Nuotolinis darbas keičia NT rinką: prioritetas ne atstumui iki miesto centro, o erdvei ir vaizdui per langą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2021-02-23 09:55
Bendrai sakyciau, kad isaugo pirkeju poreikis kokybiskam NT. Bent jau kiek as matau, kaina tampa nebe esminis veiksnys renkantis NT.
immortallt 2021-02-23 10:30
Šiaulių banko ekspertė Į juos jau kreipiasi dažniausiai tie, kurių pajamų kilmė neaiški ir didieji trys bankai paskolos neduoda. Kodėl? Pateikiau paraišką 4 bankams tuo pačiu metu. Jei pirmi trys pirminius pasiūlymus pateikė per savaitę kažkur, tai kol atsirado Šiaulių bankas, buvau spėjęs ne tik paimti paskolą, bet ir didesnę dalį paskolos išleisti namo statyboms. Ir pokalbį pradėjo "turbūt jau paskolą gavote kitur". Sąlygos jų irgi prastesnės nei kitų bankų - terminai trumpesni, palūkanos didesnės. Ilga įžanga veda prie to, kad jie nemato reprezentatyvaus paveikslo. Kita pusė, taip, perka dabar daugiau su vaizdu, atokesnio NT, bet ne dėl to, kad tai bus pagrindiniai jų namai po karantino, o todėl, kad dalis visuomenės pakankamai pasiturintys turėti antrus namus/vasarnamius (kuriuose galima gyventi ir žiemą). Kitas melas, tai kad didelė dalis biuro darbuotojų norės ir toliau dirbti visą laiką iš namų. Nei dauguma norės, nei daugumai leis pastoviai dirbti iš namų. Visų šitų vasarnamių "grožis" pasirodo, kai reikia vaikus pradėti vežioti į mokyklas/būrelius. Vienas iš sutuoktinių turi mesti darbą, arba samdyti vairuotoją.
Shinigami 2021-02-23 11:00
Užaugau kaime. Iki mokyklos buvo 3-4 km. Niekada tėvai nevežė manęs (ar mano brolių ir seserų) į mokyklą ir burelius. Kursuodavo rajono autobusas iki mokyklos ir juo visada nuvažiuodavau ir grįždavau. Vėliau mokykla gavo savo mikroautobusą, tai dalį vaikų iš tolimesnių vienkiemių juos surinkdavo, pro ką rajono autobusas nevažiuodavo. Kiti vaikai važiuodavo ir visus 7-8 km rajoninių autobusu iki mokyklos. Čia tik dabartiniai miesto vaikai sulindę į telefonus ir kompiuterius nebe sugeba patys į mokyklą nuvažiuoti ar burelius Žinoma, su darželinukais kitas reikalas.
immortallt 2021-02-23 11:04
Ne visos mokyklose yra būreliai. O jei vaiką reiks į muzikos mokyklą vežti? Kiekviename kaime tokios nėra. O kaime, kuriame įsigyji gyvenamą vietą, ar mokykla bent kiek padori? Galų gale, miestiečių įsivaizdavimas, kad kaimuose taip pat "blogai" valo gatves, kaip miestuose, juos labai šokiruoja pasnigus, kai kiekvieno šunkelio pasirodo nuo sniego nenuvalo iš viso. O ką jau kalbėti apie važinėjimą į darbą, socialinį/kultūrinį gyvenimą.
HardAxe 2021-02-23 11:06
Kad reguliavimas pasikeitė. Vaikų iki 12metų lyg negalima palikti be priežiūros?
AAA000 2021-02-23 11:27
tipinis nusisnekejimas... kaime ziema ukininkai patys skambineja i savivaldas ir klausineja kam nuvalyt ivaziavimus. kas pirmesni - isisavina daugiau pinigu. problemos kaimuose yra butent miestieciams - nes atvaziuoja su kokiu nors jaris kibiru ir paklimsta puikiausiai nuvalytam kelyje ant grumstelio... ir tada prasideda... skambineja greitosioms pagalboms, draudejams, policijai ir vos ne ministrams. ir visuose laikrasciuose, televizijose ir feisbukuose prisiselfina. nes islipe is jario koja kinietisku cebatu apmauta suslapo ir dizaineriskas "ale vip" nagu lakas atsilupo as daug vazineju po Lietuva. prasciausiai nuvalyta gausiai pasnigus butent miestuose. ypac tos sudinos Euro standarto susiaurintos gatveles. galiu pasakyt pravazumas ten toks sudinas - kad tik kai nutirps visiskai - pageres kaimuose nenuvalyta buna nu gal iki puses paros.
immortallt 2021-02-23 11:32
Kai rankos iš subinės dygsta, tai užklimpsta ir su keturiais varomais, o aš atvažiavęs su yaris traukiu tokius kaip tu. Tokių šią žiemą buvo du. Ūkininkai skambinėja Skambinėja, nes pinigų nori gauti, o kiekvieno keliuko privažiuojamojo niekas nevalo. Gali pats nebent mokėti pinigus - tada nuvalys. Pats gyvenu Vilniaus mieste dar, ir čia daug iš butų išlindusių, butuose visą gyvenimą pragyvenusių, kurie įsivaizduoja, kad kiekvienas privažiuojamasis kelias turi būti ne tik nustumdytas, bet ir pabarstytas druska. Esu užklimpęs tik vieną kartą, neapgalvotai palikęs automobilį per atlydį, dar 18 metų, kurio padangos tiesiog susmigo į žemę ir pasikabino. Blogiausia dalis, padangos buvo su špikiais - išlipti pačiam nulis šansų.
Audrius 2021-02-23 11:33
Keista diskusija uzsisuko... Vienam patinka mieste gyvent, kitam kaime. Skonio ir asmeninio pasirinkimo dalykas. Ir ten ir ten yra ir pliusu ir minusu, viskas priklauso nuo individualios situacijos. Kokios problemos?
AAA000 2021-02-23 11:38
toks kaip tu net neatvaziuotu per pusdieni iki vietu kur as nuolatinai vazineju, retkarciais paklimstu ir sugebu issilaisvint arba susigaudyt pagalba 1-2 valandu begyje puse keliu kur vazineju druska aplamai nebarstomi NIEKADA. tik nustumdomas sniegas. buna vaziuoji per snygi net kelio konturo nesimato... tu ten net su navigacija nerastum, traukejas as esu siemet istempes virve ir uzkures paklimpusi 4wd busika su nustipusiu starteriu nakti prie minus 18. siuntu veziotoja irgi esu siemet tempes, o tie aprupinti techniskai tikrai neblogai, plius jie buvo du! vairuotojai. ir dar draudimineje avarijoje esu siemet buves, ipiso i sikna puskibirinis mersas, per situs snygius irgi nu toks, stilium kaip tu... selfinis mietietis. buferi savo supyle, o man teiskele kampa.
kestutisz 2021-02-23 12:26
Idealiu atveju - visi būtų turtingi ir galėtų turėti tiek namą miesto centre, tiek vienkiemį (miške prie jūros pvz). Tik, deja, neišeina. Tenka bandyti bent sau įrodyti (kiti vitiek nepatikės), kad ten kur gyveni pats nėra jau taip blogai :)
Audrius 2021-02-23 12:37
Skamba tiketinai. Bendrai kalbant apie covid itaka NT rinkai, tai siaip yra tendencija supirkti rekreacini NT. Pvz. pajuryje ziauriai viskas ispirkta, ypac Palangoj, plius kainos sukile. Aisku, Vilniuj situacija ne ka geresne, bet manau tiketis kainu kritimo naivoka.
immortallt 2021-02-23 13:40
Audriau, būtent, niekur nėra gyvenimas "geriausias", kiekviena vieta turi privalumus ir trūkumus. Tačiau tokiuose straipsniuose piešiamas vaizdas, kaip gerai užmiestyje. Turime namą, dar mieste. Aišku, be kažkokių ypatingų vaizdų pro langą. Smagu pas draugus kur nors sodyboje, 30 km iki artimiausio miestelio, ir kai gan dideliu ežeru dalijasi apie 10 sodybų. Tačiau tokią sodybą tinkamai išlaikyti gali leisti tik labai turtingi asmenys, kurie samdo žmones nupjaunančius žolę, vis prižiūrinčius dėl vagysčių. Jei to nėra, tokiu atveju tai yra ne poilsio vieta, o dar vieno darbo vieta. Kainos tikrai gali pasikoreguoti būtent rekreacinio turto, tiesa, ne per artimiausius metus, bet 5 metų tendencija. Atsibos prižiūrėti ir tas lažas dar vienam NT objektui. Pradžioje dar bandys su draugais tipo dalintis, bet kai bus geras oras, visi norės vienu metu. Jau buvo užėjus kartą ta sodybų manija, praėjo. Pandemija sumetė naujus, dar neturėjusius į šią rinką, kažkas pelningai parsidavė ta proga.
AAA000 2021-02-23 13:57
nebutinai. galima ir viename autonominiam name-buste. bet jis turi skraidyt. arba kompromisiniu variantu - bent jau vaziuot pavirsium-plaukt. tas imanoma. idealus atvejis, kai technologiskai tas atpiginta iki tokio lygmens , kad iperka ne maziau kaip 50%+1 populiacijos. dabar pigina tik pakaitalus... vaizda galima padaryt pvz virtualiai... erdves siaip sociai - gali pas kokius babajus tose dirbtinese salose nusipirkt... kiek zinau - tusciu NT pilna...
kestutisz 2021-02-23 14:19
Jei ilgiau marazmai tęsis su ribojimu tarp savivaldybių tai tikėtina atsiras kas ir po š*kinyką atskirai parduos, kad tik būtų "turtas", net nebūtinai prie jūros - užtenka "rajone", tada jau žiū to rajono virusai nebepuola :)
daynewss 2021-02-23 21:32
Aš jau tokį variantą net svarsčiau