„CityBee“ skelbia rekomendacijas klientams, nukentėjusiems nuo duomenų vagystės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2021-02-18 17:44
Email turi savybę keistis, todėl netinka, hash over hash matematiškai beprasmiška (ant greitųjų nerandu nuorodos, bet esmė, kad bet kokia hash funkcija yra turinio entropijos "aprašymas", dėl ko antrą kartą pritaikant funkciją ji yra paprastai matematiškai grįžtama, nes entropija (hashuojamos vertės) ta pati).
conjurer 2021-02-18 17:53
Na yra prasmės, jei nori pašalinti nenorimus simbolius, iš unikalios kombinacijos. Bet tam ir base64, ar binary to hexadecimal galima naudoti.
X-log 2021-02-18 21:59
Sita tema per daug panikos ir spekuliaciju, ypac del slaptazodziu. Tie kas naudojo stiprius slaptazodzius tai visiskai dzin, tiems kas naudojo silpnus/"standartinius" - tough luck, gal bent po sio karto poziuris pasikeis. O del asmens kodu, emailu, ir .t.t leakinimo tai jau nebesuku galvos, valstybines kontoros jau tiek kartu leakino, kad be sansu kad tie duomenys nebutu visiems kas to nori prieinama. Kazkaip man irgi tokia teorija nuo pat pradzios yra, tuo labiau kad tie duomenys (jei tiesa) 2018 metu - greiciausiai dare kazkokia migracija ir kaip atsargine kopija patalpino azure ir paskui pamirso istrinti. Kas susiduria su sistemu administravimu, tai tokie "sprendimai" nelabai keltu nuostaba, honestly dar baisesniu atveju teko matyti. kalbant apie darbuotoja, tai nebent jis tai dare piktavaliskai, visa atsakomybe gula ant darbdavio (bent pagal GDPR).