„Xiaomi Mi Pad 5“ jau čia! Po trijų metų pertraukos „Xiaomi“ pristatė naujausią savo planšetę: kaina, specifikacijos ir palyginimas su „iPad Pro“ (Foto, Video)  (1)

Sklandžius gandams apie „Xiaomi Mi Pad 5“, nebuvo aišku ar naujausia Kinijos technologijų gamintojo planšetė iš tiesų pasirodys. Bet štai, ji jau čia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi Mi Pad 5“ kartu su naujausiu kompanijos išmaniuoju telefonu „Mi Mix 4“ buvo pristatytas Kinijoje renginio metu.

„iPad Pro“ konkurentas

„Xiaomi Mi Pad 5“ yra artimiausias „Apple iPad Pro“ konkurentas. „Xiaomi“ renginio metu palygino „Mi Pad 5“ su „Apple iPad Pro“.

„Xiaomi Mi Pad 5 Pro“ yra tikras brangakmenis, turintis daugybę specifikacijų, kurios „Apple“ įrenginius verčia prakaituoti.

„Xiaomi Mi Pad 5“ išleidimo data ir kaina

Kol kas nėra aišku, ar ši planšetė bus prienama už Kinijos ribų, tačiau galime apžvelgti kainas, siūlomas būtent Kinijoje.

Tai stulbinančiai nebrangus įrenginys, bent jau Kinijoje. Standartinio planšetinio kompiuterio kaina prasideda nuo 1999 juanių už 6 GB RAM ir 128 GB atminties versiją, o tai yra maždaug 263 eurai. 256 GB atminties versija siūloma už 2299 juanius arba 302 eurus.

 

„Pro“ versijos kaina kiek didesnė, tačiau neženkliai, todėl yra itin viliojantis pirkinys. 6 GB RAM ir 128 GB modelis kainuoja 2499 juanius arba 328 eurus, 6 GB / 256 GB versija – 2799 juanius arba 368 eurus, o aukščiausios klasės modelis su 8 GB RAM, 256 GB ir 5G kainuos 3 499 juanius arba 460 eurų.

Nors paprastai Kinijos produkcija kituose regionuose parduodama brangiau - prisideda logistika, PVM, sandėliavimo kaštai, tačiau šios kainos rodo, kad „Mi Pad 5“ serija nekainuos tiek, kiek „iPad Pro“. 

Ir jau yra pirmieji pasiūlymai „Mi Pad 5 Pro“ planšetėms - jas jau galima užsakyti, tiesa, kol kas kiniškas versijas.  Apie tarptautinę versiją iš vis kol kas nėra jokių žinių.

„Xiaomi Mi Pad 5 Pro“

 

6GB +128GB, Kiniška versija

€ 459,59

Geekbuying iš Kinijos

 

 

Tačiau vienas dalykas: skirtingai nuo kitų „Android“ planšetinių kompiuterių iš „Samsung“ ir „Huawei“, jūs negausite priedų, tokių kaip rašiklis ar klaviatūros dėklas. Juos teks įsigyti atskirai.

Dizainas ir ekranas

Abu „Xiaomi Mi Pad 5“ planšetiniai kompiuteriai yra vienodo dizaino. Ekranai yra 11 colių įstrižainės, jų skiriamoji geba yra 2560 x 1600, ekranai pasižymi 120 Hz atnaujinimo dažniu, maksimaliu 500 nitų ryškumu, LCD technologija ir HDR10 palaikymu.

 

Gamintojas siūlo baltos, juodos arba žalios spalvos planšetę, nors „Pro“ žalios spalvos neturės. Planšetės turi keturis stereo garsiakalbius, suderintus su „Dolby Atmos“.

Našumas, specifikacijos ir kameros

Tai nėra galingiausi įrenginiai, kuriuose kada nors veikė „Android“, tačiau jie yra arti to.

„Xiaomi Mi Pad 5“ naudoja „Qualcomm Snapdragon 860“ mikroschemų rinkinį, o „Pad 5 Pro“ – „Snapdragon 870“. Abu modeliai yra galingi, ir nors jie neužtikrins „Snapdragon 888“ ar „888 Plus“ našumo, reikšmingo skirtumo nepastebėsite.

Čia naudojama programinė įranga nėra visiškai MIUI, „Android“ pagrindu sukurta vartotojo sąsaja, kurią naudoja „Xiaomi“ telefonai, bet „MIUI for Pad“, sukurta pagal „Apple iPad OS“ idėją. Įrenginyje veiks ir „Android 11“.

Atrodo, kad pagrindiniai pakeitimai, lyginant su ankstesne planšetės versija („Xiaomi Mi Pad 4“), yra labiau sutelkti į kelių užduočių režimą, nes galite lengvai atidaryti padalintą ekraną arba programų langus. Taip pat čia rasite pramogų centrą, nors, sprendžiant pagal aplikacijų pasirinkimą, ši funkcija gali būti skirta tik Kinijai.

 

Kameros skyriuje yra keletas skirtumų. Standartinė planšetės versija turi 8 MP priekinę kamerą ir 13 MP galinę, o „Pro“ pastarąją suporuoja su 5 MP gylio jutikliu. 5G „Pro“ versijoje pagrindinė galinė kamera pasižymės net 50 MP raiška.

Baterijos veikimo laikas

„Xiaomi Mi Pad 5“ turi 8720 mAh bateriją, o „Pro“ – 8 600 mAh. Tačiau 120 mAh skirtumas nėra didelis ir gali būti nepastebimas naudojant kasdien.

Įkrovimo klausimu „Pro“ lengvai laimi. Jis bus įkraunamas 67 W laidiniu įkrovikliu. Palyginimui, standartinis „Mi Pad 5“ bus įkraunamas 33 W įkrovikliu. Taigi, įkrauti planšetę šiek tiek užtruks, tačiau net ir tokią įkrovimo galią turinti planšetė pranoksta daugumą kitų rinkoje esančių planšetinių kompiuterių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai (1)