[Žinios trumpai] Ukraina sunaikino dar vieną Rusijos generolą: šį kartą armijos vadas ir tai absoliutus rekordas, net per II-ąjį pasaulinį taip nėra buvę  (2)

Ukrainos gynėjai Černobajevkoje sunaikino rusų generolą Andrejų Mordvičevą. Tai jau penktasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų okupantų generolas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-19 [Žinios trumpai] Ukraina sunaikino dar vieną Rusijos generolą: šį kartą armijos vadas ir tai absoliutus rekordas, net per II-ąjį pasaulinį taip nėra buvę  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijos.lt jau rašė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos šeštą kartą sunaikino Rusijos įsibrovėlių pozicijas Černobajevkos aerodrome netoli Chersono. Pasirodo, kartu buvo sunaikintas ir generolas. 

Tai nacionalinio teletono eteryje paskelbė Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Vadimas Denisenka. Taip pat duomenys buvo įtraukti į Generalinio štabo veiklos suvestinę kovo 19 d.

"Mes sunaikinome penktąjį generolą Černobajevkoje. Tai generolas leitenantas Mordvichevas, vienos iš Rusijos armijų, atsakingų už situaciją Donbase, vadovas. Penktas generolas per tris savaites! Net ir Antrajame pasauliniame kare, mano nuomone, nėra buvę tokių atvejų, kai SSRS neteko penkių generolų per tris savaites“, – sakė Denisenka.

Šiandien likviduotų generolų sąrašas atrodo taip:

  • Magomedas Tušajevas – generolas majoras, Kadyrovo „draugas“, kurį jis pasiuntė netoli Kijevo (iki tikros mirties). Jis mirė vasario 26 d. prie Gostomelio;
  • Olegas Mityajevas - generolas majoras, elitinio 150-osios motorizuotųjų šautuvų divizijos vadas. Likviduotas „Azovo“ kovo 15 d. Būtent jo grupė atsakinga už Mariupolio gyventojų mirtį ir kančias;
  • Andrejus Mordvičevas - generolas leitenantas, Rusijos Federacijos pietinės karinės apygardos 8-osios armijos vadas. Žuvo kovo 19 dieną Černobajevkoje;
  • Vitalijus Gerasimovas - Rusijos centrinės karinės apygardos 41-osios armijos generolas majoras, štabo viršininkas ir pirmasis vado pavaduotojas. Charkovo gynėjai jį likvidavo kovo 7 d.
  • Andrejus Kolesnikovas - generolas majoras, Rusijos Federacijos Rytų karinės apygardos 29-osios armijos vadas. Apie jo mirtį Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka pranešė kovo 11 d.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: