Smūgis žemiau juostos: per mėnesį bitkoino vertė smuko per pusę – „Etheruem“ ir „Dogecoin“ savininkai taip pat graužia nagus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2021-05-21 16:30
Ne taip mane supranti. Gyvenime, stengiuosi bendrauti su zmonemis, kurie atsako uz savo pozicijas, ypac uz ketegoriskus pareiskimus. Kai pradedi aiskinti apie crypto fanatizma ir lygini bitcoin industrijoje esancius zmonis su paksistais man kyla vienas klausimas-ka tu isvis supranti apie bitcoin? Atsakymas aiskus-nieko, t.y. tiek kiek per lnk zinias pasakoje koks maciulis ar nauseda. Bet matai, jeigu dabar pradetumem gincytis, kuris cia daugiau supranta-nei as tau, nei tuo labiau tu man nieko neirodytumem. Todel, tokioj situacijoj geriausias dalykas yra eksperimentas-apsibreziam hipoteze (scenariju), kuris objektyviai parodytu, kurio pozicija yra teisinga. Pasirenkam skirtingas puses ir laukiam, kol paaiskes tiesa. Nereiks gincytis, viskas bus aisku. Jeigu istikruju galvoji, kad bitcoin yra bs ir tuoj baigsis visas marazmas-tai yra puikus sancas tau. Siulau lazintis bent is 1000 eur del to, kad atsijoti tusciakalbius. Mano nuomone BTC kaina yra pats objektyviausias rodiklis, apibrezintis eko sistemos gyvuma, bet galima pagalvoti ir apie kitus parametrus. Lazybos labai geras budas pamatyti ar zmogus tik sneka ar istikruju tuo tiki. Va, pvz immortallt daug stumia ant bitcoin, bet kiek siuliau lazintis, visada nusimuilina, todel prasmes su juo apie bitcoin diskutuoti nematau. Beje, immortallt, esi labai kvieciamas lazintis.
immortallt 2021-05-21 18:59
Audrius, tu supranti, kad lažybos dėl mūsų objekto yra be terminuotos pabaigos? Na omeny aš nesakau, kad subliukš šįmet, ar kitąmet. Gali ir 10 bei 20 metų išbūti, iki kol liks verta lygiai 0 per kelias valandas. O šiaip tulpių svogūnėlių rinkos dalyviai irgi ten buvo ekspertai, labai išmanė viską ir t.t., bet tai nieko nereiškė, kai burbulas subliuško. Tu nesupranti, kurioje vietoje yra visų crypto garantuota mirtis. Juokingiausia, kad tokių istorijoje buvo ne viena, ir šiaip manau skambėjo net tie patys argumentai.
Evil Goku 2021-05-21 20:45
Absoliučiai viskam kada nors ateina galas. Aišku skaitmeniniams dalykams pabaiga gali ateiti greičiau. O daikto - dalyko vertė yra tokia, už kiek tą daiktą gali parduoti. Net ir į burbulus investuoja geri investuotojai, žinodami, kad ten burbulas. Kadangi galima gerai uždirbti - aukšta rizika -didelė graža.
