[Žinios trumpai] NATO tiki, kad Rusija Ukrainoje jau galėjo netekti 30-40 tūkstančių karių  ()

Prieš invazijos pradžią, buvo skaičiuojama, kad prie Ukrainos sienų yra sutelkta apie 200 tūkstančių Rusijos karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesą sakant, tikslus Rusijos Ukrainos invazijai skirtų karių skaičius nebuvo žinomas. Kai kurie skaičiavimai nurodo 180 tūkstančių, kai kurie - gerokai daugiau.  Tačiau 30-40 tūkstančių karių praradimas bet kuriuo atveju yra labai žymus.

NATO atstovas žurnalistams nurodė būtent tokius skaičius, paremtus JAV žvalgybos informacija bei Ukrainos renkama statistika. Į šiuos nuostolius įeina visi iš Rusijos pajėgų pašalinti kariai. Tai - ir 7-15 tūkstančių nukautų rusų karių, ir sužeistieji, ir karo belaisviai.

Tikslus nukautų priešų skaičiavimas karo sąlygomis yra ypatingai sudėtingas. Tai nėra prioritetas, ypač vykstant aktyvioms kautynėms. Be to, nemažai žuvusių karių net nebus surasti ar identifikuoti, nes šarvuotos technikos gaisrai būna labai karšti.

Karas Ukrainoje vyksta jau mėnesį. Ukraina skaičiuoja, kad jau nukovė daugiau nei 15 tūkstančių priešo karių. Palyginimui, 1979–1989 metais vykusiame Sovietų Sąjungos - Afganistano kare žuvo 14 453 sovietų kariai. Didelius rusų praradimus Ukrainoje patvirtina ir nuo nekrologų lūžtantys Rusijos socialiniai tinklai.

(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: