„Apple“ pristatė rudeninį derlių: atnaujintos planšetės, naujo dizaino „Apple Watch“ laikrodžiai ir kuo ypatingas naujasis „iPhone 13“? (Video)  ()

Kasmetinio „Apple“ renginio metu, kompanija tradiciškai pristatė savo naujienas – naują „iPhone 13“ flagmanų seriją, „iPad mini“, „Apple Watch 7“ ir kitus įrenginius. Paaiškėjo ir išmaniųjų telefonų „iPhone“ prekybos Lietuvoje datos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuo ypatingas naujasis „iPhone 13“?

Renginio metu buvo pristatytos keturios naujojo „iPhone“ modelio variacijos: 5,4 colio įstrižainės „iPhone 13 mini“, 6,1 colio „iPhone 13“ ir „iPhone 13 Pro“ bei 6,7 colio „iPhone 13 Pro Max“. Telefonuose veikia „MagSafe“ sistema. Be to, dar labiau išplėsta papildomų aksesuarų pasiūla.

Pagrindiniai išvaizdos elementai išliko panašūs, kaip ir „iPhone 12“ modelyje. „Apple“ išsaugojo stačius kampus, siaurus ekrano rėmelius ir charakteringą kamerų sistemą. Ryškiausias dizaino pakeitimas – pastebimai sumažėjęs vadinamasis „notch‘as“ (juodas plotelis ekrano viršuje). Telefonuose sukasi naujas procesorius „A15“.

Išmanusis turi 120Hz atsinaujinimo dažnių ekraną, kuris dar greičiau reaguos į kiekvieną paspaudimą ar palietimą, tad naršymo patirtis taps dar sklandesnė ir greitesnė. Tokius ekranus kol kas turi tik „Pro“ modeliai – „iPhone 13 Pro“ ir „iPhone 13 Pro Max“. Taip pat buvo atnaujintos ir patobulintos kameros. „iPhone 13 mini“ ir „iPhone 13“ modelių sistemos šiek tiek perdėliotos – objektyvai nuo šiol išdėlioti ne vertikaliai, o įstrižai.

 

Svarbus patobulinimas – plataus kampo jutiklis. Nuo šiol jis gali pamatyti ir aprėpti dar daugiau, o kokybiškoms nuotraukoms reikės dar mažiau šviesos. Kameros programėlėje atsirado ir daugiau naujų funkcijų. Pavyzdžiui, atnaujintas portreto režimas, dangaus fiksavimui skirtas režimas ir „Cinematic Video“ filmavimo funkciją.

Didesnis „Apple Watch Series 7“

Vakar „Apple“ pristatė ir atnaujinto dizaino „Apple Watch“ laikrodžius. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jų dizainas per daug nepasikeitė nuo 2005 m., kai jie buvo pirmą kartą išleisti, vertėtų neapsigauti.

„Apple Watch Series 7“ serijos laikrodžių ekranas – net 20 proc. didesnis nei ankstesnės kartos modelių. Ekraną juosia net 40 proc. siauresnis ekranas, tad juo patogiau naudotis, o vaizdai atrodo kur kas geriau“, – sako išmaniųjų įrenginių ekspertas.

 

Kaip pranešta renginio metu, „Apple Watch Series 7“ – atspariausias iš visų „Apple“ sukurtų laikrodžių. Puikų įrenginio veikimą sudėtingomis sąlygomis garantuoja ir nuo ekrano įtrūkimo apsaugotas stiklas bei IP6X ir WR50 atsparumo dulkėms ir vandeniui sertifikatai.

Verta paminėti ir tai, kad laikrodžiai pasižymi greitesniu įkrovimu – nuo 0 iki 80 proc. laikrodis turėtų įsikrauti vos per 45 minutes. O tai net 33 proc. greičiau nei ankstesnės kartos modeliai „Apple Watch Series 6“.

Didžiausias „iPad“ atnaujinimas

Bene didžiausias šių metų netikėtumas – iš pagrindų atnaujintas „iPad“ planšetinis kompiuteris. Tikėtina, kad sprendimą iš dalies lėmė 40 proc. išaugę įrenginių pardavimai pernai.

Integruotas „A13 Bionic“ procesorius užtikrina puikų ir greitą veikimą planšetinio kompiuterio veikimą. Tai reiškia, kad greitai ir be jokių trikdžių galėsite naudotis ir sudėtingiausiomis grafikos programėlėmis, tokiomis kaip „Adobe Fresco“ ar „Procreate“.

 

„iPad“ kamera bus 12 MP raiškos ir itin plataus 122 laipsnių matymo kampo. Geriausia tai, kad joje integruota „Centre Stage“ funkcija, kuri visada bus sufokusavusi jus, net jei skambučio metu judėsite ar vaikščiosite.

Greitesnis „iPad mini“

Be „iPad“ didžiulių patobulinimų sulaukė ir „iPad mini“. Beveik visą planšetinio kompiuterio priekį sudaro 8,3 colių įstrižainės ekranas, o korpusas – kompaktiškas. Tad jį bus patogu pasiimti kartu kur tik bekeliautumėte.

Atnaujintos ir „iPad mini“ kameros. Pagrindinė kamera geriau fotografuoja prasto apšvietimo sąlygomis, o priekinė – turi jau minėtą „Centre Stage“ funkciją.

Dar vienas patobulinimas – ištverminga ir visą dieną atlaikanti baterija. Tad nepriklausomai nuo to, ką veiksite – bendrausite vaizdo skambučiais, dirbsite ar mokysitės – ji tarnaus puikiai. Be to, ją galėsite ir labai greitai įkrauti.

 

Gerbėjai „iPad“ galės rinktis iš keturių spalvų: rožinės, violetinės, sidabrinės ir pilkos. Didelis ir svarbus patobulinimas – „Apple“ pieštukas, kuris patogiai laikosi ir gali būti įkrautas iš šono.

Lietuvoje – nuo spalio 1 d.

Išankstinė prekyba naujausiais „iPhone 13“ telefonų modeliais „iPhone 13“, „iPhone 13 Pro“, „iPhone 13 Pro Max“ ir „iPhone 13 mini“ Lietuovoje prasidės spalio 1 d., iškart po vidurnakčio. Jais prekiaus pagrindiniai ryšio operatoriai – „Telia“, „Bitė“, „Tele2“. Oficiali prekyba prasidės spalio 8 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(5)
(-5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: