„Segway“ paskelbė gaminsianti futuristinį vandeniliu varomą motociklą „Apex H2“ - jūs negalėsite patikėti, kiek jis kainuos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-04-09 12:56
Geras būtu mocas ir kaina teisinga, tik kam tas vandenilis, negi negeriau naudoti elektrą iš akumų. Vistiek akumą jis turi turėti nes kuro elementai negali sureaguoti greitai į gazo rankeną. Gamintu tokio dizaino grynai elektrinį mocą už tokią kainą sėkmė garantuota, kaip ir teslos atveju. Na ir baikeriam nereikėtu apsižergus aukšto slėgio "bombą" važinėti. Japonai labai stumia tą vandenilį, bet pavėluotas reikalas elektromobiliai su baterijom nukonkuravo, reikėjo tą padaryti prieš 20 metų ir dabar nebūtu EV, tik H2 "bombos" važinėtu keliuose. Žodžiu gavosi kažkaip preleistas evoliucijos eapas automobilizmo vystyme.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-04-09 20:49
Vokietija labai daug investuoja į vandenilio infrastruktūrą. Tad toks motociklas bent jau Vokietijos rinkoje tikrai turėtų paklausą. P.S. dar radau, kad ir Nyderlandai labai stirpiai plėtoja vandenilio technologijas.
Tomasziukas 2021-04-10 23:09
Reiketu atskirti du absoliuciai skirtingu dalykus, energijos gamyba ir jos saugojima. Baterija tegali sukaupti dali jai perduodamos energijos, o va vandenilio motorai patys gamina ta energija Kuro gamyba laikui begant taps vandenilio gamyba, kaip savo laiku kuras buvo malkos, veliau anglys, dabar naftos produktai. Kodel? pagrinde del to kuro transportavimo, sandeliavimo. Vistiek kuro gamyba yra ir bus centralizuotas dalykas del daugelio priezasciu. mazo svorio, nedidelis motociklas gali buti puikus tam startas, linkime didziausios sekmes siai kompanijai
bahuriux 2021-04-11 01:05
Vandenilį gaminti iš el energijos NK yra ~60%, tada vandenilį kuro elementuose versti elektros energija NK nežinau bet irgi panašiai 60% galėtu būti, kas galiausiai gaunasi kad į inverterį ateina 40% to kas buvo paimta iš tinklo energijos, o tai nekažką geriau nei ekonomiški vdv. Baterijojos pakrovimo iškrovimo NK gali būti 70-80%. Čia jei norim ekologiškai, o dabar vandenilis gaminamas iš gamtinių dujų pagrinde, tai neekologiška todėl vandenilio ekonomika geriau jau niekda neatsirastu masiškai, nes tai nesprendimas, jei vandenilis bus gaminamas iš neatsinaujinančio iškastinio kuro. Žymiai geriau būtu sintetinis kuras vienas iš daugelio pvz butanolis galima tiesiai pilti į benzinio auto baką, o gaminamas gali būti iš betkokios biomasės su spec bakterijų pagalba. Tai tvariau nei norima prastumti centralizuotą vandenilio ekonomika, nes nereikėtu perdarinėti jokios infrastruktūros nei automobilių, ar šiuo atveju mocų. Aš suprantu valdžių ir lobistų norą visus apmokestinti ir neteršti, tuo pačiu, bet dar tvariau yra naudoti saulės ir vėjo energiją tiesiogiai su mažiau tarpinių konversijų ir mažiau nuostuolių. Na taip tada jie negalės apmokestinti dvigubai jei aš krausiu namie ir nemokamai iš savo saulės elektrinės.