[Žinios trumpai] Ukrainoje jau žuvo pirmasis Rusijos kariuomenės generolas  (1)

Pranešama, kad neseniai Ukrainos snaiperis nukovė vieną aukščiausių Rusijos generolų, pranešė žiniasklaida.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-04 [Žinios trumpai] Ukrainoje jau žuvo pirmasis Rusijos kariuomenės generolas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama „Daily Mail“ pranešime, per intensyvų mūšį tarp Rusijos ir Ukrainos pajėgų žuvo Rusijos centrinės karinės apygardos 41-osios jungtinės ginkluotės armijos vado pavaduotojas generolas majoras Andrejus Suchovetskis.  

Suchovetskį nužudė „snaiperis“, sakoma pranešime, kuriame remiamasi kariniu šaltiniu. Panašu, kad laidotuvės suplanuotos šeštadienį. 

Nors Rusijos kariuomenė nepatvirtino žūties, Sergejus Čipiliovas iš Rusijos parašiutininkų oro desanto pajėgų sąjungos reagavo į įvykius socialiniuose tinkluose. 

„Su dideliu skausmu gavome tragišką žinią apie mūsų draugo generolo majoro Andrejaus Aleksandrovičiaus Suchovetskio žūtį Ukrainoje per specialią operaciją. Reiškiame gilią užuojautą jo šeimai“, – rašoma „Newsweek“.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad per savaitę trukusį konfliktą žuvo 498 kariai ir 1600 buvo sužeisti. Tačiau Ukrainos pareigūnai tvirtina, kad žuvo beveik 9000 Rusijos karių. 

 

Sukhovestkis buvo apdovanotas veteranas. Per savo karjerą jis du kartus dalyvavo Pergalės parade Maskvos Raudonojoje aikštėje ir gavo du Drąsos ordinus, Ordiną „Už karinius nuopelnus“ ir Drąsos medalį. Jis taip pat buvo apdovanotas už vaidmenį aneksuojant Krymą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: