Kraupiausi statybų projektai. Siaubo filmų verti vaizdai (Foto, Video)  (1)

Pasaulyje yra daugybė baisiausių, vaiduokliškiausių, nepavykusių ir apleistų statybos projektų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visame pasaulyje yra nemažai nesėkmingų statybų projektų, kurie turėjo tapti svajonių namais ir gyvenvietėmis, tačiau dėl įvairių aplinkybių tapusių miestais-vaiduokliais.

Pateikiame keletą baisiausių apleistų ir distopinių vietų pasaulyje. Šis sąrašas toli gražu nėra baigtinis.

1. Liūdnai pagarsėję Taivano NSO namai

Vienas ryškiausių, baisiausių, distopiškiausių ir nesėkmingiausių būsto objektų pasaulyje yra garsieji NSO namai Taivane. Pastatyti aštuntajame dešimtmetyje jie pasirodė per daug futuristiniai ir nuo to laiko liko neapgyvendinti.

Oficialiai žinomi kaip „Shanzhi NSO namai“, kuriuos įkvėpė „Futuro“ namai, jie iš pradžių buvo numatyti kaip atostogų kurortas. Projektas niekada nebuvo baigtas statyti, o statyba nutrūko devintojo dešimtmečio pradžioje, kai dėl investicijų nuostolių projektas buvo sustabdytas.

Dėl neįprastos formos ši vietovė tapo žymia vietine turistine vieta ir netgi pasirodė keliuose filmuose bei kituose populiariosios kultūros kūriniuose.

2008 m. pabaigoje buvo numatyta, kad NSO namai bus nugriauti, nepaisant internetinių prašymų juos išsaugoti ir išlaikyti esamus pastatus kaip tam tikrą muziejų. Tačiau ši peticija žlugo, o griovimo darbai buvo pradėti 2009 m. pabaigoje.

 

Darbai buvo baigti iki 2010 m., o nuo to laiko vietovė buvo pertvarkyta į sėkmingesnę turistų traukos centrą – viešbučius, paplūdimio įrenginius ir vandens parką.

2. „Burj Al Babas“ projektas Turkijoje

2014 m. Turkijos šiaurinėje Bolu provincijoje buvo pradėti statyti šimtai pilis primenančių namų. Numatyta turtingiems Persijos įlankos investuotojams, statyba buvo sustabdyta, kai įmonė negalėjo surinkti pakankamai pinigų, kad jas užbaigtų.

Projektas buvo ambicingas – iš pradžių numatyta pastatyti 732 į pilis panašius namus. Gyvenvietėje turėjo atsirasti turkiškos pirtys, baseinai, sveikatingumo ir grožio centrai, prekybos centrai ir net mečetė. Tačiau, tik šiek tiek daugiau nei 585 kada nors buvo baigti, o parduoti vos keli.

Vis dėlto, projekto statybų bendrovė „The Sarot Group“ bankrutavo, kai projektas sukaupė stulbinančią 27 milijonų dolerių skolą.

 

Šiandien šie namai lieka nebaigti ir tušti.

3. „Dome Home“, Florida, JAV

Dar viena distopiškai atrodanti nesėkminga statyba iš viso pasaulio yra „Kupolo namai“ netoli Marco salos, Floridoje. Tai buvo buvusio naftos magnato idėja, o statyba prasidėjo devintojo dešimtmečio pradžioje.

Projektą sudarė šeši kupolo formos moduliai ant polių, esančių netoli nuo Romana kyšulio salos kranto.

Vis dėlto, atšiaurus oras ir kranto linijos erozija netrukus užliejo šią vietą, todėl ji tapo netinkama gyventi.

Šiandien kupolai tebėra apleisti ir tapo vietiniu orientyru, nors tik keturi iš šešių originalų vis dar stovi. Šiuo metu nėra planų nugriauti ar pertvarkyti kupolinius namus.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(48)
(6)
(42)

Komentarai (1)