Naujas Rusijos ginklas užtvindytų JAV pakrančių miestus „radioaktyviaisiais cunamiais“: Arktyje jau vyksta realūs bandymai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ciobrelis 2021-04-10 12:02
Kažkoks briedas...
Evil Goku 2021-04-10 19:24
Daug kas priklauso nuo realios užtaiso galios, jei ji didesnė nei 100MT, tai galbūt ir gali padaryti realios žalos ta banga.
HardAxe 2021-04-10 21:24
Kad gali pridaryti daug žalos tai nesiginčysiu. Bet ar ji bus radiaktyvi? Juk judant bangai vanduo lieka vietoje, perduodama tik energija.
NekenciuMinkstoAxe 2021-04-10 23:20
braduolines bombos "sudegina" tik apie 60% savo visos mases, termabranduolines apie 30%, visa kita issiskiria kaip LABAI radioaktyvios atliekos + visi antzemininiai sprogimai paskleidzia YPATINGAI daug radiacijos. Tad, su savo nuomone atsargiai, nes galima tave palaikyti...Ne visai protingu.
Hmz 2021-04-11 17:15
Parašei gryną tiesą, tik va bėda - nesupratai, ką HardAxe sakė. Toks vaizdas, kad puolei rašyti neperskaitęs iki galo.
skimas969 2021-04-11 22:35
To hmz Jei būtų perduodama tik energija, vanduo į krantą nepatektu. O cunamis keliauja kelis KM į sausumą. Be to sprogusi torpeda tikrai dalį radiacijos garų ir vandens pavidalu ismes ir į orą - kur pūs vėjelis?. Ką jau kalbėti, kad užterštas vanduo būtų nešamas srovių.... Pakrantės būtų tikrai radioaktyvios, apie žuvį, augalus išvis net nekalbu.
bahuriux 2021-04-11 22:47
Susikūre dedikuotą anti axe nicką bbz kokiais sumetimais ir dabar bandysi prisi3,14sinėti prie kiekvieno jo posto? Hard Axe parašė visiškai teisingai vandenyje radioaktyvios medžiagos greit prasiskiedžia, nebent kažkkiu būdu seklumoj detonuotu, bet tada jokio cunamio nebūtu, tiesiog branduolinis antžeminis sprogimas. Termòbranduolinės bombos išskiria mažiausiai fallout, nes jos turi tik mažą branduolinį detonatorių dažniausiai iš plutonio, o visą darbą atlieka sąlajos (fussion) reakcija. Taigi per megatoną termobranduolinės bombos mažiausiai užterš, bet šitą reikalą ištaisė šaltojo karo dalyviai "pasūdė" termobranduolines bombas, kad būtu toks didelis fallout kiekis kad ilgam ta vieta bus užteršta. Viskas priklauso nuo ginklo tipo ir tikslo https://en.wikipedia.org/wiki/Salted_bomb
HardAxe 2021-04-11 23:08
Turėjau omenyje, kad tsunamio metu vanduo nejuda, juda banga/energija. Norint normalaus tsunamio sprogdinti reikės ne pakrantėje, o gyliau. Radiacijos bus, bet radiacija liks gyliai jūroje, neužlies pakrantės. O kaip dėl radiaktyvių dulkių ir teršalų vandenyje, tai lieka standartinis scenarijus ir ir sprogos žemėje (gal kiek geresnis nes vanduo į pakrantę judės lėtai). Skirtumas tik vietoj griaunamosios bangos energiją perneš vanduo, kad gali sugadinti dalį bunkerių. Jau kelintas toks. Jeigu vartotojas sukurtas būtent trolinimo ir mobinimo tikslais, tai blokuosiu, ką padarysi.
Nerkus 2021-04-12 12:36
Jokio cunamio nebus susprogdinus po vandeniu. Sprogimo energija eina į visas puses, tai į krantą eis tik dalis sprogimo energijos. Reiktų internete pasieškoti kiek energijos sukuria tektoninių plokščių pasislinkimas ir palyginti su atominio sprogimo energija. Man atrodo kažkada net šiame puslapyje buvo straipsnis apie atominį sprogimą ir cunamį. Aišku radiacinis užterštumas bus. Šiaip tokie visokie tokie rusų išradimai eskaluojami spaudoje, paskelbus informaciją, net nesvarbu ar ji teisinga ar ne, bet JAV ar kitų šalių kariškiai, jau gali kreiptis į vyriausybės, kad duotų pinigų vandenyno monitoringui, palydovo iškėlimui, ar kokio "prieštorpedinio" laivo pastatymui, na dar visokiems moksliniams tyrimams. Finansiškai labai naudinga "išsigąsti" kažkokio super duper ginklo.