„Tesla“ karaliaus neilgai - jau 2025 metais pasaulis turės naują didžiausią elektromobilių markę  ()

„Tesla“ šiuo metu yra didžiausias elektromobilių gamintojas pasaulyje. Daugybė vairuotojų, galvojančių apie elektromobilio įsigijimą, svajoja būtent apie „Tesla“ modelius. Bet jau 2025 metais elektromobilių rinka turės naują karalių. Na, bent jau taip prognozuojama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikia paminėti, kad tai nėra objektyvios prognozės, nors jos ir skamba realistiškai. Kas prognozuoja „Tesla“ kritimą nuo sosto? „Volkswagen“ grupės vadovas Herbertas Diessas. Kaip jau supratote, jis teigia, kad jau 2025 metais „Volkswagen“ bus didžiausia elektromobilių gamintoja pasaulyje. „Volkswagen“ dominavimas elektromobilių rinkoje jau seniai atrodo neišvengiamas, bet kaip tai pasiekti taip greitai?

Na, „Volkswagen“ grupė iki 2030-ųjų planuoja pristatyti net 70 naujų elektrinių transporto priemonių. Žinoma, tai - milžiniškas skaičius, bet prisiminkite, kiek daug skirtingų markių priklauso VW grupei. Naujas „Volkswagen“ modelis turės bent kelis brolius su kitais logotipais. Taip „Volkswagen“ užims didesnę rinkos dalį - didžioji laisvo pasirinkimo dalis vis tiek nuves į VW grupę.

Be to, „Volkswagen“ pastaruoju metu skatina pardavimus JAV. Šalyje, kurioje „Volkswagen“ įvaizdis dėl dyzelgeito skandalo nukentėjo labai stipriai (nors dyzeliniai automobiliai ten net nėra labai populiarūs)„Volkswagen“ siekia save išrasti iš naujo. Be to, „Volkswagen“ elektromobilių pirkėjus vilios kaina - „Tesla“ jau seniai yra prabangus prekės ženklas.

 

Ar „Volkswagen“ pavyks? „LMC Automotive“ analitikai teigia, kad VW jau pagal dabar vyraujančias tendencijas elektromobilių rinkoje 2025 metais užims didesnę dalį nei „Tesla“. Ir net nematyti, kas „Volkswagen“ progresui galėtų pasipriešinti. Kai didieji automobilių gamintojai nekreipė dėmesio į elektromobilius, „Tesla“ turėjo laisvą žaidimų aikštelę. Bet dabar VW taikikliai atvirai nukreipti į absoliutų dominavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(28)
(9)

Komentarai ()