[Žinios trumpai] A. Lukašenka kartoja - Baltarusijos pajėgos nedalyvaus kare Ukrainoje  ()

Neteisėtas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka šiandien pakartojo, kad Baltarusijos pajėgos į Ukrainą nežengs. Ši informacija buvo išplatinta netrukus po to, kai Ukrainos žvalgyba paskelbė, kad Baltarusijos kariai jau gavo įsakymą pradėti operacijas Rusijos puolamoje šalyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-04 [Žinios trumpai] A. Lukašenka kartoja - Baltarusijos pajėgos nedalyvaus kare Ukrainoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aleksandras Lukašenka šią informaciją kartoja ne pirmą kartą, tačiau pasitikėjimas Baltarusija ir Rusija dabar yra sumažėjęs iki nulio. Kaupdamas pajėgas invazijai į Ukrainą Putinas kartojo, kad karo Ukrainoje neplanuoja. Dabar jis sako, kad į civilinius objektus nėra taikomasi. Ir kad neturi tikslo okupuoti Ukrainą.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos entuziastai renka informaciją apie Baltarusijos pajėgų judėjimą šalyje. Akivaizdu, kad judesio ten nemažai. Žmonės filmuoja karinių sunkvežimių kolonas, judančias palei pietinę Baltarusijos sieną. Tačiau Lukašenka penktadienį dar kartą patvirtino - Baltarusija Rusijos karinėje operacijoje prieš Ukrainą nedalyvaus.

Lukašenka atskleidė, kad šiandien ilgai telefonu kalbėjosi su Putinu, ir dabar neturi minčių veržtis į Ukrainą.

 

Baltarusijos teritorija jau buvo panaudota veiksmams prieš Ukrainą. Baltarusijoje kurį laiką buvo grupuojami Rusijos kariai, kurie tuomet buvo nukreipti į Ukrainą. Be to, iš Baltarusijos teritorijos į Ukrainą buvo paleistos ir kelios dešimtys raketų. Taip pat yra žinoma, kad Mozyriaus mieste Baltarusijoje gydomi sužeisti Rusijos kariai, o morgai jau yra pilni žuvusiųjų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: