Kodėl Jungtinė Karalystė uždraudė prekiauti halogeninėmis lemputėmis? Liuminescencinių dienos taip pat suskaičiuotos - keisis ir energetinio efektyvumo ženklinimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-06-15 11:02
"Teisės aktuose taip pat bus numatyta palaipsniui atsisakyti daug energijos naudojančių liuminescencinių lempučių, pavyzdžiui, biuruose dažnai naudojamų juostinių lempučių, taip 2023 m. rugsėjo mėn. galutinai nutraukiant jų pardavimą." Dar vieni ekonaciai. Ar tikrai tam pačiam klimatui geriau pakeisti visus šviestuvus visam ofise ar tik perdegusią nemadingą lempą?
bmk1245 2021-06-15 12:27
) Jeigu UK susitvarkytų su viršsvoriu, įtariu, sumažintų CO2 išmetimus gal net gerokai daugiau nei atsisakydami halogenų...
conjurer 2021-06-15 15:31
Procentais lempučių keitimas akivaizdžiai efektyvesnis. Dėl tonų, tai UK turi apie 70M žmonių, arba apie 1/100 pasaulio populiacijos. Taigi turim 126Mt prieš 700Mt. Čia kaip ir lempučių keitimas gaunasi netoks efektyvus, lyginant su masiniu sukūdinimu. Bet lemputes lengviau pašalinti iš pardavimo, nei storus žmones priversti mažiau valgyti. Be to stori žmonės ilgai negyvena, bet čia vėlgi panašiau į nekokybiškas lemputes.
kestutisz 2021-06-15 15:39
Na nžn, kažkiek viena akim mačius kaip dirba tai vargu ar perdegus 1 lempai ir negavus užsakyti, ten kažkas pradės kombinuoti, kaupti rezervą iš jau modernizuotų kabinetų. "Karalienė liepė" ir taškas - iki 2023 jau bus prigaminta kalnai šiukšlių iš senų šviestuvų, kur jokia lempa dar net neperdegė. Bet na vdrug perdegs, nebus kaip oficialiai pataisyti ir daugiau nukentėsi pažeidęs kokią sanitarinę normą :)
conjurer 2021-06-15 16:09
Taip pat turiu įtarimą kad jai nebūtinas startinis kondensatorius, taigi jų įjungimas turėtų būti sklandesnė procedūra. Bet kuriuo atveju, galima bus palikti senus CFL naudojimui, ir sugedusius po truputį keisti į LED. Kaip minėjau, straipsnis apibrėžia pardavimo stabdymą, ne jų naudojimo uždraudimą.
immortallt 2021-06-15 17:39
Halogeninės ir dienos šviesos lempos tarnauja vidutiniškai 1-2 metus. Niekas nepuola keisti visų šviestuvų, net jei tai dienos šviesos lempos, atjungia nereikalingą įrangą ir palieka kaip įprastus elektros lizdus ir tada įstato LED lemputes. Įdomus dalykas tas, kad LED šiais laikais atsiperka per kokius 5 metus komercinėse patalpose vien dėl to, kad jų pakeisti nereikia, t.y. nereikia kažkam algos mokėti už lempučių pakeitimą.
conjurer 2021-06-15 18:27
Nors pati led technologija yra patikimesnė, ilgaamžiškumas vėl priklauso nuo kelių elektronikos niuansų. Perkant permatomą patikimumą įmanoma pamatyti. Perkant nepermatomą, spėju reikia ieškoti žinomesnio gamintojo. https://www.youtube.com/watch?v=lIK1jnYr0yw Trumpai kuo daugiau ledų pajungta lygegrečiai tuo ilgiau jie tarnaus. Bet net jei jie nėra ilgaamžiai, pliusai tie, kad jie taupesni ir neskleidžia jonizuojančių UV spindulių (taip sėdėt CFL žymiai blogiau nei po 5G bokštų), ir būna labai įvairių temperatūrų spalvos. Kitą vertus ta spalva nuo amžiaus keičiasi.
conjurer 2021-06-15 18:28
Vis dar nėra galimybės turėt dviejų YT video per pranešimą, tai va tęsinys: Šitas kažkur kažkada čia forume buvo įmestas: https://www.youtube.com/watch?v=klaJqofCsu4
Xdmin 2021-06-16 13:13
As tai manau, kad gamintoja labiausiai ipareigotu gaminti patikimus daiktus supaprastas garantinis aptarnavimas klientui. Pvz atsirastu papildoma salyga: lemputei garantija minimum 5 metai nuo pagaminimo, pagaminimo data atspausdinta ant lemputes, ja galima grazinti i bet kuri prekybos taska kuris prekiauja tokiomis lemputemis be cekio, gamintojo saskaita. To manau turetu uztekti, nes dabar gali gaminti suda, kurio nesivargins niekas grazinti, nes cekis isblunka ar pasimeta, o ir vaziuoti butent ten kur pirkai gali buti brangiau nei lemputes kaina.
HardAxe 2021-06-16 17:22
tai dabartinės "smart" lemputės šitą turėtų spręsti? Deginant jas ant <80% pajėgumo. O dubajaus lempos turi du didelius elektrolitus. Daug priklauso nuo jų kokybės, bet elektrolitai (mano nuomuone) pagrindinė gerai suprojektuotos elektronikos mirties priežastis.
conjurer 2021-06-16 19:27
Sakyčiau turbūt padėtų, bet lempos turi be tokių ribojimų ilgai veikti. Asmeniškai esu prisipirkęs philips ar osram, ir kokius 5 metu neturėjau perdegimo, ir beveik viskas pajungta į senus sovietinius lizdus, be jokių gudrių navarotų. Bet kaip minėjo electroboom'as, labiau perdega pigios lemputės "iš alibaba sandėlių".
X-log 2021-06-16 21:06
Na halogenai turi dar savo nisa - kai reik dideles galios mazam plote, taskinio sviesos srauto, auksto CRI ar veikimo aukstoj temperaturoj. CFL mires reikalas, tai galima net nediskutuot, su pailgomis biski kita situacija - jeigu T12/T8 su elektromechaniniais balastais, tai taip, keisti i LED, tuo labiau kad net pacio sviestuvo nereik perdarinet perdaug, tik starteri pakeisti. Su T5/T4 biski kita kalba - naudingumas panasus kaip LED, "dropin" pakaitalu nelabai yra arba reik perdarinet visa sviestuva. Tokiu atveju vargu ar apsimoka veikiancia intaliacija perdarinet i LED'ine. problema tik kad smart lemputes niekada neatpirks savo savikainos. O del elektrolitu tai taip - tai silpniausia lempu dalis (tas galioja ir CFL), praktiskai kiek teko ardyti lempu, tai naudojami kinietiskai 1000-2000h@85C tarnaujantys kondai, skaiciuojant, kad su 10C pokyciu tarnavimo laikas dvigubeja, o ijugtos lempos temperatura 50-60 laipsniu, tai ir gaunam ~10k h tipini tarnavimo laika. Realiai norint sita problema spresti reik atsisakyti lempuciu su integruotu maitblokiu, bet vargu ar daugelis ant to pasirasytu.
Atk 2021-06-17 09:28
as atvirksciai statsu elektrolit. kondensatorius i lemputes, kad jos maziau mirgetu ir ilgiau tarnautu, nes jie sulygina visus galimus trumpus impulsus, nuo kuriu sviesos diodai gali perdegti. svarbiausia, kad sv. diodai veiktu mazesne galia, tada ju efektyvumas didesnis ir jie netaip kaista, tada galima pasiekti 100-150 liumenu vatui efektyvuma. ir tada jei nekais, tada ir elektrolitas neisgaruos. o turiu dar daug is rimi pirktu lempuciu ir kitu parduotuv. lietuvoje, tai jos jau daug metu puikiai veikia. o va is aliexpres didesnes galios ypac daug netarnauja, tada tegdavo ardyt ir galia ju sumazint. dar i viena tokia pacia buvau istates elek. konden. tai ra veikia iki siol is ali, o kita tokia pati jau pagedo be to kondensatoriaus. ir dar yra led lemputes, kurios isideda i tuos ilgus cokolius skirtus liuminescencinem lempom. ir dar tu ilgu lium lempu efektyvumas mazdaug toks pat kaip ir sv. diodu. gal ned didesnis, jei sv diodu lempa ne super kokybiska...
HardAxe 2021-06-17 09:51
Diminasi ne tik protingos lempos, yra ir šiaip LED`ų draugaujančių su dimmeriais. pas mane beveik visur smart (ikea) lempos ir iš jų spaudžiu 50-80%. Ne taupumo sumetimais, bet man jaukiau, kai šviesos šaltinių daugiau ir ji tolygesnė namie. Tuo pačiu esant poreikiui galima užsiprašyti daug šviesos. O smart dėl paprastesnio centralizuoto valdymo. Ilgalaikis tikslas - kuo daugiau lempų turi junginėtis automatiškai reaguodamos į kitus daviklius. Tuo pačiu ikea gamina pigiausias kokybiškas lempas, kiek radau. hue neįperkamos, o kinietiškos - loterija. Spėju šitos šeicho lempos irgi neatpirks savo kainos. Dabartinės LED`inės lempos veikia pakankamai ilgai, kad 95% jų šviestų iki pasikeičia mada. Bent jau buitiniam vartotojui.