Dėl tokio sprendimo elektromobiliai tikrai atpigs: „NIO“ pirkėjams siūlo rinktis „bateriją kaip paslaugą“ - kas tai per paslauga ir kodėl tai gali tapti įprasta praktika? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-03-13 19:50
O kodėl neverta? Kaip tik VDV pliusas, taip "neverta kalbėti" :) Visi tie pervežimai, gamyba ir gavyba - viską sudėjus kainuoja niekingus pinigus, valdžia per galvą verčiasi, dar užmeta dvigubai mokesčių - ir vistiek tai belenkaip geresnis price/performance nei ten visokių ten modernių ir kitaip kaip gražių EV :)
immortallt 2021-03-15 10:12
EV nuo kuro atsilieka tik todėl, kad masto ekonomiją gamyboje VDV pasiekę. Operavimo kaštai VDV yra kartais didesni. Tarnavimo laikas šiaip trumpesnis. Akcizas iš esmės turėtų dengti sukuriamą žalą, pradedant dėl oro taršos gyvenimo trumpėjimu, nafta ir naftos produktais užterštą gamtą ir vandenis, ŠESD. Tačiau šiuo metu to nė iš tolo nedengia, o kontroliuoti neturime svertų, nes nafta išgaunama daugiausia ne tik ne Lietuvoje, bet ir ne ES, todėl tikslinga mažinti (finansavimas agresyvios kaimynės irgi vienas iš neigiamų pasekmių).