Myslius 2021-05-21 21:12
Kodel bitcoin yra sh - nes jis niekam netinkamas. Dabar susumuojam nesamones kurias zmones mano apie bitkoin. 1) Bitkoin taps internetine valiuta, kuria zmones gales atsiskaityti uz prekes ir pan. Atsakymas to niekada nebus, per mazas TPS ir didesnio nebus. Kadangi bitcoin yra decentalizuotas ir kiekvienas tinkle esantis node'as gali verifikuoti visa bitkoino tranzakcijas, tai butu equivalentu paleisti pasauline buhalterine apskaitos programa ant leciausio tinkle esancio kompiuterio. 2) Mine'inimas - visiskas resursu svaistymas. Skaiciai - viena transakcija sukuria 359.04 kg co2, malkos kilogramas sukuria 1.6 kg c02, equivalentas bitkoino 1 transakcijai yra 240 kg malku sudeginimas. Kainai kylant sis skaicius tik dides. Cia biski absurdas yra naudoti tokia sistema, sakykim nueini i parduotuve, apsiperki, reikia susimoketi, o tau sako sudegink tona malku. 3) Store of value - na mes viska galim vadint store of value, nes paprasciausiai viska pinigais vertinam, store of value gali buti - auksas, malku kruva, sudo kruva ar bitkoinas... ir kas is to, kur cia privalumas? 4) Didzioji dalis mininimo yra is renewable energy - cia yra bitkoin maksimalistu skleidziamas bullshit'as, ypac YT'ube visokiais tech guru apsimetanciais marketu analitikais. Didzioji dalis minimo yra kinijoj is anglies kasyklu. Ir siaip isvis bukas pasakymas, nes visiskai nesvarbu is kur gaunama ta elektra nes paprasciausiai jei ne mine'intu tai priduotu ta elektra i tinkla ir panaudotu kitoms reikmems. 5) Kas bus kai bus ismininti visi bitkoinai - o gi nieko, niekas bitkoino neminins, nes neapsimokes minint, nebus tranzakciju, nieko nevyks, gal kas apsiims svaistyt energija is geros dusios, bet tinklas bus paziedziamas 50% ataku ir siaip isvis - PoW yra bullshit'as. 6) Technical analysis - negeras metas pirkt, tie kas uzvirino pinigus 20x nuo praeito ciklo dugno, susirinks pinigus is kitu. 7) Hedge against inflation - siuo metu ekonomine situacija yra tokia kad ekonomikoms labiau gresia defliacija nei infliacija, cia laaaabai ilga diskusija sia tema butu, bet esme tame kad pasaulinis ekonomikos modelis pastaraisiais metais labai keiciasi, pradedant nuo to kad buvo ivestas QE, helicopter money, ir kad ateityje bus universal basic income vien tik tam kad paleist i rinka papildomus pinigus, nes kitaip visas ekonominis modelis nueis suniui ant uodegos. 8) Bitkoinas labai skaidrus ir visiems matomas - esme kad bitkoinas yra labai tinkamas slepti mokesciams, nusikalteliams ir plauti pinigams, kaip tiksliai tiesiog negaliu pasakot, nei viena valstybe nenoretu tokios sistemos. Lyg ir visus punktus paminejau apie kurios kalba krypto ekspertai. Bet siaip susumavus tai mano nuomone atrodo nekaip. Graziai atrodo is pradziu ant popieriaus, ir savotiskai idomus, bet po kiek laiko supranti kad nieko gero nebus. Yra geresniu valiutu, su kitokioms specifikacijoms apie jas butu galima padiskutuot, bet tai kad visko neaprepsi.
kionig 2021-05-21 23:39
Gal geriau Zimbabvės 100 trln dolerių negu BTC? Bent pasijusi kad PCB plokščių
Evil Goku 2021-05-22 10:48
Kažkaip tu čia labai įdomiai rašai, nežinau nei vieno, kas bent kažkiek supranta apie ekonomiką ir manytu, kad ateityje bus deflecija. Grįžtant prie BTC, tai didžiausia ekonominė problema kaip valiutos ir yra tai, kad kapitalizmui reikia valiutos su infliacija.
Myslius 2021-05-22 11:29
ECB pagrindinis ekonomistas (chief economist) 2014 yra pasakes taip "I think the whole idea of the helicopter money is downright devastating. For this is nothing more than a declaration of bankruptcy of the monetary policy" 2021 - USA meto helikopterio pinigus. Ka as norejau pasakyt yra tai kad centriniai bankai imasi desperatisku priemoniu kad sustabdytu defliacija, siuo metu
Talkatif 2021-05-22 15:47
Vienas kvailesnių poelgių yra su fanatiku lažintis. Jau praėjo pakankamai metų, bet BTC vis dar nėra vartotina valiuta. Tik machinacijų priemonė durnint lengvatikius. Net tos legendos, kad juodojoje rinkoje sukasi yra tik gandų lygyje.
bahuriux 2021-05-22 20:56
BTC nelabai tinkamas juodosims rinkoms, nes gali būti atsekamos transakcijos. Yra geresnių crypto valiutų kurios visiškai orientuotos į anonimiškumą transakcjas atsekti neįmanoma. Viema iš tokių populeresnių yra monero XMR. BTC tuo tarpu yra kaip virtualus auksas defliacinė krypto valiuta.
