[Žinios trumpai] Ar gali būti, kad Putinas išprotėjo? Žvalgyba skelbia savo duomenis, kas iš tikro vyksta su Putinu  ()

Dabar Putinas bendrauja tik su tais, kurie dalijasi jo manija ir pasaulėžiūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas izoliavosi informaciniame burbule ir klauso tik „tikrų tikinčiųjų“ savo idėjomis. Jis bendrauja tik su tais, kurie dalijasi jo manija ir pasaulėžiūra.

Tai pranešė „BBC“, remdamiesi žvalgybos pareigūnų ir psichologų žodžiais.

Leidinio teigimu, V. Putinas įstrigo savo paties sukurtame uždarame pasaulyje. Tai neramina Vakarų žvalgybą, kurios specialistai jau daug metų bando suprasti, kokių minčių ir idėjų turi šalies agresorės vadovas. Dabar, kai Rusijos Federacija tęsia plataus masto karą Ukrainoje, prasidėjusį vasario 24 d., užduotis suprasti V. Putino mintis tapo dar svarbesnė.

„Sklido gandai, kad Rusijos lyderis serga, tačiau daugelis analitikų mano, kad iš tikrųjų jis buvo izoliuotas ir užsisklendęs nuo bet kokių alternatyvių požiūrių. Jo izoliacija buvo akivaizdi jo susitikimų nuotraukose, pavyzdžiui, susitikus su prezidentu Emmanueliu Macronu. Jie sėdėjo tolimuose ilgo stalo galuose. Tai buvo akivaizdu ir per V. Putino susitikimą su savo nacionalinio saugumo komanda karo išvakarėse“, – aiškino vienas Vakarų žvalgybos pareigūnas.

Pirminis V. Putino karinis planas, anot ekspertų, atrodė lyg sukurtas KGB karininko. Jis buvo sukurtas pabrėžiant slaptumą. Tačiau dėl to Putinas sukėlė chaosą. Rusijos kariniai vadovai nebuvo pasiruošę karui, o kai kurie kariai kirto sieną nežinodami, ką daro.

Žvalgybos pareigūnų teigimu, V. Putinas yra izoliuotas savo paties sukurtame burbule. Į šį burbulą patenka labai mažai išorinės informacijos, ypač tokios, kuri leistų suabejoti jo nuomone.

„Jis tapo savo propagandos auka ta prasme, kad klauso tik tam tikro skaičiaus žmonių, o visą kitą blokuoja. Tai jam suteikia keistą požiūrį į pasaulį. Rizika yra tai, kas vadinama „grupiniu mąstymu“, kai kiekvienas sustiprina savo nuomonę. Jei jis yra grupės auka, manau, kad turime žinoti, kas yra ta grupė“, – sakė psichologijos profesorius Adrianas Furnhamas.

 

Putino aplinka niekada nebuvo didelė, tačiau priėmus sprendimą įsiveržti į Ukrainą jo kontaktų ratas susiaurėjo iki saujelės žmonių, „tikrų tikinčių“ Rusijos prezidento pasaulėžiūra ir manija.

Vakarų ekspertai tikrai bando išsiaiškinti, ar Putinas neišprotėjo. Kai kurie žvalgybos pareigūnai teigia, kad V. Putino sveikata galėjo pablogėti, o vaistai taip pat galėjo jį paveikti. Kiti ekspertai nurodo psichologinius veiksnius. Putinas gali suvokti, kad jo laikas bėga, ir jis gali neturėti laiko įrodyti savo „didybės“.

 

Dabar ekspertus labai neramina tai, kad V. Putino „burbulas“ negauna patikimos informacijos. Galbūt prieš invazijos pradžią jo žvalgyba jam pateikė gana teisingus duomenis, tačiau pateikė per daug optimistines prognozes. Tačiau dabar, anot žvalgybos, V. Putinas vis dar gali nežinoti apie savo nesėkmę Ukrainoje.

Ekspertai bando nuspėti Rusijos Federacijos prezidento reakciją į sankcijas ir padidėjusį spaudimą jam bei jo šaliai iš viso pasaulio. Pats V. Putinas kartą yra sakęs, kad vaikystėje bandė pagauti žiurkę, bet kai įspraudė gyvūną į kampą, ši puolė. Taip jis pats tapo pabėgėliu, o žiurkė pateko į „puolimo fazę“. Ekspertai ir politikai baiminasi, kad Putinas taps dar agresyvesnis, jei bus įspraustas į kampą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(5)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: