Po Elono Musko pranešimo – gerbėjų įniršis: bitkoino vertė smigo žemyn

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2021-05-17 14:55
Conjurer, dėl vaizdo plokščių - pritariu. Apps'ai iš savęs yra vertingi antrinėje rinkoje, t.y. tu juos gali parduoti? Virtuali prekė ar turtas, priešingai nei bitcoin'as turi kažką už savęs naudingo, panaudojamo. Kriptovaliutos - neturi. Na pagaliukas-šautuvas - smagu, pažaidė, bet tai nėra turtas. Geriausiu atveju rasi kokį nupušusį, kuris pasakys, kad tai menas, bet tai gali būti tik žaislas. Esu žaidimo pinigų pardavęs daug, ir ne vieną tūkstantį iš to uždirbęs, bet tai turtas, kuris absoliučiai niekuo nepagrįstas. Beje, to žaidimo išleidžiamų pinigų kiekis irgi buvo ribotas, taip kad iš esmės tapatu BTC, tiek kad oficialiai pardavinėti už $ nebuvo oficialiai galima, priešingai nei pvz Dota2.
conjurer 2021-05-17 15:09
Yra virtualių prekių, kurios turi mažiau panaudojimo būdų, nei kriptovaliutos. Yra kriptovaliutų, kurias nusipirkus, niekas jų neperka atgal. Yra appsų, už kuriuos moki, bet jie dirba kenkėjiškai (pvz antivirusai telefonams), taigi neigiama vertė. Bet su kriptovaliutom yra didesnė paklausa nei žaidimo pinigų, ir didesnė rinka. Siūlau paanalizuoti kodėl taip atsitiko, nes dabar esi tik neigimo stadijoje.
immortallt 2021-05-17 15:26
Nesu aš neigimo stadijoje, suprantu jos apyvartas, kylančią vertę (iš jos neigiamo poveikio visuomenei) ir pan., bet lygiai taip pat suprantu, kad pačios kriptovaliutos nėra turtas, ir nėra piniginis vienetas. Tai yra transakcijos įrankis, geriausiu atveju. Ką tai reiškia, kad tau vertę palaiko tik transakcijų skaičius, panašiai kaip buvo su tulpių sodinukais, tačiau transakcijų skaičiui nukeliavus kažkur kitur, tą pačią akimirką tavo "skaitmeninis turtas" tampa bevertis, t.y. jokio turto nebuvo. Šiuo atveju medinis pagaliukas turės didesnę vertę, nes galėsi ant malkų sukūrenti. O investuoti į "transakcijų srautą" ir tikėtis, kad transakcijų srautai nenueis ant kitos technologijos gali tik tas, kuris mano, kad technologijos nekinta ir niekas, niekada nesugalvos geriau. Vat va šioje vietoje aš ir sakau stop, nes nieko už tų transakcijų nėra, niekas nelaiko. Tas pats Musk'as pasakys, išleidžiame TeslaCoin'ą, ir pagaliau paima dar ir PR ir pavaro pilnu frontu, dar lygiagrečiai "nutekina" kokį jo neva slaptą pasisakymą, kad BTC po poros savaičių vėliausiai užsilenks, ir neliks BTC tą pačią dieną, jei ne per valandą. Taip jau istorijoje buvo, o TeslaCoin'as šaus į viršų.
conjurer 2021-05-17 15:33
Tas srautas nedings, tiesiog bus skirtingai papiltęs tarp kriptovaliutų. Tai kad juda pinigai ar jų alternatyva, yra tiesiog nauja rinka, o tu ją nuolat lygini su nuliu. Lyg 2013 sakytum, kad lietuviški e-shopai niekur nenueis, nes gali nueiti į tikrą parduotuvę. Kriptovaliutų rinka tikrai pavojinga, jei nori investuoti, bet ji niekur nedings, tiesiog šokinės aukštyn žemyn, iki kol nusistovės.
M Maskas 2021-05-17 15:57
Sako, jog galimų bitcoinų iškasimo limitas yra 21~ milijonas bitcoinu ir jau iškasta didžioji dauguma BTC ir like ten tikrai nebedaug. Tai kas nutiks, kai visi 21~ milijonai BTC bus iškasti ? Viskas? Nebeliks kasyklų ir kris CO2 sąnaudos ir liks pats bitcoinas kaip valiuta ir jo kaina šoks i naujas aukštumas? Ar kasyklos palaiko BTC transakciju poreiki, ar darant BTC transakcijas kasyklos neturi jokio vaidmens?
kestutisz 2021-05-17 16:36
Statyčiau už tai, kad forkins. Taip kaip atsidaro LTC, BCH (tas dar skilo į kažkiek) ir pan. Liks "BTC classic" (visokiai ten namudinei smulkmei, kaip kad ir pradžioj buvo sugalvota - didelė "demokratija" etc) ir BTC. Nes vistiek - mainingas yra yra verslas, tuom užsiima realiai dideli kontroros/investuotojai, į pinigus realiai irgi verčia labai nedidelis kiekis keityklų tai susitarti dėl forko problemų nebus.
conjurer 2021-05-17 16:53
BCH beje yra hardfork (žmonių turėti BTC persikėlė į BCH), su beveik identiškom taisyklėm. Kiti dažnai turi kitas taisykles, ir yra bandymai pritempti efektyvumą link populiarumo (arba bandymai pasipelnyti iš spekuliacijos, bet kartais riba tarp to neaiški riba).
vanduo4 2021-05-17 21:42
Pvz.: Jeigu būtum nupirkęs cripto kovo pradžioje, iki gegužės pražios kainos kilo 10 - 50%. Kur tu rasi geresnę galimybę uždirbti? Bet sutinku su sutavimi - tai loterija žmonių tikėjimu. Padirbau Sekmadienį pora valandų - 100 eurų realių pinigų. Loterijoje reikia laukti 1-5 mėnesius iki gero momento. Bet jeigu nepramazini - uždirbti ~ 500%.
vanduo4 2021-05-17 22:49
- Darant transakcijas, kasyklos neturi jokio vaidmens. Pagal jų sistemą, kasėjai ir tinklo vystytojai gauna kažkokias atskiras monetas, už kurių turėjimą jie gauna procentus. Tas monetas jie gali parduoti; - Kai iškas visus BTC, kas kitas cripto ir jau kasa. Manau tik dėka BTC kainos augimo, kasimas dar apsimoka, bet pajamos iš to jau nedidelės, būtent todėl ir sugalvotos atskiros monetos, kad juos paremti; - Kitas būdas juos remti, susikūrė pardavimų platformos, kurios už transakcijas ima mokesčius ir jie gan nedideli teoriškai (nes pridėjus kokia reali kaina ir kokia platformoje rodoma prikėjui, ten gal yra skirtumas); - Iškasus visus BTC, teoriškai kaina turėtų kilti, BET..... jau yra daugybė alternatyvų, kurios žymiai pigesnės ir daug didesni svyravimai, nes jos nestabilios. - BTC galimai išliks kaip pirmas ir stabilus variantas, gal kaip auksas. Bet visa ši rinka nestabdomai pučiasi - vis nauji kodai arba tiesiog forkina senus. Tad turi atsirasti kažkas naujo, kas visą tą chaosą numš į dugną. Kas realiai čia uždirba?: - kasėjai; - tinklo vystytojai; - operacijų vykdytojai; - podkastų apie kripto kūrėjai. .... visi kiti tik lošia su tikimybe laimėti.
vytautas50 2021-05-19 19:23
conjurer 2021-05-19 20:03
Jei jau pradėjai žaisti, turi suprasti kad čia karen nepabūsi, nuolaidų negausi. Šita rinka niekur nedings, jai yra poreikis tam tikrose srityse. Tik ji visų žmonių nepalies. Daug kas čia nėra turėję kriptovaliutų, ir net nelabai suvokia jos veikimo principų. Kai kam nors pasakau kad tai tarsi nuolat atsinaujinantis torrentas, kuriam matematiškai sunku sugeneruoti atnaujinimus, manęs klausia - kas yra torrentas? Taigi jei neturi nieko bendro, ir tau tai "tarsi nebuvę". Vienintelis dalykas, kas pasijaučia, tai kompiuterių komponentų kainų svyravimai. Bet kur būna didelis šuolis, po to būna kritimas, ir tie kas prisipirko GPU, standartiškai kainuojančių 300 eurų, už 900 eurų, po to juos pardavinės po 100 eurų, ir kiti dar iki 75 nusiderės.
Evil Goku 2021-05-19 22:48
"Kasimas" iš esmės yra transakcijų tvirtinimas. Kasėjai suformuoja transakcijų bloką, tada spėlioja kodą, kad transakcijų blokas ir tas spėliojamas kodas turėtų reikiamą hashą (informacija "perleidžiama" per hashinimo funkciją ir gaunamas kodas-hashas). Kodo atspėjimas, su kuriuo blokas turi reikiamą hashą vadinamas bloko iškasimu, kadangi "kasėjas" gali į transakcijų bloką įsirašyti atitinkamo dydžio transakciją sau, be siuntėjo. Visas šis dalykas daromas dėl decentralizacijos.
immortallt 2021-05-20 11:45
Šiaip pagrindiniai kas uždirba, tai įrangos pardavėjai. Kasėjai gali skaičiuoti, kad uždirbo, jei jau pasidengė visus kaštus ir sąskaitoje dar liko pinigų. Turėjau vaizdo plokštę iš rig'o, tiksliau tebeturiu, nes neįsidėjau atgal senosios, neilgai man jinai po to tempė, nors ir mokėjau arčiau 75€:) Ir dar rigas nebuvo tiek baisiai ilgai drožtas, tik žmogus išsikraustė į kitą šalį, tai išpardavė.
Audrius 2021-05-20 16:39
Reali kaina?? Kas cia per issireiskimas? Reali kaina yra dabartine rinkos kaina, arba kaina kuria tu sumoki. Kaip suprantu, kalbi apie reale verte. Sitas klausimas tave jau ilgai kankina. Siaip sakoma, kad vidutinio intelekto zmogui reikia paskirti bent 100 valandu studijuoti BTC, skainat kompetetingus straipsnius, klausant podkastus etc. Tiek btc kritika, tiek palaikancius. Kadangi tau vis dar kyla tokie klausmai, akivaizdu kad 100 val. studijoms neskyriai, vadinasi tau tas is principo nera idomu. Taip? Kas reikstu, kad toliau diskusijos testi neverte. Visgi trumpa replika parasysiu. Visu pirma, verte kuria ne tik ateities pajamu generavimas. Pvz, kodel tokie brangus pikaso paveikslai arba klasikines masinos arba paaiskink kodel brangsta obligacijos su negatyviom palukanom? Niekas is ju negeneruoja cash flow, kaip tik ju laikymas kainuoja (draudimas, apsauga etc.) Visos sitos turto klases bent jau dalinai yra naudojamos parkuoti turta (store of value). Taip ir su bitcoin, pagrindinis dalykas, kas jam suteikia verte-turto parkavimo (store of value) funkcionalumas. Kodel? Todel, kad kaip ir su pikaso paveikslais ar su klasikiniais ferrari, bitcoinu kiekis yra apsoliuciai baigtinis. Plius, skirtingai nei pikaso paveikslai, bitcoin yra pilnai skaitmeninis, vadinasi ji gali siusti visais komunikacijos kanalais, o laikyti visaip kaip tik galima laikyti bet kokia kita informacija. Plius, bitcoin turi 24/7 birzas, tas jam suteikia labai dideli likviduma ir dinamika, per 10min gali sekmadienio popiete parduoti 500k eur vertes btc. Pabandyk per savaitgali parduoti savo buta arba dar geriau pikaso paveiksla, geriausiu atveju gausi 15% vertes, bet siaip per savaitgali deal'o neuzdarytum. Daugeliui, dar vis sunku suprast, kad gali butu turto klase (bitcoin) kurios verte 100% susideda is store of value. Ir tas yra suprantama, nes tai yra pirma tokia turto klase. Kaip tu sakai, bitcoin nedaro nieko "naudingo", nes iki siol zmones parkuodavo savo turta turto klasese, kurios turi dar ir utilitarine funkcija. NT-nuoma, akcijos-dividentai, obligacijos-palukanos, menas-menine funkcija, ferrariai-masinu myletoju dziaugsmas ir pan. Realybeja, aisku, visu isvardintu turto klasiu verte jau senai pranoko bet kokia utilitarine vrete, pvz tik asilas galvoja, kad tas kas moka uz pikasa 100 mlj, perka ji, nes jam labai grazus toks menas. 99.999% tokio pirkinio vertes suudaro ne patepimai, o store of velue komponentas, taip vadinamas financial premium. Bitcoin atveju financial premium yra 100%.
conjurer 2021-05-20 17:04
Neklausau aš tų podkastų, ir abejoju kad bent 100 valandų paskyriau tokiam studijavimui. Ir straipsnių daug neskaičiau, dažniau dokumentaciją, forumus. Nes kiek teko matyti viešai kalbančių apie kriptovaliutas, būna nusišnekėjimų, bei skatinimo. Na o galų gale kai muskas pradeda kalbėti, tai neaišku į fantastinę knygą reikia viską konspektuoti, ar ignoruoti kaip 5 metų vaiką kuris žaidžia kad yra astronautas. "Doge to the moon" jis sako... Na bet čia techniniai dalykai, kaip minėjau arčiau, tas 5 metų vaikas (skambu kaip nausėda ar ne?), turės pagaliuką, kuris jam bus vertingesnis nei 200 eurų banknotas. Manau kai kuriems neužtenka ir 100 valandų, kad tai suvokti.