Evil Goku 2021-05-23 16:46
Taip burbulas, bet brangakmenių burbulas iki šiol atrodo labai stabilus. Net auksas iš esmės yra burbulas, nes kaip pramoninis metalas jis neturėtų tiek kainuoti.
immortallt 2021-05-23 17:32
Evilk Goku, ruletę vadinti investicija niekam nekyla ranka, bet būtent tai yra krypto ar visi burbulai, kai investuoji į juos žinodamas, kad tai burbulas. Tam tikrą dalį kapitalo gali dėti, bet nu liežuvis neapsiverstų vadinti tai investicija. P.S. savo laiku esu nusipirkęs snaigės akcijų, kai jos buvo didžiausiame dugne. Per mažiau nei metus, daugiau nei padvigubėjo vertė lygtais. Bet na neaiškinau dėdamas į niekines akcijas pinigus, kad čia nerealia investicija. Turėjau nuojautas + kelis argumentus, akcijos kaina man atrodė pakankamai maža, kad bankroto atveju turtas dengtų - nebuvo ko prarasti.
Myslius 2021-05-23 17:56
Blokai ne kasami, o surandami issprendziant matematine problema, "find a block" "solve a block", o bitkoinai kasami, "mining bitcoin", "bitcoin miners", "bitcoin mining farm". Nieks nesako kasa blockus, sako kasa bitkoinus. "Bitcoin mining farm" vs "block mining farm". Siaip tuscia diskusija cia del terminu. Pilstai is tuscio i kiauria, kaltini kad kazkas nesupranta is lempos, kurios vietos nesupranta? Kad blokai kasami o ne bitkoinas, nejuokink Gincytis del terminu yra naudinga tik kada kai priejimas prie bendru apibrezimu gali duoti tolimesniu izvalgu, nematau prasmes siuo atveju, ir apskritai forumuose zmones retai kada isvis sukuria kokia nors izvalga, dazniausiai issako savo nuomone ar "pavaro" ant kitu. Kuo toliau tuo reciau galima rasti naudingos informacijos, dazniausiai nuomones nuomones nuomones, kartais taip toli nuo realybes kad net neaisku ar isvis verta po kitas kapstytis. Straipsniai, ivairus research daug geriau zinoma, daugiau darbo ideta, konstruktyviau, naudingiau. O diskutavimas forume, ka zinau. Gal kiek ir naudinga, savo paties minties apslifuoti, bet kad nesikeicia daznai, nes paprasciausiai taip giliai tema nepaimama. Geriau jau tam tikrose specializuotose vietose paskaityti, padiskutuoti. Ko is naujienu norisi, tai to pacio, konstruktyviai, maziau slamsto, maziau clickbait, kad tiesiog nepraleisti jokiu svarbiu ivykiu ir/ar suzinauti ka nors naujo.
Evil Goku 2021-05-23 19:22
Niekur nesakau, kad kriptovaliutos gera investicija. Pats jų neturiu ir neplanuoju pirkti. Tiesiog pats BTC mechanizmas, kaip decentralizuoti transakcijų tvirtinimą yra gan įdomus. BTC dabar yra spekuliantų manipuliuojamas įrankis. Decentralizuota piramidės schema. Bet tai nereiškia, kad BTC greitu metu numirs. Pvz., tuoj bus puse metų, kai GME kaina laikosi 15 kart didesnė už "rinkos verte".
vanduo4 2021-05-23 23:04
- Ir kodėl negeras metas prikti? Kai buvo pirmas dugnas nuo 20K iki 8K, vieni bankrutavo, nes turėjo paskolų, o kiti supirko ir tuomet kaina pakilo iki 60K. Dabar ta pati situacija - kažkas susipirks ir lauks kito kilimo. Kodėl manai jog nekils? P.s. jau vien iš investuotojų noro uždirbti ir didelės apyvartos, BTC kaina vistiek kažkokia bus; - Ir koks tas ekonomikos modelis, kad jam gresia defliacija. Kiek matau viskas brangsta ir toliau brangs kol iššisems ekonominio skatinimo pinigai bei per karantiną sutaupyti pinigai. - Beje, jeigu kalbėtume apie galima kripto kodo nulaužimą, reiktų žinoti jog Riple XRP yra sukurtas SWIFT bankinės mokėjimų sistemos pagrindu. Tos sistemos kolkas dar niekas nenulaužė ir netgi teismais bando uždrausti XRP prekybą JAV, nes atseit vogta technologija.
immortallt 2021-05-24 00:04
Evil Goku, Tesla yra gera įmonė, bet investicija - labai prasta. Tesla akcijas pirkti gali nebent lažindamasis, kad kiti galvos, jog kaina kils dar ir pirks dar akcijų. Na čia panašiai kaip žaidimas, kur pvz. 100 žmonių salėje liepi užrašyti skaičių ant lapelio, ir įmesti į urną. Skaičių užrašyti reikia tarp 1 ir 100 ir tokį, koks mano, kad bus vidurkis visų žmonių rašančių skaičius salėje. Visi žino tą pačią informaciją. Tie kurie užduoties vingio nesuprato, užrašys 50. Tie kurie suprato, vingį, bet nepagalvojo gerai kur kabliukas - užrašys 1. Tie kurie suprato kame bėda, tai supras, kad bus nesusipratėlių ir rašys 50, bus kurie suprato užduotį, bet neįvertino kitų neapgalvojimo, tad bus ir 1, todėl rinksis vidurkį tarp šių skaičių vertindami protinius gebėjimus kitų esančių salėje. Ir tada dar kabliukas, tai visgi kiek bus tokių susipratusių, ir ką jie galvos. Štai va tokį žaidimą žaidžia tie, kurie perka suprasdami pervertintas akcijas, ar crypto, ar pan., tai būtent ne investuoja, o lošia.
Myslius 2021-05-24 01:09
Nebrangsta pakankamai, palukanu normos per zemos, ekonomikos augimas per letas o infliacija nesiekia siektinos 2% ribos, net ir vykdant ekonomikos gelbejimo planus. QE didina investiciniu asset'u kaina, nekelia ekonomiku i virsu, mazina likviduma financinese rinkose, kitaip sakant neveikia kaip buvo prognozuota modelio. Helikopterio pinigai nera kontroliuojami banku nes juos tiesiai zmonems duoda, todel tures neigiama itaka infliaciniu periodu, mazina darbo nasuma, ir siaip nenaudinga bankams, nes mazina banku purchase power ir zmoniu purchase power ratio, todel centriniai bankai to nenori, taciau prieita tokia beviltiska situacija, kad pinigus i ekonomikas paleisti beliko tik per helikopteri, nes obligaciju mechanizmas kuris turejo veikti pagal modeli jau seniai sustojes, niekas neperka nuliniu palukanu obligaciju, bankai nusikrato siuo slamstu sukisdami tas obligacijas i "juodaja skyle" pavadinimu centrinis bankas ir tai pavadina "ekonomikos gelbejimo" planu. Cirku cirkai vyksta, bet gerai kad nieks nesupranta kas vyksta, nes uz tokius dalykus tai cia mazu maziausiai reiktu gero sukilimo. Ka turetu daryti centriniai bankai tai visu pirma 1) nesupirkineti slamsto ir stabdyti QE 2) Pirkti gerus asset'us kuriuos panaudotu infliaciniame periode stabdyti infliacijai 3) Stabdyti helikopterio pinigus ir 4) mazinti palukanu normas zemiau nulio Dabar situacija tokia kad vietoj gero varianto pasirinkta kenksmingas variantas, vien is asmeniniu paskatu - godumo. Kiekvienas savo siknos ziuri. Bet nieko tokio, anksciau ar veliau apsigres atgal visvien, tik trenktels kiek stipriau, taip kad sekmes toliau tokias politikas vykdant.
