[Žinios trumpai] JAV skelbia, kaip reaguos į padidintą Rusijos branduolinį pasirengimą  ()

Jungtinėse Valstijose analizuojamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymas nukreipti Rusijos branduolines pajėgas į specialų kovinį režimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Amerikos balsas“ pranešė, kad Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki per instruktažą sakė, jog JAV analizuoja Putino įsakymą.

„Manome, kad tokia provokuojanti retorika dėl branduolinių ginklų yra pavojinga ir mes to netoleruosime. Aptarėme prezidento Putino įsakymą ir šiuo metu nematome priežasčių keisti savo pasirengimo branduoliniam ginklui lygio. Svarbu prisiminti, kad per pastaruosius kelis mėnesius ir metus, kai įvairiais klausimais turėjome rimtų nesutarimų su Rusija, šalys jau buvo sutarusios, kad branduolinio ginklo panaudojimas turėtų pražūtingų pasekmių, tad branduolinis karas negalėtų būti laimėtas ir niekada nebus pradėtas“, – sakė Psaki.

Ji taip pat pareiškė, kad JAV ir toliau teikia paramą Ukrainai.

 

Pranešta, kad JAV neplanuoja paskelbti Ukrainos oro erdvės neskraidymo zona.

„Prezidentas Bidenas aiškiai pasakė, kad neketina siųsti JAV šarvuočių kariauti prieš Rusiją. Norint sukurti neskraidymo zoną, reikėtų dislokuoti JAV karines pajėgas, kurios ją įgyvendintų, o tai būtų galimas tiesioginis konfliktas ir karas su Rusija, kurio mes tikrai nenorime“, – sakė Psaki.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()