[Karšta tema] Viskas, ką reikia žinoti apie hipergarsines raketas „Kinzhal“, kurias Rusija pirmą kartą panaudojo Ukrainoje (Video)  ()

Rusija pranešė, kad pirmą kartą Ukrainoje panaudojo hipergarsines raketas. Štai viskas, ką reikia žinoti apie „Kinzhal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad penktadienį (kovo 17 d.) Ukrainoje pirmą kartą panaudojo naujausias hipergarsines raketas „Kinzhal“, kad sunaikintų požeminę ginklų saugyklą šalies vakaruose Ivano Frankivsko srityje.

Svarbu pažymėti, kad Rusija niekada anksčiau nepripažino naudojusi didelio tikslumo ginklus kovose. Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad tai buvo pirmasis hipergarsinių ginklų „Kinzhal“ panaudojimas per konfliktą Ukrainoje.

Kh-47M2 „Kinzhal“ yra branduolinį ginklą galinti nešti hipergarsinė aerobalistinė oras-žemė raketa. Ji gali įveikto daugiau nei 2000 km atstumą, pasiekti 10 machų greitį (11 265 km/h) ir turi gebėjimą atlikti vengimo manevrus kiekviename skrydžio etape.

 

„Kinzhal“ gali gabenti tiek įprastas, tiek branduolines galvutes ir gali būti paleista iš Tu-22M3 bombonešių arba MiG-31K perėmimo naikintuvo. Per kelias sekundes nuo paleidimo raketa įsibėgėja iki hipergarsinio greičio ir atlieka manevrus visuose skrydžio etapuose, kad išvengtų priešo priešraketinės gynybos.

„Kinzhal“ buvo pradėtas naudoti 2017 m. gruodžio mėn. ir yra vienas iš šešių naujų Rusijos strateginių ginklų, kuriuos Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pristatė 2018 m.

Raketa skirta smogti NATO karo laivams, keliantiems grėsmę strateginėms raketų sistemoms europinėje Rusijoje, ir sunaikinti NATO priešraketinės gynybos sistemą bei balistinių raketų gynybos laivus ir sausumos objektus netoli Rusijos sienų. Ji tariamai sukurta įveikti visas žinomas ar planuojamas JAV oro ar raketinės gynybos sistemas, įskaitant MIM-104 „Patriot“, „Terminal High Altitude Area Defense“ ir „Aegis Combat System“.

 

Didelis „Kinzhal“ greitis tikriausiai suteikia raketai daug geresnes taikinio įsiskverbimo savybes nei lengvesnės ikigarsinės sparnuotosios raketos, tokios kaip „Tomahawk“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(18)
(2)

Komentarai ()