[Žinios trumpai] Ukrainos kariškiai paėmė į nelaisvę rusams itin svarbų pulkininką Košelį: sukeltos didžiulės rusų pajėgos jį išlaisvinti, bet niekas nepavyko  ()

Ukrainos 128-osios atskiros kalnų šturmo brigados kovotojai sučiupo Rusijos Federacijos karinių dalinių informacinės ir psichologinės kontratakos grupės vadovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Censor.NET, remdamiesi Gynybos ministerijos žinute „Telegram“ kanale.

„Per mūšį su Rusijos kariuomene 128-osios atskiros kalnų šturmo brigados kariai užėmė Rusijos kariuomenės karinio dalinio 47084 informacinės ir psichologinės atsakomosios reakcijos grupės vadovą“, – sakoma pranešime.

Tuo pat metu 128-oji atskira kalnų šturmo Užkarpatės brigada – Užkarpatės legionas „Facebook“ pranešė apie detales, kad į nelaisvę patekęs okupantų pulkininkas leitenantas „buvo apsirengęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apatiniais drabužiais ir kojinėmis“.

Oleksandras Košelis Olehovyčius, gimęs 1982 m., nuolatinė padalinio 47084 vieta – Vladikaukazas Šiaurės Osetijos Respublikoje – Alanijoje.

Iškart po Košelio paėmimo į nelaisvę, okupantai „sutelkė nemažas jėgas, bandydami jį išlaisvinti. Įskaitant ir pakeltą orlaivį, kuris apšaudė mūsų karius. Tačiau per priešo apšaudymą niekas nenukentėjo, o kalinys buvo nugabentas į saugią vietą“.

 

Pažymima, kad beviltiški priešo bandymai išlaisvinti kalinį yra suprantami – Košelis tiesiogiai bendravo su Rusijos Federacijos 58-osios armijos vadu Michailu Zusko, kuriam jis asmeniškai kasdien rengdavo pranešimus.

„Beje, pats Zusko yra kilęs iš Ukrainos – iš nedidelio Vetlių kaimo, Kamin-Kašyrsky rajono, Voluinės srities. Dabar jis kovoja prieš Ukrainą, bet nesėkmingai.“

„58-oji Rusijos Federacijos armija bandė veržtis gilyn į mūsų teritoriją Nikolajevo kryptimi ir prieš pusantros savaitės buvo visiškai sumušta Ukrainos ginkluotųjų pajėgų (įskaitant 128-osios brigados dalinius).

 

Asmeninės kratos metu 128-osios brigados kariai nustebo pamatę, kad pulkininkas leitenantas Košelis dėvėjo apatinius ir mūvėjo kojines su užrašu „Ukrainos ginkluotosios pajėgos“.

„Iškalbingas įrodymas, kad Rusijos armijos štabas pripažįsta – net ginkluotųjų pajėgų kelnės ir kojinės yra geresnės nei giriamos „antrosios pasaulio armijos“ apatiniai“, – sakoma pranešime.

Dabar sugautas Košelis duoda parodymus Ukrainos kontržvalgybos agentams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(116)
(3)
(113)

Komentarai ()

Susijusios žymos: