[Karšta tema] Kas yra mįslingasis „Kijevo vaiduoklis“ – per vieną dieną jau numušęs 6 rusų naikintuvus (Video)  (2)

„Twitter“ ir socialinė žiniasklaida džiaugiasi nežinomo ukrainiečio MiG-29 piloto, kuris tariamai numušė šešis Rusijos lėktuvus, žygdarbiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra „Kijevo vaiduoklis“?

Taip „Twitter“ ir kitose socialinės žiniasklaidos svetainėse buvo pramintas Ukrainos MIG-29 (NATO šaukinys „Fulctrum“) pilotas, kuris tariamai numušė šešis Rusijos lėktuvus per pirmąją Rusijos invazijos į Ukrainą dieną.

Socialinėje internetinėje erdvėje paplito „Kijevo vaiduoklio“ filmuota medžiaga, kurioje, atrodo, MIG-29 skrenda virš betoninių daugiabučių.

Pasak vieno, plačiai pasidalinamo pranešimo, „Kijevo vaiduoklis“ numušė du rusų pajėgų SU-35, vieną SU-27, vieną MIG-29 ir du SU-25.

Pagal visuotinai pripažintas oro karo įvardijimo konvencijas bet kuris pilotas, įvykdęs penkis „nužudymus“ (sunaikinantis arba numušęs priešo lėktuvą), yra pripažįstamas „asu“.

 

Jei bus patvirtinta, įvykdęs šešis nužudymus per vieną dieną „Kijevo vaiduoklis“ taptų asu per vieną karo dieną.

Ar „Kijevo vaiduoklis“ iš tiesų egzistuoja?

Kol kas nebuvo patvirtinta, kad „Kijevo vaiduoklis“ tikrai egzistuoja. Mes žinome, kad Ukrainos gynybos pajėgos pranešė, kad per ketvirtadienio konfliktą buvo numušti septyni Rusijos lėktuvai. Mažai tikėtina, kad šeši iš jų buvo numušti vieno Kijevo piloto, turint omenyje, kad kautynės vyko daugelyje mūšio zonų visoje šalyje.

 

Tačiau negalima paneigti, kad „Kijevo vaiduoklio“ idėja sužavėjo socialinės žiniasklaidos vartotojus, ypač atkaklius Ukrainos rėmėjus. Daugelis vartotojų išreiškia susižavėjimą „Kijevo vaiduokliu“ ir tikisi, kad jis tęs kovą su pranašesnėmis Rusijos oro pajėgomis.

Galbūt „Kijevo vaiduoklis“ yra tik fantazija, bet Ukrainos žmonėms jis ar ji yra herojus, kuriuo jie nori tikėti ir kas pakelia kovinę dvasią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(8)
(86)

Komentarai (2)