Automobilių pramonės gimimas Rusijoje – laimėti Europos raliai ir pirmasis elektromobilis dar 1899-aisias. Tačiau, kodėl Rusijos imperijoje pagaminti automobiliai nesugebėjo užkariauti pasaulio? Buvo gaminami ir Lietuvos pašonėje (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

eXpo 2021-06-03 17:01
"Prasidėjus Pirmajam pasauliniui karui, 1915 m. gamykla iš Rygos buvo perkelta į Maskvą, o po bolševikų revoliucijos ji buvo paversta tankų gamykla." , Ir sitas sakinys puikiai atspindi rusu poziuri i naujoves ir technologijas iki pat siu laiku, t.y geriau visus pinigus ir pajegas kisam ir darom neblogai veikiancius tankus, naikintuvus , bombas ir "vertaliotus" , nei kokybes ir inovaciju siekt visose srityse lygegreciai. Net tokios mazos salys vakaruose kaip olandija turi prekes zenklu garsiu visame pasaulyje(pvz philips) , o ka turi rusai? Vodke ir matrioskas:)
AAA000 2021-06-03 21:18
kai yra paleista gamybos linija, tai net rusas gali tada pavogt va ir viskas. Amerika ar ES vagia prototipo lygyje. rusas - gamybos linijos lygyje. nesuprantu ko tu cia is ju nori? jie tiesiog ne tokie subtilus vagys.
conjurer 2021-06-03 22:01
Pagal plotą matuoti nėra labai pasminga - didžiausių valstybių dalis ploto yra tiesiog gamta. Tame tarp ir rusijos. Olandija visada buvo geroje vietoje, turėjo gerus uostus, bei nemažai kolonijų, kas paskatino jų ekonominį augimą. Rusija praktiškai buvo feodalinė sistema iki paskutinio caro mirties. O komunizmas taip pat nepadėjo, nes sustabdė galimybes įkurti tokio lygio kompanijas kaip philips.
AAA000 2021-06-03 22:12
Olandija buvo faktiskai finansinis Europos kapitalo centras, kol Hitleris nesupizdielino ten visos nuperkamos uz pinigus naujoves ir zydu bankai cirkuliavo. pfilips nelaikau rimtu zenklu - nes taike kaitriniu lempuciu riboto veikimo politika. sito sudo nenuplaus niekaip.
conjurer 2021-06-03 22:25
Ne jie vieni, esmė nuo 3 minutės: https://www.youtube.com/watch?v=j5v8D-alAKE Realiai čia nebuvo paskutinis kartelis. Dabar tie patys apple bei samsung daro tą patį. Asmeniškai tik kelis batų, įrankių bei kompiuterių dalių gamintojus laikau rimtu ženklu. Ir kartais galvoju, kiek tie ženklai bus be planuoto nusidėvėjimo politikos, gal jiems išgarsėjus tas baigsis.
HardAxe 2021-06-04 00:32
Aš rimtus trekingo batus naudoju kaip žieminius/rudeninius. Gal neatrodau super madingai, bet jau koks 6 sezonas tie patys eina. Jei po miškus su jais nevaikščiočiau dar tiek laikytų. Dabar greitai reikės šituos palikti ūkio darbam/žvejybai, o žiemai naujus nusipirkti, jau prekinę išvaizdą prarado. (asolo - plačiai kojai, la sportiva - siaurai). Tame tarpe turėjau ekko ir dar kažkokius, ale gerus, tai nebemėtysiu pinigų Kas iš IT įrangos geri gamintojai? Man panašiau, kad labiau reikia žiūrėti į auditoriją ir imti versklo klasės produktus, gamintojas antroj vietoj? (ne pramesti tp-link/lenovo/acer).
conjurer 2021-06-04 00:45
Offtipic, bet manau kad intel visai neblogas. Nesu daug jų produktų gedimų matęs. Bet kalbant apie surinktus prietaisus sunku būtų kažką išskirti.