Paaiškėjo, kad Rusijos propagandistas per savo kvailumą padėjo Ukrainai sunaikinti didžiulį desantinį laivą (Video)  ()

Rusijos propagandistas Valentinas Gvozdevas, dirbantis propagandiniame televizijos kanale „Zvezda“, savo siužete parodė okupantų laivo „Orsk“ buvimo vietą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasinaudojo šia informacija ir laivą sunaikino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai feisbuke pranešė Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos vadovas Serhijus Deineka.

Jo teigimu, televizijos kanalo „Zvezda“ korespondentas nusipelno būti „apdovanotas“ Rusijos gynybos ministerijos „metų propagandono“ kategorijoje.

„O laimi jis dėl išsamaus siužeto apie Juodosios jūros laivynui priklausiusį didelį desanto laivą „Orsk“, stovėjusį Berdiansko uoste. Žinoma, buvo ir kitų laureatų, bet vertinimo komisija atsižvelgė į atskleistą informaciją ir balsavo vieningai.

Dabar „Orsk“ ir orkai atsidūrė Azovo jūros dugne, o kitos skardinės išsilakstė žinoma ir jiems įprasta kryptimi. Tai netgi savotiškai simboliška, nes šiandien suėjo mėnuo nuo karo pradžios, o Ukraina vis dar nenugalėta. Propagandonui linkime parengti kitų ne mažiau įdomių siužetų, padėsiančių Ukrainai greitai pasiekti pergalę prieš rašistus“, – savo feisbuko paskyroje parašė S. Deineka.

Primename, kad ketvirtadienį Berdiansko uoste sunaikintas Rusijos karinis laivas „Orsk“.

 

„Berdianske sunaikintas laivas galėjo gabenti iki 20 tankų, 45 šarvuočius ir 400 desantininkų. Tai didžiulis taikinys, į kurį pataikė mūsų kariuomenė“, – sakė karinio jūrų laivyno ir gynybos ministro pavaduotoja Ana Maliar.

Be to, šis laivas taip pat galėjo būti susijęs su Krymo okupacija, rašo Strateginių komunikacijų ir informacijos saugumo centras.

Pasak Unian.net, dar 2020 metų sausį iniciatyvos „InformNapalm“ savanoriai ištyrė Rusijos kariškių profilius socialiniuose tinkluose, kur rado vieną iš laivo „Orsk“ jūreivių, apdovanotą medaliu „Už Krymo sugrąžinimą“.

 

Tuo pat metu savanoriai nustatė, kad laivo vadas Sergejus Skvorcovas irgi buvo apdovanotas šiuo medaliu.

Unian.net portale taip pat paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip laivas sproginėja ir dega.

Portalas „Meduza“ rašo, kad Rusija šios informacijos oficialiai nekomentavo. Tačiau, neoficialiais duomenimis, su jėgos struktūromis susiję „Telegram“ kanalai teigia, kad į Berdiansko uostą pataikė ukrainiečių raketa „Točka-U“, ir patvirtina, kad vienas iš laivų nuskendo, o kiti kariniai laivai iš uosto išplaukė į jūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(65)
(0)
(65)

Komentarai ()

Susijusios žymos: