„Komercinis projektas“ Baltijos dugne: kodėl A. Merkel pasirinko Rusiją, o ne JAV? Tai jau ne pirmas toks Berlyno sprendimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-08-02 12:17
Įdomu, kaip atsilieps Rusijai carbon border tax.
kestutisz 2021-08-02 12:32
Bent jau šitame straipsnyje nematau dujų, žalios naftos ir kitų žaliavų. Ir bent jau tų kurios gaminamos čia pat EU (aliuminis, plienas). Ne dėl kažokios mistinės ekologijos čia, o tiesiog savų gamintojų gelbėjimas. Šiaip straipsnis geras, bet IMHO nepaminėtas esminis momentas - geopolitika (ką pasirinkti JAV ar Rusiją) net ir Vokietijai yra toliau nei vienas esminių resursų. Ir tiek leidus, tiek neleidus baigti Nordstream 2 - abiem atvejais laukiamas Družbos scenarijus, kur tiesiog esamas dujotiekis "suges". Klausimas bus tik kiek greitai po to bus pajungtas naujasis. Ir visas pasispardymas tik dėl akių.
Benediktas 2021-08-02 12:37
Rusijai irgi nenaudinga sugadint NS2 - jiem pinigu irgi reikia. Bet to dabar man atrodo, jau yra infrastruktura esant reikalui ES apsirupinti dujomis per terminalus. Pliusas, kad dabar tarp JAV ir Vokietijos nera konflikto. Duju Rusija vistiek neparduos daugiau i ES, nei pardavinejo iki siol - tiesiog pasidalins per 2 vamzdzius. Taip, aš irgi nematau, kad dujos būtų įtrauktos į carbon tax border, bet gal įtrauks.
kiesza 2021-08-02 12:55
Labai blogai. Kilus karui, Rusai spaus vokiečius, kad strigtų šaudmenų, ginkluotės jos dalių tiekimas Lietuvai. Neverta kelti klausimo ką vokiečiai paaukos, grūdo dydžio sandorį, ar savo ekonomiką. Angelė komunistinė moteris, prigimtis ir auklėjimas skatina stumti pasaulinę socializmo idėją
kestutisz 2021-08-02 14:10
Tai dujas ir dabar gauna, tik kitais vamzdžiais. Ten labiau spaudimo priemonė Ukrainai kuri ne tai, kad nebeuždirbs iš tranzito, bet galės išvis tiekimas jai "sugesti" bet kuriuo patogiu metu ir niekam kitam galva neskaudės. Na nebent pareikš gilų susirūpinimą dėl eilinių "šachtininkų" sprogdinančių kažkokius ten vamzdžius kai patiem jau asmeniškai bus nuo to nei šilta nei šalta.
Benediktas 2021-08-02 14:43
Bet Ukraina kazkaip reverso budu is ES gali gauti dujas, tik nesiaiskinau per kur. Ar furom, ar kitu vamzdziu. Ar tuo paciu vamzdziu, nes jei suges, tai tik pas rusus suges.
kestutisz 2021-08-02 15:21
Tai gali, bet turbūt pigiau ir net ta pačia kaina jau nebus. Praktika rodo, kad va ir lavais jei reikia atveš. Arbe ne, bo čia visokie plokščiažemininkai irgi šneka, kad per tą mūsų patį laivą vistiek eina rusiškos dujos :)
Benediktas 2021-08-02 15:35
Gal ir bus brangiau per ES, bet ne tiek, kaip Rusija, kai ji padaro kainą "kaip tau" . Buvo laikai, kai mes mokejome brangiausiai gal pasaulyje uz dujas.
AAA000 2021-08-02 17:26
man tai juokinga kitkas. jei jum interneta tiektu per savivaldybe, kuri imtu per kokia zimbabve, o zimbabvei paslauga teiktu kinija - kad pasisneket su kaimynu ir paziuret kalapypiskio naujienas. ir dar visi reguliuotu ten kazka, ivedinetu trafikus ir imtu tiekimo mokescius. tipo jus - kaip interneto paslaugos prikejas butumet patenkintas? ar savo asmenine linija iki kaimyno ir vietinio laikrascio nusivestumet? cia logiskas projektas ekonomiskai. jei norit paspaust rusus su vokieciais eikit lietuviu gamint. kai prip***sit bent kokiu 20 limonu - tada atsizvelgs. daba patys kalti, kad konservus renkat... jie isveja lietuvius is salies, milijona isvijo. ir mes nebeturim derybines mases. va ir viskas... kai liks 10 bobuciu su broileriu - nupes ir ji... niekam tas vamzdis neberupes.
Benediktas 2021-08-02 17:40
Tai, kad yra tu pavyzdziu, kurie nusileidzia Rusijai, blogo žodžio nepasako, su viskuo sutinka: Armenija, Baltarusija, Kazachstanas. Ką jau ten jos labai geriau už mus gyvena?