Pavydėtinas verslumas – seniausią pasaulyje viešbutį valdo ta pati šeima jau daugiau nei 1300 metų: kur slypi tokios sėkmės paslaptis (Foto, Video)  (1)

Seniausias iki šiol veikiantis viešbutis yra keliais šimtais metų senesnis už Lietuvos vardo paminėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seniausias pasaulyje viešbutis įsikūręs Japonijos Yamanashi prefektūroje. „Nishiyama Onsen Keiunkan“ viešbutis svečius priėmė daugiau nei 1300 metų ir buvo įkurtas 705 m. Šiuos japonų karštųjų versmių svečių namus valdo ta pati šeima jau 52 kartas.

2011 m. Gineso rekordų fiksuotojai pripažino jį seniausiu viešbučiu pasaulyje. Japonija taip pat gali pasigirti antru pagal senumą pasaulyje viešbučiu „Hōshi Ryokan“, kuris taip pat minimas Gineso rekordų knygoje.

Atrodo, kad Japonijos ilgaamžis verslas atlaiko laiko išbandymus, o galbūt atsakymas slypi gydomuosiuose karštųjų versmių vandenyse.

37 kambarių svečių namai yra Akaishi kalnų, dar vadinamų Pietų Japonijos Alpėmis, papėdėje, maždaug už 140 km nuo Fudži kalno. Nuo tada, kai atsidarė prieš 1316 metų, visas viešbučio karštas vanduo tiekiamas tiesiai iš vietinių Hakuho šaltinių.

Dėl netoliese esančių karštųjų versmių, vadinamam onsen (karšta versmė arba aplink karštąsias versmes pastatyti svečių namai), kiekviename viešbučio kambaryje yra įrengta natūralių šaltinių karštosios vonios, taip pat viešosios karštosios voniomis, kuriomis gali dalintis visi svečiai.

Nuo tada, kai Fujiwara Mahito pirmą kartą pastatė svečių namus, per daugelį metų buvo atlikta nemažai atnaujinimų, o 1997 m. buvo atlikta didelė renovacija. Net ir atlikus šias renovacijas, svečių namai išlaikė savo tradicinį onsen architektūros stilių, jame taip pat yra washitsu stiliaus elementų su tatamio kilimais ir klasikinis japonų menas bei baldai.

 

2019 m. siūloma „WiFi“ paslauga, todėl dabar svečiai gali naudotis internetu. Tačiau dauguma svečių pasrenka poilsį nuo elektroninių pretaisų, kad galėtų visiškai pajusti atpalaiduojančią atmosferą, pasigrožėti įspūdingais vaizdais ir atsipalaiduoti karštųjų šaltinių voniose.

Japonijos ryokan (svečių namai) – kategorija, kuriai priklauso „Nishiyama Onsen Keiunkan“, atsirado VIII a., Tačiau populiarumo viršūnę pasiekė XVII a., kai išaugo prekyba tarp sostinės Edo (dabar Tokijas) ir Kioto imperatoriaus rūmų. Daugelis jų buvo pastatyti palei Tokaido greitkelį, jungiantį minėtus objektus, ir tapo populiarūs tarp prekybininkų, pareigūnų ir samurajų.

Vienas iš būdų, kaip seniausiam pasaulio viešbučiui pavyko taip ilgai veikti, iš dalies priklauso nuo tradicinės architektūros ir tradicinių paslaugų. Šalis, kuri kasmet patiria daugybę taifūnų, žemės drebėjimų ir gauna daug drėgmės, lanksti struktūra ir reguliarus priežiūra yra raktas į ilgaamžiškumą.

 

Beje, tradicinė japonų architektūra ir dizainas taip pat vaidina svarbų vaidmenį.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(81)
(2)
(79)

Komentarai (1)