„Starlink“ palydovinis internetas jau Lietuvoje: skelbiama sparta ir paslaugos kaina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-12-07 23:37
Gal gali trumpai paaiškinti koks skirtumas tarp 50 ir 75 omų kabelių? Ar yra prasmės kažkur naudoti 75omus, ar geriau visur dėti 50omų kabelius? Atmečiau benraašius kabelius kaip beprasmį galvos skausmą, ir naudojau tik integruotą įrangą, taigi nedaug apie juos nusimanau.
HardAxe 2021-12-08 00:03
Naudok tokį, koks reikalingas įrangai. Dažniausiai 75 omai naudojami tik imtuvam, 50omų kai kažką siunti. 75R skirti naudoti TV antenom, satelitinėm lėkštėm ir t.t. Ten jie turėtų geriau veikti nei 50R kabeliai. To 50 omų kabelio yra visokio, tiek pigaus šlamšto, tiek labai brangaus. Nuo to prklausys slopinimas. Dargi antgaliai ir t.t. turi būti skirti tam kabeliui. Gali gauti BNC skirta 75R ir 50R kabeliui. Jei panaudosi ne tokį antgalį gali smarkiai sugadinti signalą. pigiausias yra turbūt RG58. Gali pažiūrėti slopinimą per atstumą. Tau gali būti gana svarbu, nes tu dirbi su ganėtinai aukštais dažniais. http://rfelektronik.se/manuals/Datashee ... _Chart.pdf Tai pvz RG8 (50R) kabelis yra geresnis už RG58 (50R). lrm400 kaip rekomenduoja Avataras irgi 50R kabelis, ir tikrai geras Aš turiu VHF/UHF anteną ant stogo, iki jos nusivedžiau RG-213. Neblogas kainos/kokybės santykis. Kai/jei prisiruošiu išsikelti HF anteną, tai tiks ir RG8. Kas būna, kai naudoji blogą kabelį? Siųstuvas suderintas atiduoti signalą į 50R anteną, tai ūkiškai sakant jeigu idealią anteną pajungsi su blogu kabeliu, tai bus beveik tas pats, kaip pajungtum netinkamą anteną. Prasta ryšio kokybė, gali susidaryti didelė stovinti banga (SWR) ir sudegti siųstuvas. Lygiai tas pats gaunasi, kai įjungi siųstuvą visai be antenos. p.s. signalą galima suderinti bet kokiam kabeliui, bet to nelabai verta daryti, nebent žinai kodėl to nori. Šiaip GSM modemo atveju bandyčiau dėti modemą kažkur palėpėj ir labai trumpą kabelį iki antenos, tada jau cat6 kabelį namo.
Atavar 2021-12-08 08:35
Trumpas atsakymas - 4G modemai ir antenos pritaikyti būtent 50omų kabeliams. Naudojant kitokius, keičiasi perduodamo signalo banginės charakteristikos ir netenka prasmės visos deklaruotos antenos charakteristikos.
conjurer 2021-12-08 15:25
vkv 2021-12-08 20:15
Įdomu, koks IP adresas? Lietuviškas? Kaip su Netflixu, Linkomanija? Ar kiną ir sporto transliacijas per LRT blokuos, kad kaip būna jungiantis iš užsienio?
HardAxe 2021-12-08 21:25
conjurer 2021-12-08 22:40
Neturėjau prabangos pačiupinėti starlink įrangos, bet norėčiau. Įdomu būtų detaliau pasiaiškinti kaip ten tinklas veikia. Todėl tik paspėliosiu, kad ip bus arba lenkiškas, arba lietuviškas, jei starlink daugiau investuos į lietuvos infrastruktūrą. Šiap ar taip, dauguma tiekėjų galės starlink AS (kuris grubiai nurodo kokie ip jiem priklauso) traktuoti kaip norės, taigi gali būti kad kaip šalį rodys kosmosą (geoip duombazėse), ar traktuos kad esi iš niekur. O bent iš pradžių tai greičiausiai bus traktuojama pagal išėjimo taškus, ir mums jis bus varšuva, nes ten yra starlink žeminė stotis. O linkomanija lyg neriboja pagal šalį? Tik mūsų vietiniai ISP, dėl lažybų konkurencijos draudimo įstatymo, kažkodėl turi blokuoti linkomaniją atiduodami nekorektišką dns įrašą. Su nelietuvišku dns nesunku gauti teisingą adresą.
jilted 2021-12-09 12:58
Ačiū! Super atsakymas
vkv 2021-12-11 18:18
Per vieną apsisukimą aplink žemę kiekvieno palydovo vektorius yra lygiagretus platumai dviejuose taškuose, nebent jis kerta ašigalius arba skrenda išilgai pusiaujo.
vkv 2021-12-18 15:53
IP adresas - JAV. Bet pingas geriausias su LT serveriais, o ne su JAV ar kokiais kitais Europoje esančiais. Išorinio IP nėra galimybės užsisakyti. Linkomanija eina. Lrt blokuoja transliacijas, kurias gali rodyti tik Lietuvoje. Mieste, miškingoje ar kalvotoje teritorijoje panaudojimas provlematiškas, nes 100 laipsnių kampu į viršų neturi būti jokių didesnių kliūčių. Mėginau prakiškai laukuose, bet užteko vieno šabakštyno, kad dinginėtų ryšys kas minutę. Naudoti turi nuridytoje vietoje (+/- 10 km). Jei pervažiuoji į kitą vietą, reikia nurodyti tai savo paskyroje. Kol pasikeičia nustatymai užtrunka nuo keliasdešimt minučių iki poros valandų. Greitis geras (~200/20) pingas prastesnis nei 4G (~50). Užsakymo ir grąžinimo procesas žaibiškas. Nuo užsakymo iki gavimo išsimėginimo, grąžinimo ir pinigų įkritimo - lygiai dvi savaitės.
conjurer 2021-12-20 14:10
Esi įsitikinęs, kad gautas išorinis yra dalinamas su kitais klientais? Nes starlink aparatas yra routeris, ir į savo kompiuterį tikrai gausi vidinį.
vkv 2023-03-10 08:42
Įdomu ar per tuos metus kas iš čia besilankančių dar patestavo Starlinką? Lygtai jau nuėmė apribojimą dėl naudojimo vienoje vietoje. Bet kažkur skaičiau, kad netoli Rusijos ir Baltarusijos sienos ryšys yra blokuojamas. Taip pat kažkur skaičiau, kad Starlinko greitis sumažėjo. Pas mus kaime, pagal Starlink programėlę ryšys dabar turėtų būti stabilus. Matyt dėl papildomai iškeltų naujų palydovų. Bet atsiradus 5G ryšiui greitis ir pingas dvigubai geresnis. Įdomu dar tai, kad elektros kai testavau, elektros sąnaudos buvo 200W. Įdomu ar nuolat tiek rija ar dėl to, kad žiema, nes turi lėkštė pašildymą nuo apledėjimo ir apsnigimo.