Pamatykite, kaip atrodytų jūsų pamėgtos interneto svetainės 90-aisiais (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-09-02 16:20
dizaino, kuris jokio naujo funkcionalumo neįnešė, tiesiog padarė puslapius gerai prisitaikančius prie skirtingų ekrano dydžių ir įvedimo įrenginių. Taigi sakyčiau 10 metų esame stagnacijoje, ir joje būsime ilgiau. Nes per paskutinius 25 metus, nuo windows 95 ir html išpopuliarėjimo atsirado vos keli nauji verslo modeliai. Jei ką googlis dirba šitmečių senumo modeliu, kuriuo dirbdavo pirmieji komerciniai laikraščiai - prekyba reklamos vieta. Ir jis kaip koks facebook, atėjo į rinką, ir pasiėmė monopolį, išstumdamas konkurentus. Todėl ateityje gali keisti brand'ai, gali keistis dizainas, ir gali keistis įrenginiai, bet tai ką turėsim vos nežymiai skirsis nuo 2006 metų interneto.
UTF16 2021-09-02 19:32
Čia kaip pažiūrėsi. Taip, tais laikais jau buvo technologija, jau buvo galima pasiekti banką per internetą, ar žiūrėti vaizdo klipus (kad ir kvadratinius), susirašinėti su žmonėm kitam pasaulio gale ar paskaityti žinias. Man tai faktas, kad bet kokią informaciją dabar galima pasiekti ir skleisti kur nori, kada nori ir kiek tik nori, o svarbiausia – praktiškai už dyką, yra milžiniškas pasiekimas.
conjurer 2021-09-02 20:26
Na ne už dyką. Tiesiog šiek tiek pigiau. Dabar internetas apie 10 eurų. Dar pamenu mokėdavau už interneto minutes, nes jis eidavo per telefono liniją. Bet apie 2000 metus šitos problemos išsisprendė, kai pasipylė įvairiausi interneto perpardavinėtojai. O dėl skleidimo, tai taip, ankščiau platinti informaciją nebūdavo taip lengva. Na buvo informacija su WOW faktorium, kur visi dalindavosi, ir būdavo "persiųsk šitą e-mail 10 žmonių, kitaip susirgsi aids". Bet pagrinde plisdavo kokybiškas turinys, ir niekas negalvojo kad žemė plokščia. Bet prieigą prie interneto turėjo tik turtingesni ar labiau išsilavinę. Modernūs socialiniai tinklai šitą dalyką pakeitė. Jei turi pinigų, dabar gali skleisti informaciją per prievartą. Ir jei turi pakankamai laiko, tai taip gauni pačią efektyviausią propagandą. https://xkcd.com/2481/
kestutisz 2021-09-02 20:36
Šiek tiek pasikeis - reikės dar daugiau visokių "ok"/"x" paspausti (daugiau cookių tipo reguliavimo, daugiau registruokis, daugiau "nuolaidų"), kad pamatyti turinį (arba greičiau tik paywall). plius dar daugiau reguliavimo pačios informacijos - pvz nenustebčiau, kad visų tų "pandemija vs plokščiažemininkai" dėka dar atsiras papildomai privaloma skelbti tik už faktcheckintą informaciją. Ko dėka dar daugiau užsienio webų užsidarys nuo eu vartotojų (jau dabar neretai gali užtaikyti ant tokių kur sako tu iš eu? tingim mes čia knaisiotis dėl jūsų su tais reguliavimais tai eikt velniop)
UTF16 2021-09-02 21:57
Nuo „mokėdavau už interneto minutes per telefono liniją“ iki „10 €“ už neribotą internetą yra tik šiek tiek pigiau? Per tą laiką telefono linijos pasidarė nebeaktualios, o po 25 metų – kas ten žino – gal nebeliks ir interneto linijų.
conjurer 2021-09-02 22:17
naršyklės langų, ir atsijungi. Po kokio pusvalandžio vėl prisijungi, kai viskas perskaityta. Bet jo, dabar srautas daug pigesnis. Ir po 25 metų turbūt 10Gbps per telia optiką bus norma. Kita vertus dabar joks turinys išskyrus torrentus (dažnai siunčiuosi daug linux distribucijų), net gigabito linijos pilnai neišnaudoja.
VirtualGadget 2021-09-02 23:33
Linux vartotojams ne taip daug kas pasikeitė, nes ar dabar ar 1990 metais pagrindinis darbo įrankis buvo terminalas. Juodas langas buvo ir 90 ir dar po 25 metų bus toks pat Visais kitais atvejais pokyčiai yra milžiniški. 90 metais kokia ten kažin galėjo būti Windows versija ? Man asmeniškai iš seniausiu teko truputį bandyti Windows 98 ir kiek daugiau Windows XP . Socialiniai tinklai prasidėjo nuo Wap svetainių buvusių mobiliuose telefonuose. Buvo ir tų svetainių WEB versijos. Tai jeigu ką svetainės tais laikais būtų atrodžiusios visiškai ne taip. One.lt atsirado kažkur 1999 metais ir tik vėliau 2004 metais atsirado Feisbukas kuris nukonkuravo ne vieną lietuvišką platformą. Feisbukui populiarumą suteikė tai, kad platforma buvo orientuota į viso pasaulio vartotojus, o ne į siaurą vienos kalbos ar valstybės. 90 metais Lietuvoje iš viso 90 metais tokių asmeninių kompiuterių kaip dabar yra niekas neturėjo namuose. Tokie kompiuteriai pradėjo atsirasti gal kažkur nuo 95-98 metų. Iki to laiko kompiuteriai Lietuvoje atrodė kaip spintos. Ir greičiau tai buvo skaičiavimo mašinos nei kaip dabar atrodantys. Jei imti 95-98 metų kompiuterio dėžę tai dėžė nedaug pasikeitė, bet jei lysti į vidų tai sparta ir galia vėl gi didžiulė. Senuose kompiuteriuose buvo naudojami tokie diskeliai dar vadinami flopikais. Tokio diskelio talpa buvo iki 1,5 mb kai tarkim turinio valdymo sistema naudojama kurti svetaines Wordpress šiai dienai užima 15.7mb
conjurer 2021-09-03 00:01
, bet nebuvo išplitę. Nes populiariau buvo naudot norton commander, nei eksperimentines grafines aplinkas. Windows 95 padarė windows aplinką standartu, ir čia realiai pusė 90s.
sub 2021-09-03 09:00
IRC laikai buvo geri laikai, niekada nepamiršių tų laikų, nes nemokėdamas programuot, pradėjau kurt skriptus skinams irc, tiesiog bandant ir darant, keičiant kodo eilutes ir reikšmes. Offtopic, bet gal pasidalinkit populiariais IRC kanalais, kur lankydavotės?
conjurer 2021-09-03 11:48
vis dar gyvas. Na bet kanalais nesidalinsiu, dalis jau išnykę, o dalis net nebūdavo reguliariai lankomi. Galiu tik pasakyt kad #baras nebėra didžiausias kanalas.
sub 2021-09-03 13:43
Jau neseniai nebesinaudoju, daugiau nei 10 metų. Todėl būtuoju laiku ir rašiau.