Audrius 2021-05-24 10:32
Jei lazintis, tai zinoma, kad tik del aiskiai apibreztu dalyku. Ir aisku, kad apibreztam laiko intervale. Bet viskas ok, abu zinom, kad jokiu lazybu cia nebu. Tu net nesugebi apibrezti kriteriju, pagal ka vertinti BTC. Kol kas vienintelis tavo kriterijus yra "man nepatinka" (vertimas-as nesuprantu/negaliu suprast). Nei tulpes, nei joks kitas orinis burbulas nepasiekdavo nauju aukstumu po 80% kritimo. Tavo faktai cia nera teisingi. Jei pasidometum, per metus bitcoin vartotoju kiekis grubiai padvigubeja ir tas vyksta nuo pat pirmos dienos. Kiti indikatoriai irgi auga eksponentiskai, trazakciju kiekis, hashrate etc. Kaina-ta atspindi, vidutiniskai auga po 200% per metus su milziniskais svyravimais. Kai atsirado internetas, buvo daug protingu, kurie irgi sake, kad cia geriausiu atveju pakaitalas faksui, o po 2000s .com griuties jie isvis viska palaidojo. Zinom kaip sita istorija baigesi. Su BTC tas pats. Anksciau ar veliau visi naudos BTC to net nezinodami ir visi perka BTC uz kaina, kurios jie yra verti. Akivaizdu, kad nebuvai vertas pirkti btc uz 200 USD, uz 1000 USD, uz 10k, uz 30k ir t.t. Mano prognoze: pirmas BTC kuri pirksi (tiksliau dali jo) kainuos virs 1mlj USD. Ir aisku tu pats jo nepirksi, tau gal net nezinant, BTC ETF bus dalis tavo pencijos fondo ar kazkas panasaus. Bet kuriuo atveju, nera prasmes daug apie tai diskutuoti, palaukiam ir pamatysim kaip bus.
immortallt 2021-05-24 11:43
Myslius, kad labai retai kada politikai pasirenka sunkiausią kelią ir svylančias šiknas. Čia 2008 krizę suvaldė pasiaukojančiai ir suprantant, kad reitingams amen. To visos sąjungos mastu neįsivaizduoju tol, kol nebus pasiektas visai dugnas.
kestutisz 2021-05-24 12:10
Pasiaukojančiai ar paaukojo kitus dėl neaišku ko? IMHO joks čia ne gėris bėgti prieš traukinį - nei tada dėl pinigų, nei dabar dėl epidemijos. Dugnas šiaip nėra blogai jei jame yra visi todėl visiškai neaiški motyvacija buvo daryti kažkaip kažką kitaip nei EU vidurkis (tarp besilėšančių maikes ir tarkim graikų). p.s. aš vis dar laukiu kol ana krizė baigsis - pvm grįš į 18%, bet matyt vis nesibaigė. O *coinai jau visą ratą apsuko - jei kažkur kažkas valdiškuose fonduose jais ramtųsi tai jau šiandien vėl pvm keltų, kaip citata iš praeito - (seimas) "reaguodamas į pasaulinės finansų krizės padarinius Lietuvos ekonomikai"
immortallt 2021-05-24 12:18
Na matyt reikia pakankamai domėtis ir suprasti, kas yra ekonomika, ir kokie veiksmai buvo būtini, skausmingi trumpuoju laikotarpiu, bet naudingi ilguoju. Politikai dažniausiai mėgsta palikti išsispręsti tokiai krizei kaip 2008 m. sukeiant infliaciją. Kadangi monetarinės politikos negalime atskirai vykdyti, buvo įvestos fiskalinės drausmės priemonės, kurias visada visuomenė pasitinka labai neigiamai. Dar buvo galima prasiskolinti dar didesniais kiekiais ir subankrotinti šalį, o tada rėkti, kad ES blogi ir skriaudžia, kad ES turi mus išlaikyti, nes su kryžiuočiais čia jie mus puldinėjo. Na Graikijos taktiką imti. Tik dabar pasižiūrėk pagal pragyvenimą, kur yra Graikija, o kur Lietuva. PVM sumažinimas beveik neturės jokios įtakos kainoms. Geriau reikia pajamų apmokestinimo reformos esminės, o tai pagal surenkamus mokesčius atrodo, kad lietuviai keliais kartais daugiau kapitalo turi, nei vokiečiai.