[Žinios trumpai] Kita karta bus kitokia - Putino spaudos sekretoriaus dukra pasisako prieš karą Ukrainoje  ()

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas dažnai yra tas žmogus, kuriam tenka atsakyti į klausimus apie Putino veiksmus. Nuo lapkričio jis kartojo, kad Rusija tikrai nesirengia invazijai į Ukrainą, o šių metų pradžioje kartojo, kad įtampą kuria JAV. Nerimą dėl akivaizdžiai planuojamos invazijos Peskovas vadino isterija. Tačiau jo dukra, atrodo, norėtų, kad karas Ukrainoje baigtųsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jelizaveta Peskova yra Rusijos prezidento spaudos sekretoriaus dukra, dešiniųjų pažiūrų prancūzų Europos Parlamento nario Aymerico Chaupradeo asistentė ir pakankamai aktyvi socialinių tinklų naudotoja. Žinoma, ji daug keliauja, nes yra iš turtingos šeimos. Peskovas per savo vestuves 2015 metais buvo nufotografuotas segintis 670 tūkstančių dolerių vertės laikrodį - tokių pinigų jis oficialiai neuždirbo per visus savo tarnybos metus kartu sudėjus.

Netikėtai šiandien Jelizaveta Peskova „Instagram“ istorijose pasidalino atvaizdu su grotažyme „#no war“. Tai interpretuoti galima įvairiai, bet socialiniuose tinkluose tokia žymė naudojama išreiškiant nepritarimą Rusijos vykdomai agresijai prieš Ukrainą. Patyrusi socialinių tinklų naudotoja tai tikrai žinotų.

Karui nepritaria ir buvusio Rusijos prezidento Boriso Jelcino šeima - jo dukra Tatjana socialiniuose tinkluose pasisakė prieš karą, o anūkė Marija netgi dalyvavo proteste. Tiesa, Londone. Tai Jelcinas paskyrė Putiną pirmuoju FSB vadovu. Jelcinas 1999 metų rugpjūčio 9 dieną teigė, kad mano Putiną kaip savo įpėdinį ir pastarasis tą pačią dieną sutiko kandidatuoti.

 

Socialiniuose tinkluose prieš karą Ukrainoje pasisakė ir valstybinės korporacijos „Rostec“ vadovo sūnus taip pat pasisakė prieš karą. Tiesa, apie tai kalbėjo tik kiti socialinių tinklų naudotojai bei keli mažesni portalai - šiuos duomenis sunku patikrinti.

Karui prieštarauja ir visa eilė Rusijoje garsių žmonių, įskaitant Maksimą Galkiną, Ivaną Urgantą, Janą Trojanobą ir daug kitų.

(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: