Japonai gręš kilometro ilgio tunelį, kad galėtų saugiai atsikratyti radioaktyviomis Fukušimos katastrofos atliekomis  ()

Fukušimos Daiichi atominės elektrinės katastrofa įvyko prieš daugiau nei 10 metų, tačiau šios katastrofo padariniai vis dar tvarkomi. Dabar Japonijos energetikos kompanija TEPCO pranešė, kad planuoja kasti maždaug kilometro ilgio povandeninį tunelį, kad galėtų atsikratyti radioaktyviomis atliekomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2011 metų kovą Fukušimoje įvykę sprogimai daug kam priminė Černobylio tragediją. Iš tikrųjų, Fukušimos nelaimė buvo mažesnė, bet ta - menka paguoda, nes radioaktyvių atliekų kiekis vis tiek yra katastrofiškai didelis.

Dalis radioaktyvaus vandens iš jėgainės talpyklų buvo išleistas į vandenyną. Nors tai skamba kaip tragiškai prasta idėja, tokia praktika yra visiškai normali. Tokia „lašo jūroje“ strategija neturėtų sukelti didesnių problemų vandenynui. Tačiau radioaktyvus vanduo sklaidosi nepakankamai greitai.

Japonijos energetikos kompanija TEPCO ketina gręžti kilometro ilgio tunelį, kad radioaktyvus vanduo galėtų būti išleistas toliau nuo šalies krantų. Tikimasi, kad tai padės susitarti su vietiniais žvejais, kurie yra didžiausi radioaktyvaus vandens išleidimo priešininkai. Kaimyninės šalys, kurios irgi prieštarauja vandens išleidimui, kurį TEPCO laiko neišvengiamu, dėl tunelio neapsidžiaugs, bet vietinius japonus jis turėtų nuraminti.

O čia tai kainos! Kinai rodo ką reiškia tikras išpardavimas: TOP 14 AliExpress bestselerių, kurie dabar dar pigiau nei kainavo šį pavasarį be PVM
2458

AliExpress kiekvieną sezoną rengia grandiozinius išpardavimus, kurių metu galima gauti tikrai gerų prekių už fantastiškai mažas kainas. Šiuo metu kaip tik prasideda paskutinė, baigiamoji vasaros išpardavimo akcija, o kai kurios kainos tokios, kad pramušė dugną.

Išsamiau

Fukušimos vandens saugyklos jau kitais metais bus pilnos radioaktyvaus vandens. Jei vanduo nebus isleistas, jis išsiverš pats, o tai bus daug didesnė ekologinės katastrofa nei jo išleidimas į vandenyną. Tunelio tuomet dar nebus, todėl radioaktyvus vanduo į vandenyną tekės prie pat Japonijos krantų. Be to, TEPCO nori išardyti tas talpyklas apskritai ir toje vietoje įkurdinti įrengimus, reikalingus elektrinės išmontavimui.

 

Tunelio gręžimas prasidės 2023 metų viduryje. Radioaktyvus vanduo tuomet bus išleidžiamas toliau nuo kranto ir maždaug 13 metrų gylyje. Tikimasi, kad tai padės radioaktyviam vandeniui susimaišyti su vandenynu ir atliekų koncentracija net toje vietoje neviršys normų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()