būti, kad tai Apple elektromobilis.

 

Apple ir toliau vykdo savo visuomenines iniciatyvas, sausio pradžioje paskelbusi apie tęsiamą rasinių mažumų palaikymo politiką.

Be to, kompanija sureagavo į Kapitolijaus šturmą ir iš App Store pašalino Parler programėlę.

Pagrindinis pastarųjų savaičių gandas – Apple rengimasis masinei savo elektromobilio gamybai jau 2024 metais. Kaip praneša agentūra Reuters, automobilyje bus autopilotas, elektrinis variklis, bet svarbiausia – akumuliatorių pramonėje „proveržį“ sukelsiantis akumuliatorius.

 

Leidinio kalbinti pašnekovai patvirtino jau seniai sklandžiusius gandus. Apple jau nuo 2014 metų vykdė „Titan“ projektą, tačiau jis greitai atsidūrė aklavietėje, nes komanda dėmesį sutelkė ne į patį elektromobilį, o į jo programinę įrangą. Galiausiai kompanijai teko atleisti 190 žmonių ir paskirti naują vadovą, kad projektas būtų pradėtas iš naujo.

Progresas pasiektas, ir dabar kompanija perėjo nuo prototipų prie darbų su plataus vartojimo elektromobilio versija. Kompanija neakcentuoja autopiloto, ⁠ Apple nori rungtis baterijų kokybe, todėl kuria unikalią akumuliatorių sistemą, kokios nėra jokiame iš dabar egzistuojančių elektromobilių.


republic.ru

(4)
(2)
(2)

Komentarai ()